Strona 120 z 163 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Przemawia do mnie ruchomy LCD w Sony
    Ruchomy to jest G/H1. W Sony jest odchylany.

(także zapowiedzie zdjęć/filmów 3D, HDR i panorama z ręki).
    Kolekcjoner i to ja miałem wyhamować? Piotr jest ktoś w Polszy kto nadaje sygnał 3D?
    HDR - dobrego automat nie zrobi (znacznie lepszy jest DRO/ALO/D-Light).
    Panorama: automatem? Oglądałem "hands on nex-3 review" na cnet, kobitka wyraźnie mówi i pokazuje gdzie automatyka nexa się wykrzacza i m. in. to właśnie funkcja automatycznej panoramy.

i ultraszeroki 9-18.
    BTW. wg pierwszych doniesień z Pana korpusami daje różowy zafarb.

Na razie nie ma ideałów.
    I nigdy nie będzie. E-PL1 to najsensowniejszy kompromis.

Gdyby miał niższe ceny już rok temu, już miałby DUZY kawał tortu i do podziału dla Sony, Samsunga i innych zostałoby znacznie mniej
    Piotr przepraszam, ale naiwny jesteś. Taka sama byłaby pieśń PROfesorów wyczekujących i na niższe ceny i na na większy sensor... nie zauważyłeś jak chociażby tu, na C-B, jest gnojony aps-c crop? Oczywiście w wątkach nt. dslr. W wątkach o evil wszystkie PROfesory nagle pokochały maluczkiego cropa...chyba wszystko sprowadza się do braku kasy idealnego evila tj. M9

Co do szkieł: no cóż takie życie. Ten komu kit i 20 nie wystarczają i tak poczeka na 12-14/2.5 i 50/2.0.

A tak ceny skutecznie zablokowały chęć na zakup i nadal zastanawiam się KTÓREGO PRODUCENTA micro kupię (i w jaki system się wpakuję na dłużej).
    Po tym co siedzi w tym nowym Ixusie HS, jestem pewien, że kupisz Canona. Po wejściu Sony w EVIL, Canon czy Nikon nie mają wyboru.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ruchomy to jest G/H1. W Sony jest odchylany.

Co prawda to prawda. Rozwiązanie Panas (i lustra Olka) jest wyraźnie lepsze, tylko że nie ma go w maluchach GF1/E1P1/EP2/EPL1. Sony zrobiło to, w dodatku ekran jest bardzo cienki (nie taki gruby jak w E-3) i ma wyższą rozdzielczość niż ekrany Olka i Panasa. Bezlutrzankowiec aż się prosi o ruchomy ekran.

3D w tej chwili to przyszłość, ale niedaleka. Linie na zwykłe LCD - HD już się pewnie zamortyzowały, w sklepach nie ma dawno już CRT, pojawiają się modele 3D już za znośne pieniądze. Za rok-dwa rozkręci się marketing 3D, filmy już się pojawiają, a jakaś kablówka zacznie pewnie puszczać wkrótce 3 (już jakiś satelita zaczyna coś nadawać). Przecież jakoś trzeba namówić ludzi do wymiany świeżo zakupionych 50-calowych cienkich LCD-ków full HD. Avatar też zrobił swoje, sporo nowych filmów w kinie (wszystkie dla dzieci) są w 3D. Sony może dziś tego nie oferuje, ale przewiduje przyszłość w swoim systemie i to dobrze o nim świadczy. Pewnie będzie to forsować, bo to także rozkręcanie sprzedaży swoich telewizorów Bravia, Playstation 4 też będzie 3D. Sony ma w upowszechnianiu 3D interes.

NEXy mają na razie pewnie przedprodukcyjny firmware. Dopracują to. Sęk w tym, że Sony wprowadza jakieś przydatne rozwiązania. Wszyscy coś się starają wymyśleć żeby opchnąć swój towar. Jedne funkcje sa średnio przydatne (rozpoznawanie twarzy), inne mają sens i nową użyteczność. Panorama z ręki czy HDR "w locie" to nowa funkcjonalność. Oczywiście lepszą panoramę zrobię starym lustrem na statywie z głowicą do panoram, ale ile taka głowica kosztuje? Wolę to niż kolejne megapixele.

Stabilizacja matrycy, panorama z ręki, HDR w locie - chwileczkę, po co ja mam targać statyw?

Micro w wersji Canona daje mi tylko tyle, ile będzie wspólnie kompatybilne z lustrzankowym systemem. Podpinanie 70-200 f/4L IS w body rozmiarów NEX-a nie ma sensu. Najwyżej budżetowe stałki 28/1.8, 50/1.4, 85/1.8 ale też wolałbym odpowiedniki micro (w dodatku te ogniskowe interesują mnie na FF a nie na APS-C). Co innego gdybym był użytkownikiem luster Pentaxa i właścicielem paru "naleśników". Co więc może być wspólnego? Gorąca stopka, soft na kompa, wężyk spustowy (pilot)? Podpinenie pod body a la NEX mojego Metza 58 nie ma sensu. Canon nie daje do wszystkich modeli sterowania bezprzewodowego lampami (Olek daje). Jedynie co wspólnego rozpatruję, to ewentualny zakup PocketWizarda w tej nowej wersji (zminiaturyzowanej) - powinien pasować zarówno do micro-Canona i luster Canona.
    Canon byłby wygodny gdyby miał maksymalnie dużo wspólnego z lustrzankowym systemem i gdyby miał się ukazać w sensownym czasie.

Obecnie micro43 JEST i Sony za chwilę będzie. Oba systemy mają swoje zalety, micro jest w rozwoju systemu sporo do przodu, ale Sony zaskoczyło pozywnie.

Domyślnie użytkownicy Sony Nex dziękują Pan 20mm i Sam 30mm

dpreview.com
    Sony poinformowało, że 16/2.8 jednak mocno ssie w porównaniu do konkurencji (m43 czy NX) i ma je zrobić lepiej
    Zeiss? plastic UD? Jedno jest pewne: na pewno będzie mniejsze
    the silence is deafening

Domyślnie

Co prawda to prawda.

Stabilizacja matrycy, panorama z ręki, HDR w locie - chwileczkę, po co ja mam targać statyw?

Zwolnij trochę człowieku. NEXy nie mają stabilizacji matrycy, szkła są słabe, panorama z ręki jest bez rewelacji - chyba ze zrobisz ją ze statywem i utrzymasz poziom, HDR w locie robisz dowolnym programem.

Nex nie wprowadził niczego nadzwyczajnego, ani przełomowego. Jest średnio i nie wszystkim podoba się desing. W porównaniu do m43 wyglada jak kastrat, świadomi użytkownicy nie pobiegna do sklepów tego kupić, bo na rynku są lepsze dla nich rozwiązania. Marketing zrobi swoje, ale co dalej?

the silence is deafening

the silence is deafening

Domyślnie

jak patrze na te sample to... jezus maria... bez przesady ale lepsza optyke maja kompakty, juz nie mowiac o olkowych wynalazkach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    jak patrze na te sample to... jezus maria... bez przesady ale lepsza optyke maja kompakty, juz nie mowiac o olkowych wynalazkach.
    Zeiss potęgą jest i basta!
    the silence is deafening

Domyślnie

http://www.luminous-landscape.com/re...ony-nex5.shtml
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    HX5 vs. NEX-5

Optyka panie optyka. Mieliśmy zrobić lepiej (od m43), ale ostatecznie zrobiliśmy taniej.
    O czy P kit takich kwiatków nie ma i/lub nie pokazuje... przypomina mi to pracę otwartym EF 85/1.8 w silnie kontrastowych warunkach.

No nic czekamy na resztę drużyny.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25-05-2010 o 08:01 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie bardzo wiem co zrobią z tym dalej ale w sumie ciekawy patent http://www.sony.net/SonyInfo/News/Pr...70E/index.html
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 120 z 163 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów