Strona 83 z 163 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cóż - nie wiem co mu dokładnie napisałeś ale odpowiedź jest wzruszająca .
    oto co dokładnie napisałem:
    Cytat Zamieszczone przez Andres;
    Miałem swego czasu przyjemność pracowania z powyższym Hasselem i powyższą Mamyią i jakością powalały. Testowałem A900 i porównywałem go do 5D i przegrywał... tyle że jak porównywałem 5D do Hasselka i Mamyii to 5D też obrywał po tyłku. Wniosek? Dla mnie ten test jest mocno naciągany i osobiście nie wierzę że takie są jego faktyczne wyniki. A że naciągania się zdarzają i to bardzo często to niech będzie przykładem test z wakacyjnego numeru Fotokuriera gdzie A350 wg testów lał 1DsmkIII
    Niestety ale w testach wygrywa zawsze ten co zleca/opłaca testy.

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

andres - a ile masz plików RAW z A-900 ? BO ja całkiem sporo Niestety nie mam tej możliwości co Bonecki i nie mogę sam osobiście porównać (choć mi to w sumie do niczego nie potrzebne). Porównywałem za to a-900 do mojej 5D i... w warunkach studyjnych 5D dostaje po tyłku na niskich ISO od a-900 jeśli chodzi o ilość szczegółów i to po prostu fakt Dla fotografów studyjnych to naprawdę fajna maszynka i opłacanie/nieopłacanie testów nic tu nie zmieni
    Pozdrówka
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Uzależniony

Domyślnie

w sobotę na ślubie spotkalem goscia ktory sprzedał sony a200 i kupił 450D z kitowym szklem, z tego co mowił to robi głównie na auto, dla niego 450d to kupa złomu, sony dawał mu takie piękne kolorowe zdjęcia a z canona są takie nijakie kolorystycznie,
    bardzo żalował tej zamiany...
    Heniek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    oto co dokładnie napisałem:
    No to może i trochę przesadziłeś . Natomiast straszenie sądami z tego powodu to też przesada.
    Co do meritum to po prostu zawsze się da sprowadzić obrazek z dobrego aparatu do poziomu gorszego (przyczyn może być dużo i to zarówno zamierzone jak i nie). Natomiast droga w odwrotną stronę jest ciernista. Hassla się kupuje nie po to żeby robić jakieś tam zdjęcia tylko wtedy gdy potrzebujemy megajakości.

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    w sobotę na ślubie spotkalem goscia ktory sprzedał sony a200 i kupił 450D z kitowym szklem, z tego co mowił to robi głównie na auto, dla niego 450d to kupa złomu, sony dawał mu takie piękne kolorowe zdjęcia a z canona są takie nijakie kolorystycznie,
    bardzo żalował tej zamiany...
    Wiesz każdy ma swoje widzenie misiów ale współczujemy mu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    z tego co mowił to robi głównie na auto, dla niego 450d to kupa złomu, sony dawał mu takie piękne kolorowe zdjęcia a z canona są takie nijakie kolorystycznie
    Nie wiem jak czlowiek robiacy zdjęcia na "Auto" może powiedziec o ktorymkolwiek aparacie że to kupa złomu..
    Cóż.. przynajmniej przyznał sie, że Sony "dawał" mu zdjęcia, tu się zgodzę:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

lesiu999
    Guest

Domyślnie

Slider, a Tobie Twój aparat daję zdjęcia ?? czy tylko dobre samopoczucie z faktu posiadania

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    Slider, a Tobie Twój aparat daję zdjęcia ?? czy tylko dobre samopoczucie z faktu posiadania
    Mi daje jedno i drugie:wink:

To tylko taka gra słowna na zasadzie, że aparat "dawał" facetowi zdjęcia, bo on ich nie robił, czyli nie mial wpływu na proces ich powstawania:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

http://www.swiatobrazu.pl/spisek8230..._czesc_ii.html

No to można się pastwić nadal nad tym jakie to sony jest FUJ
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Domyślnie

Bonecki wyraźnie podsumował krytykę

Kilu facetów zrobiło parę zdjęć i na forach internetowych zawrzało. Okazało się nagle, że dopuściliśmy się ataku na świętość, na ikonę doskonałości przy pomocy zmanipulowanych fotografii. Wzbudziliśmy litość, pusty śmiech, obnażyliśmy swoja niekompetencje i brak umiejętności fotograficznych. Co ciekawe najgłośniej krzyczą ci, …co na ową świętość, co najwyżej patrzą z perspektywy katalogów reklamowych, bo do rąk tych aparatów i tak nie wezmą. Krzyczą tym głośniej im banalniejsze, słabe fotografie tworzą … zalewając przy tym sieć megabajtami niczego. Ale dlaczego krzyczą? Bo nie rozumieją fotografii, bo ich wiedza na temat zagadnień fotograficznych ogranicza się do fanatycznych postulatów w obronie tego, co maja w torbie fotograficznej, czegoś, co zaledwie opanowali w obsłudze technicznej.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Bonecki wyraźnie podsumował krytykę
    Bo nie rozumieją fotografii, bo ich wiedza na temat zagadnień fotograficznych ogranicza się do fanatycznych postulatów w obronie tego, co maja w torbie fotograficznej, czegoś, co zaledwie opanowali w obsłudze technicznej.

Mam nadzieję, że zrzeszony Artysta, Fotografik przypomina sobie co prawił nt. oddawania CA w obszarach nieostrości przez i Zeiss 85/1.4 i 85LII, szczegolnie w kontekście tego co tu, na tym forum, później pisał i w kontekście rawów Ninika (dzięki stary za obalanie mitów), które leżą na raw fotosite pl. Pan Ambasador swoich atakuje... fju fju...

BTW: Nadal mnie śmieszy tytuł ambasador, chyba wpiszę sobie w stopkę Ambasador Fiata

A i żeby nie było explorer of the light jest równie śmieszne.

Strona 83 z 163 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów