Strona 30 z 163 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Jak by kogoś interesowało jak A700 wypada w porównaniu do 40D i D300 to zapraszam:
    http://www.optyczne.pl//59.1-Test_ap...DSLR-A700.html
    Od niechcenia zauważył Arek...
    A jak go odbierają Minolciarze?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Pewnie tradycyjnie źle, bo oni nas uważają, za twardogłowych canonierów

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

patrzac na to jak subiektywna i krytyczna jest opinia o ergonomii A700 to poniekad trudno sie dziwic. ja bym sie chyba wstrzymal z uwzglednianiem w ocenie (a nawet opinii) takich rzeczy jak obsluga korpusu. widze o czym mowa i rozumiem, ze to moze byc problem i stanowic wade w porownaniu z konkurencyjnymi korpusami, ale mam swiadomosc, ze taka rzecz jak ergonomia jest kwestia mocno wzgledna i tak naprawde ergo A700 moga oceniac uczciwie uzytkownicy Dynaksow 7(D) czy 9. bo to do nich adresowany jest ten sprzet i to im ma pasowac.
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

No ale tą opinię wydał Krzysiek, który nigdy nie miał Canona Poza tym chyba ona nie jest mocno krytyczna. Czepiał się tylko małej wygody dotarcia do przycisków pod prawą ręką, przy czym zaznaczył, że można ich nie używać i korzystać z panelu kontrolnego wyświetlanego na czytelnym LCD.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tą ergonomią to jest problem. Jest to rzecz bardzo indywidualna i temat rzeczywiście śliski. Dla mnie np.: chwalona wszędzie obsługa Nikonów nie jest wcale tak idealna. Sony A100 jak wziąłem do ręki to przez pierwsze kilka minut nie potrafiłem zmienić najprostrzych parametrów. No ale ja mam canony od 89r. więc .... mój obiektywizm w tej kwestii jest mocno dyskusyjny. Jednakowóż jak czytam w teście, że jakiś układ guzików jest dobry/zły to zawsze wzbudza to mój duży niepokój.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

No i tu się mylisz, bo test został przyjęty spokojnie (chyba jakies uprzedzenia masz do minolciarzy ).
    Pewnie dlatego że wasze testy są coraz lepsze tzn. opisują sprzęt, zamiast go oceniać.

Zgadzam się, że narzekanie na rozmieszczenie przycisków to sprawa śliska.

Większość uwag krytycznych jest zbieżna z tym co zaobserwowali pierwsi użytkownicy A700.

p.s. jak bym się miał czepiać, to bym tylko zauważył, że w tabeli porównującej D300, 40D i A700 nie ma wzmianki o stabilizacji w korpusie, co niewątpliwie jest przewagą A700.

pozdr
    Tomek
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Exclamation Sony Alfa 900 FF jesień 2oo8 ...

Witam,

Znajomy który jest dość wysoko w Sony coś mi tam marudził że Sony Alfa 900 pokaże się pod koniec lata, w Polsce będzie dostępna już prawdopodobnie na jesieni... To wreszcie może być ciekawa puszka tego producenta LCD
    Sam swojego czasu testowałem Alfe 700 ze szkłami ZEISSA i Minolty 85/1.4, 70-200 f2.8 jak i 135/1.8 i nie powiem całość robiła solidne wrażenie mam na myśli BODY, jedyna wadą jak dla mnie to brak wyświetlacza na górze.

Co wy na to?
    jpg, przechwycony gdzieś w sieci, ale pewnie zawiera część prawdy...:razz:

Domyślnie

było juz
    plakat zmontowany

Domyślnie

w to nie wątpię, ale ma być ff na 100%

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

Myślici, że profi porzucą system canona lub nikona dla sony...?

Strona 30 z 163 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów