Strona 100 z 163 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no wiecie co... takiej historii fotografii nie znaliscie, jak szklo STF?

kiedys na forum KKM slynny bojownik o dobre imie Minolty (aktualnie Sony) tompac pokazywal z czym sie je STF-a. fajne to jest, acz osobna kwestia jest na ile uzyteczne.
    STF jest użyteczny dokładnie tak samo jak każde inne szkło na świecie czy nawet pudełko z dziurką :-)

btw: stf to nie jedyne szkło zaprojektowane przez Minoltę, które posiadało 2 przysłony. Miała je również MAF 28-70/2.8 G - i niektórzy jej obrazy cenią wyżej od Zeissa.

Pełne uzależnienie
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 01-10-2009 o 22:16
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No ładne cacko .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33348462

Dobry zwiastun jeśli to prawda i Sony poprawiło silnik jpg (wszystkie Alphy, WX-1).
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33348462

Dobry zwiastun jeśli to prawda i Sony poprawiło silnik jpg (wszystkie Alphy, WX-1).

tylko zacytuje:

60 frame per second would be a 5dmarkII Killer feature.
    jak ja kocham elektorat Sony. duze cyferki = dobre produkty. kij, ze to 60fps jest rownie z * do przekodowania na 24/29.97 jak kazde inne (poza wielokrotnosciami)... jest duza cyferka

inna kwestia, ze jak ktos w tym samym watku zauwazyl, to moze byc 60i.
    i ja tez wole w tym wypadku 30p
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-10-2009 o 09:44
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ciekawe:
    http://www.mag-image.com/blog/?p=651#more-651
    Szkiełko marzenie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Owszem, ale bardzo podobne do 135/2 L.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe:
    http://www.mag-image.com/blog/?p=651#more-651
    Szkiełko marzenie .
    I to f/1.8 takie lepsze niż f/2.0 że od razu robi się "marzenie"? Ja bym wolał ISa w puszce jak w Alfie, nawet takiego najbardziej dziadowskiego 1EV, bo by zwiększył zdecydowanie możliwości używania 135L czy 200/2.8L.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wiesz co, nie przeceniaj tak stabilizacji... Lepiej mieć niż nie mieć, jasne ale jakoś właśnie po paru latach z niej zrezygnowałem, niby miała być do 4EV, w testach różnych portali do ok 2-2,5 EV a w praktyce przy małej ilości światła i statycznych obiektach bywała przydatna. Inaczej wysokie iso może ją zastąpić lub jest wręcz nieodzowne w przypadku bardziej ruchomych obiektów. Na co dzień, tak w praktyce - nie widziałem żadnej różnicy, z ciekawości kiedyś porobiłem sobie testy i owszem działała ale bez przesady, w pewnym przedziale czasów naświetlania względem ogniskowej, inaczej niczego nie daje.

135/1.8 szkło mistyczne, tak mistyczne, magiczne i co by tu jeszcze... tak magiczne, że sony poskąpiło SSM (czylli USM) i jest napęd śrubokrętowy, do tego niezbyt udany (w 85/1.4 również) a to wsio za ok 5300-5500 zł a 85/1.4 też na śrubokręt za 4400. Fociłem nimi okazjonalnie. Dziekuję, wysiadłem i mam się bardzo dobrze.

ps z tego bloga nawet na forum KKM się podśmiewaliśmy 8)
    Ostatnio edytowane przez Tommygun ; 30-11-2009 o 15:31

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommygun Zobacz posta
    Wiesz co, nie przeceniaj tak stabilizacji... Lepiej mieć niż nie mieć, jasne ale jakoś właśnie po paru latach z niej zrezygnowałem, niby miała być do 4EV, w testach różnych portali do ok 2-2,5 EV a w praktyce przy małej ilości światła i statycznych obiektach bywała przydatna. Inaczej wysokie iso może ją zastąpić lub jest wręcz nieodzowne w przypadku bardziej ruchomych obiektów.
    Znaczy uważałeś że stabilizacja przyda Ci się przy ruchomych obiektach?
    No to rzeczywiście... baaaardzo ją przeceniałeś - najwyraźniej nie wiedząc jak działa .

Strona 100 z 163 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów