Strona 92 z 163 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dla "studyjnych" szumy nie mają znaczenia. na razie mają za małą ofertę optyki by się rzucać na sony, ale za kilka lat, kto wie.

dokładnie tak.
    Akurat dla studyjnych , to ofertę mają niezłą ( 135/1,8)na przykład...
    Tragedia jest w dłuższych ogniskowych i w reporterce.
    Sam , przez pewien czas zastanawiałem się nad dwusystemowością, logistyka wygrała, ale co będzie za trzy, cztery miesiące ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
    To jak to jest, że Sony może wyprodukować super matrycę dla nikona, a w swoje puszki wkłada takie szumidła?
    Ale gdzie masz tę "supermatryce"?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-08-2009 o 21:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tyle, że optyki dla SONY'ego jest bardzo dużo - nie dość, że są Zeiss'y, Sony, to jest jeszcze cała masa starszych szkieł Minolty zarówno AF jak i MF. Ja bym się o optykę nie martwił. Chciałbym mieć możliwość bezpośredniego przypięcia do EOS'a szkieł FD...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Tak patrzę na specyfikację tej A850 i jedyne różnice jakie zauważyłem względem A900 to 98% zamiast 100% w wizjerze i trochę mniej zdjęć w serii. Dziwnie SONY pozycjonuje sprzęt.
    Sony na razie niczego nie pozycjonuje lecz bada gdzie da się wcisnąć ze swoimi lustrzankami. Mają taki potencjał że sobie robią ten sam korpus w kilku wersjach np. różniący się tylko matrycą albo wizjerem i patrzą gdzie to da się opchnąć i za ile. Za rok będą następne 2-3 modele i o obecnych szybko wszyscy zapomną.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Badania, badaniami ale jak będzie w sklepie D300s i A850 za podobne pieniądze to wielu się mocno zastanowi co dalej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Badania, badaniami ale jak będzie w sklepie D300s i A850 za podobne pieniądze to wielu się mocno zastanowi co dalej.
    Akurat tych dwóch bym nie porównywał bo bardzo różnią się możliwościami (crop, filmy). Natomiast pomyśl o kimś, kto chce przesiąść się z zestawu cropowego (puszka + kit) na pełną klatkę i ma w przybliżonej cenie stare używane 5D i nową A850.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale gdzie masz tę "supermatryce"?
    Dla mnie efekty z d700 wyglądają super. Ale z Twojego pytania wnioskuję, że to też jest słabe i jest tylko jeden producent oferujący super jakość obrazu.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
    Dla mnie efekty z d700 wyglądają super. Ale z Twojego pytania wnioskuję, że to też jest słabe i jest tylko jeden producent oferujący super jakość obrazu.
    To źle wnioskujesz . Matryc do D700 nie robi Sony.
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A, to zwracam honor. Wydawało mi się, że w jakichś specs'ach widziałem takie info i za diabła mi się to nie zgadzało ze zdrowym rozsądkiem.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Początki nałogu

Domyślnie

powiem tak, podobają mi się te alfy i szkiełka do nich
    zapominacie o producentach niezależnych jeśli chodzi o optykę
    i o tym że takie np. sigmy z winy canona z canonem chodzą jak chodzą ale z nikonem czy sony lepiej
    a nie każdy potrzebuje aparatu ze strawnym iso 1600

Strona 92 z 163 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów