Strona 65 z 163 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Tutaj Sven niestety ma racje. Sony lepiej mogłoby poczekac z segmentem "pro" i zająć się nizszą półką, a nie tak znienacka wyskakiwac z FF. Sądzę, że oprócz tego korpusu Sony nie jest gotowe by z calym systemem wejść do tego segmentu. Moge się jednak mylić, a ten krok Sonego równie dobrze moze bardzo namieszać na rynku lustrzanek.
    a moim zdaniem FF byl dobrym zagraniem-mimo ze a900 nie produkuje super hiper jakosciowo zdjec
    to jest taka informacja dla obecnych i przyszlych posiadaczy tego systemu ze bedzie sie on rozwijal- ze jest juz FF, ze jest co do niego przypiac-chodz tak naprawde sa to drogie szkla no ale sa- i ze ogolnie jest optymizm co do przyszlosci
    po 2 moze sie okazac ze szybko zejda z ceny dosc mocno i bedzie calkiem tanie to body-nie mozemy tej opcji wykluczyc
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

lesiu999
    Guest

Domyślnie

Slider, ale Sony samo nazywa A900 SemiPro. I fakt faktem że na rynku profesjonalnych aparatów fotograficznych Sony praktycznie nie istnieje (w przeciwieństwie do kamer Video) a A900 to dopiero ich pierwsze kroki.

Ale jak już pisałem im większa konkurencja tym cena niższa Więc wszyscy powinni się cieszyć że konkurencja nie śpi

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

lesiu, a teraz pomyśl jeszcze raz i zastanów się czy ludzie pracujący za pomocą aparatu, którzy tak dawniej jak i dzisiaj muszą przygotowywać dziesiątki i setki zdjęć żeby prowadzić biznes, żeby zadowolić klienta, żeby zapracować na swoją reputację i na utrzymanie. Aparat za 9000 nie jest przeznaczony dla pasjonata, tylko przede wszystkim dla profesjonalisty. I ma dawać odpowiednio do ceny dobre rezultaty.

Bajeczka o siedzeniu w ciemni i dopieszczeniu odbitki przez dwa tygodnie jest dobra dla amatora ( i to raczej landszafciarza niż sportowego), choć ja i tak w ciemni nigdy nie miałem takiego zacięcia, żeby ze słabej jakości kliszy rzeźbić dniami i tygodniami przyzwoite efekty. To odwrócenie porządku.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

Sony dopiero wchodzi w FF i wcale źle im to nie wyszło. Ich pierwsza Alfa była zupełnie nijaka i na dobrą sprawę 'dla nikogo'. Niedawno wyskoczyli z a350, które biorąc pod uwagę miejsce w które celowali jest genialnym aparatem i tak też się sprzedaje. Dla landszafciarza a900 jest IMO wcale niezłym rozwiazaniem i to się nie zmieni (na pewno nie do końca tego tygodnia). Najważniejsze, że jest konkurencja na rynku a Sony, co widać chodźby po pierdylionie pikseli w 50d, nikt nie odważy się ignorować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Sony dopiero wchodzi w FF i wcale źle im to nie wyszło.
    Piszesz tak, jakby konkurencja dorobiła się już szerokiego asortymentu pełnoklatkowych dSLR'ów. Canon jak na razie ma w ofercie jeden taki aparat, a Nikon - o ile się nie mylę - dwa. Obie firmy weszły w ten segment pewnym krokiem z bardzo dobrymi produktami, a Sony sprawia wrażenie, jakby potknęło się o próg.

Nie wiem, czy landszafciarze kupią a900, bo patrząc na sample, wydaje mi się, że fotografia krajobrazowa nowej Alphie sprawia największe trudności.

Sony ewidentnie idzie w megapiksele i nie wiem, czy to jest odpowiednia droga. Najpierw 14 milionów pikseli w a350, które rejestrowały zbliżoną ilość szczegółów do 10 Mpix w a200 i a300, a jedynie bardziej szumiały. Teraz 24 megapiksele i szum nawet na najmniejszym ISO. Mam nadzieję, że jednak Canon nie będzie na siłę szedł w tym samym kierunku.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    Piszesz tak, jakby konkurencja dorobiła się już szerokiego asortymentu pełnoklatkowych dSLR'ów. Canon jak na razie ma w ofercie jeden taki aparat,
    Canon ma trzy aparaty z pełną klatką (1Ds mark II i III oraz 5D). Za chwilę będzie kolejny

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Canon ma trzy aparaty z pełną klatką (1Ds mark II i III oraz 5D). Za chwilę będzie kolejny
    chyba dwa 1ds mkIII i 5d

1ds mkII to stary model a przed nim byl jeszcze 1ds

Domyślnie

Ups! Wybaczcie, studyjne jedynki zupełnie mi z głowy wyleciały i myślałem jedynie o 5D.

@flayxray - Mark II też ma pełnoklatkowy sensor.
    Ostatnio edytowane przez Iras_PL ; 13-09-2008 o 14:49

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    Canon jak na razie ma w ofercie jeden taki aparat,
    Dwa.

Edit: spóźniłem się.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyxray Zobacz posta
    chyba dwa 1ds mkIII i 5d

1ds mkII to stary model a przed nim byl jeszcze 1ds
    No jeśli będziemy brali pod uwagę takie które są obecnie dostępne w sprzedaży to faktycznie dwa. Ds'a mark II chyba w sklepach już nie ma.
    Dodam tylko że pierwszy Ds pojawił się w sklepach w 2002r

Strona 65 z 163 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów