andres - a ile masz plików RAW z A-900 ? BO ja całkiem sporoNiestety nie mam tej możliwości co Bonecki i nie mogę sam osobiście porównać (choć mi to w sumie do niczego nie potrzebne). Porównywałem za to a-900 do mojej 5D i... w warunkach studyjnych 5D dostaje po tyłku na niskich ISO od a-900 jeśli chodzi o ilość szczegółów i to po prostu fakt
Dla fotografów studyjnych to naprawdę fajna maszynka i opłacanie/nieopłacanie testów nic tu nie zmieni
![]()
Pozdrówka
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
w sobotę na ślubie spotkalem goscia ktory sprzedał sony a200 i kupił 450D z kitowym szklem, z tego co mowił to robi głównie na auto, dla niego 450d to kupa złomu, sony dawał mu takie piękne kolorowe zdjęcia a z canona są takie nijakie kolorystycznie,
bardzo żalował tej zamiany...
Heniek
No to może i trochę przesadziłeś. Natomiast straszenie sądami z tego powodu to też przesada.
Co do meritum to po prostu zawsze się da sprowadzić obrazek z dobrego aparatu do poziomu gorszego (przyczyn może być dużo i to zarówno zamierzone jak i nie). Natomiast droga w odwrotną stronę jest ciernista. Hassla się kupuje nie po to żeby robić jakieś tam zdjęcia tylko wtedy gdy potrzebujemy megajakości.
Wiesz każdy ma swoje widzenie misiów ale współczujemy mu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Slider, a Tobie Twój aparat daję zdjęcia ?? czy tylko dobre samopoczucie z faktu posiadania![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
http://www.swiatobrazu.pl/spisek8230..._czesc_ii.html
No to można się pastwić nadal nad tym jakie to sony jest FUJ![]()
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
Bonecki wyraźnie podsumował krytykę
Kilu facetów zrobiło parę zdjęć i na forach internetowych zawrzało. Okazało się nagle, że dopuściliśmy się ataku na świętość, na ikonę doskonałości przy pomocy zmanipulowanych fotografii. Wzbudziliśmy litość, pusty śmiech, obnażyliśmy swoja niekompetencje i brak umiejętności fotograficznych. Co ciekawe najgłośniej krzyczą ci, …co na ową świętość, co najwyżej patrzą z perspektywy katalogów reklamowych, bo do rąk tych aparatów i tak nie wezmą. Krzyczą tym głośniej im banalniejsze, słabe fotografie tworzą … zalewając przy tym sieć megabajtami niczego. Ale dlaczego krzyczą? Bo nie rozumieją fotografii, bo ich wiedza na temat zagadnień fotograficznych ogranicza się do fanatycznych postulatów w obronie tego, co maja w torbie fotograficznej, czegoś, co zaledwie opanowali w obsłudze technicznej.
Bo nie rozumieją fotografii, bo ich wiedza na temat zagadnień fotograficznych ogranicza się do fanatycznych postulatów w obronie tego, co maja w torbie fotograficznej, czegoś, co zaledwie opanowali w obsłudze technicznej.
Mam nadzieję, że zrzeszony Artysta, Fotografik przypomina sobie co prawił nt. oddawania CA w obszarach nieostrości przez i Zeiss 85/1.4 i 85LII, szczegolnie w kontekście tego co tu, na tym forum, później pisał i w kontekście rawów Ninika (dzięki stary za obalanie mitów), które leżą na raw fotosite pl. Pan Ambasador swoich atakuje... fju fju...
BTW: Nadal mnie śmieszy tytuł ambasador, chyba wpiszę sobie w stopkę Ambasador Fiata
A i żeby nie było explorer of the light jest równie śmieszne.