Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
...moim zdaniem, to taki troche "pentaksizm" - generowanie pozycji w folderach reklamowych epsilonowymi zmianami. jak ktos przygladal sie Pentaksom istD, istDS, istDL, istDS2, istDL2, K100, K110 to chyba wie o czym mowa.
Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
... ma pewne wady i zalety. zalety takie, ze zamiast co 4 lata rewolucje uzytkownicy maja co 1,5 roku ewolucje i w dowolnym momencie wybor stosunkowo nowoczesnego sprzetu. ...
Tak swoją drogą, to nie bardzo wiem, o co chodzi z tym Pentax'em. Dobry, czy zły? Ja powoli przymierzam się do zakupu SLR i biorę Pentax'a K10 pod uwagę. Jest taka jedna istotna zaleta K10, która do mnie przemawia. Oto ona:

Czy inni też to oferują? A zatem, czy jest to ewolucja, czy rewolucja? Przecież aparat, to nie tylko megapiksele i optyka. Aparat, to również inne cechy, takie jak np. logicznie przemyślane menu lub dobrze funkcjonująca stabilizacja matrycy.

A jeżeli chodzi o A200, to dzisiaj rzeczywiście trudno dopatrzeć się rewolucji w stosunku do A100. Dlatego zaczekam jeszcze trochę i zobaczę, co Canon ma do powiedzenia, bo już chyba nadszedł czas na następcę 400D. Nie wiem, jaką długofalową politykę ma Canon, ale myślę, że prędzej, czy później rynek wymusi powszechne stosowanie stabilizacji matrycy. Tak też nie wiem, czy Canon szykuje ewo- czy rewo-, ale jeśli nic, to być może właśnie kupię A200. Nawet jeśli za rok już nikt nie będzie pamiętał, czym A200 różni się od A100. Ale może na wiosnę...