Strona 75 z 163 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Nikt nikogo nie chce przekonywać panie akustyk

Sampelki pokazują na pewno bardzo fajne możliwości jakie daje 135 mm i f 1,8

Wiem, że wielu chciało by tylko kaszanę z tej puszki oglądać, ale jak widać aparat jest w stanie generować całkiem miłe dla oka obrazki
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Nikt nikogo nie chce przekonywać panie akustyk

Sampelki pokazują na pewno bardzo fajne możliwości jakie daje 135 mm i f 1,8

Wiem, że wielu chciało by tylko kaszanę z tej puszki oglądać, ale jak widać aparat jest w stanie generować całkiem miłe dla oka obrazki
    nie no... nie twierdze, ze nie. tyle, ze do przekonania mnie do wydania $3K za puszke potrzeba czegos wiecej niz obrazek rozmiaru 1500x1000 px o ostrosci, ktora osiagam przy pomocy kosztujacego nawet nie 1/4 tej ceny 30D. tyle chcialem powiedziec. zdziwilbym sie, gdyby tym aparatem nie dalo sie uzyskac takich obrazkow.

efektowna i zwracajaca uwage na tych zdjeciach jest plastyka, kolory i cos co po angielsku ladnie sie okresla jako "crispness" (jaka widze np. na bijou dziewuszki). niemniej, bylo nie bylo, nie kupuje sie 24Mpix dla tej wielkosci obrazkow
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 24-09-2008 o 09:31
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    (....)
    Ale kto chyba tylko idioci (przepraszam jeśli kogoś uraziłem ). Przecież o to chodzi żeby konkurencja była silna. To jest tak proste, że chyba nie wszyscy to widzą, że się jeszcze nad tym zastanawiają. Ja osobiście sądziłem, że Sony bardziej namiesza z tą alfą. Niestety okazało się, że póki co jeszcze nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale kto chyba tylko idioci (przepraszam jeśli kogoś uraziłem ).
    No na przykład:
    • Dział badawczy i handlowy Canon, Inc.
    • Dział badawczy i handlowy Nikon, Inc.
    • ...

Czepiam się, bo kawa gorąca

PS
    Kawę wypiłem i oczywiście od razu zauważyłem bzdurę! Przecież działy badawcze to jednak wolą jak jest konkurencja, bo inaczej by ich redukowali "auf dem grünen Gras" albo na kalkulatory...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 24-09-2008 o 09:41
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No na przykład:
    • Dział badawczy i handlowy Canon, Inc.
    mysle, ze co jak co, ale ludzie z R&D Canona przede wszystkim chcieli by dobrej jakosci obrazu z Soniacza, zeby marketoidy i ksiegowi w Canonie wreszcie przestali cedzic rozwiazania i pozwolili na wlozenie czegos nowoczesnego.

z punktu widzenia (ex-)jajoglowego trudno mi sobie wyobrazic wlasne zadowolenie w sytuacji, kiedy na moim biurku leza np. gotowe matryce FF rzedu 50Mpix z DR na poziomie 12EV, sterowaniem napieciem pojedynczych pikseli, itd. itp., a marketoidy kaza mi to schowac w szufladzie i wrzucaja do najnowszych modeli matryce zaprojektowane dlugie miesiace temu. do d* taka robota, jak nei spisz po nocach, zeby opracowac cos absolutnie czadowego, a banda ksiegowych nie pozwala pokazac swiatu twojego dorobku, a zamiast tego chce zarabiac wiadra sake na pomyslach "tracacych myszka"
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mysle, ze co jak co, ale ludzie z R&D Canona przede wszystkim chcieli by dobrej jakosci obrazu z Soniacza, zeby marketoidy i ksiegowi w Canonie wreszcie przestali cedzic rozwiazania i pozwolili na wlozenie czegos nowoczesnego.
    Jak podejrzewam - Ty pisałeś to już po kawie
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jak podejrzewam - Ty pisałeś to już po kawie
    buehee... w trakcie ale od 8.00 siedze w robocie i nawet mimo wczesnej pory (tutaj slonce wstaje o 7.30, przy czym "wstaje" to najczesciej przenosnia literacka, bo specjalnie go nie widac spomiedzy chmur ) zdarzylem dojsc do siebie
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    EDIT: nie moglem sie powstrzymac: alez te Japonki sa raszple...
    Ja mysle, ze to byl konkurs "Miss Krzywych Nóg" 2008 ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Krzys_ek
    Guest

Domyślnie

Sony nadal posiada problemy z balansem bieli w trudnych warunkach.
    Osprzet jest duzo drozszy od konurencji.
    LCD sonego mozna spotkac u innych firm ;-)
    Stabilizacja - mamy w kazdym obiektywie czego nie ma koncern czerwonych i zoltych

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzys_ek Zobacz posta
    Stabilizacja - mamy w kazdym obiektywie czego nie ma koncern czerwonych i zoltych
    Czerwoni i zolci maja za to stabiliacje w wizjerze :-D

Strona 75 z 163 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów