Przede wszystkim natywna czułość Sony to iso 100, a u Nikona iso 200. Tyle że to raczej powinno wpłynąć na poprawę wysokiego iso, a nie niskiego.
Myślę że tu raczej ma większe znaczenie konstrukcja min. filtra AA. To może być jedna z przyczyn mydełka. Może w Sony przesadzili ?? Może jeszcze dopracują soft? 15 pażdziernika ma być u nas w sklepach. Cena u sąsiadów (DE) ok. 1300 eur. Czyli jakieś 5 kzł. Jeśli prawdą jest ten cashback Canona (a nawet i bez) to kiepsko widzę ekspansję Sony na rynku. Chyba że przed świętami rzeczywiście będzie megahiperwypasionynastępca A100 i tym na prawdę powalczą.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Skad wy bierzecie mydelko w A700? Po obejzeniu sampli z strony I.R. A700 wychdzi chyba ostrzej od 40D. Wystarczy porownac:
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Ostatnio edytowane przez arra ; 24-09-2007 o 09:06
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
bylo juz?
http://www.carlgarrardphotography.photoheretic.com/
bo generalnie te sample sa bardzo dalekie od wywolania u mnie drgawek posladkow. zeby nie powiedziec, ze sa strasznie plastikowe i rozpaczliwie gubia fakture
chociaz na dpreview, niektorym uzytkownikom z forum D200/D300 sie podoba
tak generalnie, to wydaje sie, ze szczegoly w tych zdjeciach sa, tylko procesor obrazu robi kompletna papke. sciagne RAW-y i przyjrze sie jeszcze jak to sie wyostrza i jak tonalnosc trzyma w cieniach
to byly sample z modelu przedprodukcyjnego takze spokojnie.Tym bardziej ze w tescie 40d na fotopolis sample z iso 800 wygladaja paskudnie - wszedzie pelno ziarna...a w rzeczywistosci jest o wiele wiele lepiejwidziałem sample na fotopolis. Dramatycznie kiepskie. Na niskich czułościach mydło okrutne. Na wysokich poziom szumów zdecydowanie wysoki.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
janusz nie zaleca ostrzyc rawówsciagne RAW-y i przyjrze sie jeszcze jak to sie wyostrza i jak tonalnosc trzyma w cieniach![]()
Ostatnio edytowane przez canik ; 24-09-2007 o 23:41 Powód: Automerged Doublepost
No to jest pierwsza cena sklepowa: www.e-oko.pl
- 5499 i zbierają zamówienia. Pewnie liczą na miłośników systemu z zasobniejszym portfelem. Podejrzewam że ta cena jest bardzo na wyrost.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ooo nasz forumowy kolekcjonerek znowu bawi sie w ksiegowego...teraz to juz na pewno nikt nie kupi tej puszki no chyba ze cena zejdzie do 2000
no to przy tej cenie nie wróżę mu powodzenia - na wejściu 40D był 500 zł tańszy.. jeszcze teraz dojdzie cashback to sony niestety nie ma szans się przebić..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Na wejściu Sony też jest/będzie tańszy, jest już oferta poniżej 5tys. czyli 4949zł.
link
pozdr
tomek
analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm
W tym wątku: http://forums.dpreview.com/forums
jest sporo zdjęć z nowej alfy. Jeśli są prawdziwe to sądzę, że dla większości jakość aż za dobra.
Udało się coś?
Kapitan Wagner