Wow, dobrze, że w 7D naprawili banding- mimo wszystko dsII wymiata.
A550 vs. D700 - to jakieś żarty ten link, nawet Niedźwiedź pisał, że woli swoje D3 od 5D bo ma piękne (używalne) 6400, ja mam ten próg jeszcze bardziej odjechany
Tak, ale sklepy kupują od Sony PL za swoje a jak ten towar schodzi zapytaj się tych, którzy płacą za ten... uchwyt.
Sony b. dużo straci jak straci sympatię właścicieli sklepów foto, Martyna (respect!), dominik i tompac sprawy nie załatwią.
Idiotyczny sensor 18 MPx? Chyba wrzucę tego cropa z 17-55, 12800, 1/10, oczywiście otwarty. Tak jak pisałem w wątku o 7D - ten sensor wyznacza kierunek rozwoju konkurencyjnych sensorów do 2012 włącznie.
Kolorowe plamy? Tak są na 12800 zdecydowanie rzadsze niż chociażby na 6400 w 50D. Oczywiście w 1:1 na 18 MPx, na odbitkach njiet. Tylko widzisz w Canonie zostaje mi marchewka, za którą od kilku lat goni Sony a marchewka nazywa się detal/szczegół, którego chyba nie zaprzeczysz ?!na kropie Michu_Pentax po prostu ni ma.
Ale dosyć tego, wszyscy tu kibicujemy Sonówce, bo tylko Sony/Nikon/Pentax (jak pisze nawet canonrumors) gwarantuje ruch w ef-stakże ja chcę ef-s 20/1.8!!!