Strona 110 z 163 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    To świetnie, że wiesz lepiej ode mnie co chciałem a czego nie chciałem.
    Interesujący poziom retoryki.

Dodam jeszcze jedno: większość amatorów/początkujących zatrzymuje się na zestawie korpus+kit(y). A najwięcej lamentu o braki na tej półce podnoszą profi lub osoby, które o sprzęcie Sony ma pojęcie o tyle, że widziało go w MM lub FJ.

Mnie też możesz dodać do ignorowanych.

To jest straszne!

Własnie otworzyłem lodówkę, a tam Ambasador Sony Alfa

Nie oszukujmy się Sony nie pokazało ostatni nic godnego uwagi ani profi, ani polskiego amatora z cienkim portfelem. Kilku początkujących nabrało się na reklamy tego samego entrylevel w kilku wariacjach i ot cały sukces sprzedaży Sony 2008/2009. Aktualnie cała konkurencja jest lepsza i w podobnej cenie.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wymień lodówkę.

A tak poważnie, to oczywiście modele A230,330,380 nie są ciekawe. W przeciwieństwie do A450-500-550. Dla amatora w sam raz. Dobrze leżą w ręku, dobra jakość obrazowania itp.

Uzależniony

Domyślnie

Sony ma ciekawe puszki, ale ich sposob sprzedazy przyprawia o mdlosci.
    W FJ maja takie cisnienie na wcisniecie alfy. Byl zdecydowany klient na 500D usylszal zeby brac alfe "bo od krecenia filmow matryca traci kolory".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A tak poważnie, to oczywiście modele A230,330,380 nie są ciekawe. W przeciwieństwie do A450-500-550. Dla amatora w sam raz. Dobrze leżą w ręku, dobra jakość obrazowania itp.
    Wiesz poniekąd tak jest jak piszesz ale wcześniej były modele np. A350 w których napakowali pikseli bez sensu; owocowało to sporymi szumami do tego ten ciemny wizjer. Efekt. Dwóch moich znajomych, którzy na fali marketingu kupili Sony teraz je sprzedają i kupują sprzęt innych firm. Oczywiście nie musi to świadczyć o ogólnej tendencji ale może wskazywać, że ten rynek rządzi się pewnymi specyficznymi prawami i proste wypuszczanie "dwudziestu" podobnych modeli przeładowanych bajerami niekoniecznie musi oznaczać sukces rynkowy. Do tego dochodzi jeszcze taki czynnik, że amatorowi który chce kupić coś ambitniejszego od entry level pozostaje albo kupić A850 albo zmienić system. Brak sensownego korpusu na miarę 50D czy D300 u Sony to bardzo poważna dziura.

Canon i Nikon prawdopodobnie dobrze wiedzą jedno. Nawet najtańsze modele muszą mieć coś co będzie użytkownika ciągnęło do zostania w systemie. W Sony IMHO tego nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-02-2010 o 13:53
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No tak, od czasu zaprzestania produkcji A700 jest pewna dziura. Ale coś mi się wydaje, że niedługo zostanie zapełniona.

A350/380 faktycznie ma matrycę CCD zbyt napakowaną, ale tymi aparatami wbrew pozorom da się też robić zdjęcia. Wizjer też jest niezbyt, ale za to AF w LV działa jak trzeba, a to dla części przesiadkowiczów z kompakta ma spore znaczenie.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Na PMA następca A700 i nowe NEX'y na razie z plasteliny
    Imho mądry ruch, zaobserwują co rzuci Samsung, jak to przyjmie rynek i gdzie ewentualnie mogą się wybić ze szkłami.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Konkretniej:
    http://www.dpreview.com/news/1002/10022103sony2010.asp
    Jakoś nie mam wątpliwości, że tryb video będzie w tym przypadku działał jak należy.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

i w kontekscie tego wideo zanuce (na melodie Natalii Kukulskiej ):

co powie Nikon.... co powie Nikon... czy Full HD zrobi czy zameczy JPEG-a... on spi...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Po Samsungu NX10 teraz Sony wprowadza swoj kompakt z wymiena optyka. Robi sie ciekawie. Matryca pewnie rozmiaru APS-C. Jezeli cena bedzie przyzwoita, a znajac Sony pewnie tak. To Panas i Olek zakonczyli wlasnie sprzedaz swojego micro4/3 po zawyzonych cenach.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Po Samsungu NX10 teraz Sony wprowadza swoj kompakt z wymiena optyka. Robi sie ciekawie. Matryca pewnie rozmiaru APS-C. Jezeli cena bedzie przyzwoita, a znajac Sony pewnie tak. To Panas i Olek zakonczyli wlasnie sprzedaz swojego micro4/3 po zawyzonych cenach.
    tez niekoniecznie. znajac Sony, to dopiero teraz mozemy zobaczyc co to tak naprawde znaczy "zawyzone ceny".

odczucie mowi, ze w odroznieniu od DSLR w tej dzialce Sony moze wypuscic taka pstrykaweczke cenowo polke wyzej niz Pen. nie pisze jakosciowo, bo to w koncu Sony, ale to moze byc drozsze. i obnizki cen na Panasie/Olku to doraznie nie wymusi.

inna kwestia, ze te mikrusy to jest wet-dream sprzedawcow sklepowych: jako nowosc rynkowa maja duzo reklamy, nie za duzy wolumen sprzedazy i wysoka cene, dlatego pozwalaja ukrecic duze marze. i to niejako samo napedza sprzedaz tego sprzetu. a kto jak kto, ale Sony doskonale wie jak zyc z hurtownikami i sprzedawcami detalicznymi. malo kto
    www albo tez flickr

Strona 110 z 163 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów