Strona 14 z 163 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ciekawe, bo D300 podobno ma wiele wspólnego z tym soniaczem jeśli chodzi o matrycę
    Wspólne może są budynki w których to jest produkowane. Ale to inna matryca niz z D300.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    Wspólne może są budynki w których to jest produkowane. Ale to inna matryca niz z D300.
    Przede wszystkim natywna czułość Sony to iso 100, a u Nikona iso 200. Tyle że to raczej powinno wpłynąć na poprawę wysokiego iso, a nie niskiego.
    Myślę że tu raczej ma większe znaczenie konstrukcja min. filtra AA. To może być jedna z przyczyn mydełka. Może w Sony przesadzili ?? Może jeszcze dopracują soft? 15 pażdziernika ma być u nas w sklepach. Cena u sąsiadów (DE) ok. 1300 eur. Czyli jakieś 5 kzł. Jeśli prawdą jest ten cashback Canona (a nawet i bez) to kiepsko widzę ekspansję Sony na rynku. Chyba że przed świętami rzeczywiście będzie megahiperwypasiony następca A100 i tym na prawdę powalczą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Skad wy bierzecie mydelko w A700? Po obejzeniu sampli z strony I.R. A700 wychdzi chyba ostrzej od 40D. Wystarczy porownac:
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    Ostatnio edytowane przez arra ; 24-09-2007 o 09:06

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

bylo juz?

http://www.carlgarrardphotography.photoheretic.com/

bo generalnie te sample sa bardzo dalekie od wywolania u mnie drgawek posladkow. zeby nie powiedziec, ze sa strasznie plastikowe i rozpaczliwie gubia fakture

chociaz na dpreview, niektorym uzytkownikom z forum D200/D300 sie podoba

tak generalnie, to wydaje sie, ze szczegoly w tych zdjeciach sa, tylko procesor obrazu robi kompletna papke. sciagne RAW-y i przyjrze sie jeszcze jak to sie wyostrza i jak tonalnosc trzyma w cieniach
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 24-09-2007 o 22:36
    www albo tez flickr

Domyślnie

widziałem sample na fotopolis. Dramatycznie kiepskie. Na niskich czułościach mydło okrutne. Na wysokich poziom szumów zdecydowanie wysoki.
    to byly sample z modelu przedprodukcyjnego takze spokojnie.Tym bardziej ze w tescie 40d na fotopolis sample z iso 800 wygladaja paskudnie - wszedzie pelno ziarna...a w rzeczywistosci jest o wiele wiele lepiej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sciagne RAW-y i przyjrze sie jeszcze jak to sie wyostrza i jak tonalnosc trzyma w cieniach
    janusz nie zaleca ostrzyc rawów
    Ostatnio edytowane przez canik ; 24-09-2007 o 23:41 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No to jest pierwsza cena sklepowa: www.e-oko.pl
    - 5499 i zbierają zamówienia. Pewnie liczą na miłośników systemu z zasobniejszym portfelem. Podejrzewam że ta cena jest bardzo na wyrost.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ooo nasz forumowy kolekcjonerek znowu bawi sie w ksiegowego...teraz to juz na pewno nikt nie kupi tej puszki no chyba ze cena zejdzie do 2000

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

no to przy tej cenie nie wróżę mu powodzenia - na wejściu 40D był 500 zł tańszy.. jeszcze teraz dojdzie cashback to sony niestety nie ma szans się przebić..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no to przy tej cenie nie wróżę mu powodzenia - na wejściu 40D był 500 zł tańszy.. jeszcze teraz dojdzie cashback to sony niestety nie ma szans się przebić..
    Na wejściu Sony też jest/będzie tańszy, jest już oferta poniżej 5tys. czyli 4949zł.

link

pozdr
    tomek
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W tym wątku: http://forums.dpreview.com/forums
    jest sporo zdjęć z nowej alfy. Jeśli są prawdziwe to sądzę, że dla większości jakość aż za dobra .

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (.....)tak generalnie, to wydaje sie, ze szczegoly w tych zdjeciach sa, tylko procesor obrazu robi kompletna papke. sciagne RAW-y i przyjrze sie jeszcze jak to sie wyostrza i jak tonalnosc trzyma w cieniach
    Udało się coś?
    Kapitan Wagner

Strona 14 z 163 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów