Strona 82 z 163 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Prawda jest taka, że samemu można sobie ocenić i porównać więc jak ktoś chce to nie czytając testu sam sobie wyciągnie wnioski
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tyle ode mnie, a teraz pozwolę sobie zacytować opinie ekspertów, gdyż obawiam się, że moja pozytywna opinia zostanie odebrana wspak, jako marketingowa propaganda.
    A gdzieżby zaś .

Parodia! Najbardziej mi się podoba to wyliczanie obiektywów. Hasselek cieniutki: "zaledwie 10 obiektywów" - toż to kanał kompletny - jak tym się w ogóle zdjęcia da robić . Szok, prawdziwy szok przeżyje ten co przeczyta ten tekst .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-10-2008 o 15:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Już widzę te ogłoszenia na sieci - "zamienię H3 na A900, mogę nawet dopłacić, ale zabierzcie ode mnie ten szajs"
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chciałem sprawdzić empirycznie widoczne różnice. Bo jako humanista z wykształcenia, cyferki do mnie nie przemawiają. Stąd kompletnie nie przejmuję się wskaźnikami MTF, ilością pikseli, sekundami, kilogramami, liniami, centymetrami, bitami. Tylko praktyka i ocena na WŁASNE – jak na razie – niezawodne oko.
    Ciekawe, że nadal wypada się chwalić ignorancją matematyczną (szeroko rozumianą) - korzystając przy tym bez zmrużenia "niezawodnym okiem" z owoców pracy matematyków, fizyków, materiałowców et consortes...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Wielu kolegów chyba nie chce zrozumieć co chciał przekazać Bonecki Gdyby był tam plik z 1 Ds mk III to byli by niektórzy bardziej zadowoleni.. w tym i ja

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Wielu kolegów chyba nie chce zrozumieć co chciał przekazać Bonecki Gdyby był tam plik z 1 Ds mk III to byli by niektórzy bardziej zadowoleni.. w tym i ja
    Ale tu nie chodzi o to, że Sony jest be, a Canon super. Ten "test" jest śmieszny, bo warunki brzegowe są takie, że jakby wziąć wypasiony kompakt to też pewnie "zmiótłby" Hasia. To typowy artykuł na zamówienie i tyle. Nie ma się czym podniecać. Hassel jutro nie stanieje i nie będzie można kupić do niego obiektywów na "pchlim targu" za grosze - choć autorzy tego artykułu zdajsie próbują takie coś sugerować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Choć artykuł wyraźnie nakierowany jest na SONY, to jednak można z niego wyciągnąć bardziej ogólny wniosek, że współczesny mały obrazek nie odstaje już od tego co oferują topowe konstrukcje średnioformatowe przynajmniej jeśli chodzi o jakość generowanego obrazu. Poza tym Hasselek jest raczej maszyną studyjną więc głównie tam jest używany, a przynajmniej w warunkach z możliwością dopieszczenia oświetlenia

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Trochę OT, ale nawiązując do powyższego testu:
    http://luminous-landscape.com/reviews/kidding.shtml
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale tu nie chodzi o to, że Sony jest be, a Canon super. Ten "test" jest śmieszny, bo warunki brzegowe są takie, że jakby wziąć wypasiony kompakt to też pewnie "zmiótłby" Hasia. To typowy artykuł na zamówienie i tyle. Nie ma się czym podniecać. Hassel jutro nie stanieje i nie będzie można kupić do niego obiektywów na "pchlim targu" za grosze - choć autorzy tego artykułu zdajsie próbują takie coś sugerować.

No tak w momencie gdy takie coś zasugerowałem dostałem taką oto odpowiedź:

Cytat Zamieszczone przez Jacek Bonecki;
    kolego sympatyczny, mnie powala twoja ignorancja. sugerujesz jakies oszustwo i to publicznie, moze twoja wysoka wiedza fotograficzna pozwoli to udowodnic? sugerowanie,ze test zostal oplacony i oszukany jest z twojej strony policzkiem wymierzonym we mnie i fotografow ,ktorzy ze mna ten test przeprowadzali.

jezeli trudno ci sie pogodzic z tym co widzisz, to twoj problem, ale do oszustow mnie nie zaliczaj, bo spotkamy sie w sądzie.

dobranoc.
    a najśmieszniejsze jest to że po pierwsze nie mówiłem że ten konkretny test był opłacany, a po drugie nadmieniłem że dla mnie wyniki wydają się być naciągane.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż - nie wiem co mu dokładnie napisałeś ale odpowiedź jest wzruszająca .
    Kapitan Wagner

Strona 82 z 163 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów