Strona 13 z 163 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekA Zobacz posta
    A mi tam szczególnie w Sony wpadł w oko nowy grip. Myślę, że takie jego rozbudowanie o przyciski i pokrętło z jednoczesnym automatycznym przełączaniem pomiędzy poszczególnymi grupami (pionowe-poziome) to świetne i ergonomiczne rozwiązanie. No i cos takiego ma prawo kosztować te 500-600zł - ceny Canona (i zresztą innych) za gripy to złodziejstwo.
    Ten grip wygląda bardzo zachęcająco. Cena mniej (ok. 350$).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jest już pierwsza informacja o cenach sugerowanych nowego Soniacza. W USA 1400$ (czyli niecałe 4 tys. zł). Można już sobie nawet zamówić w niektórych sklepach internetowych.

Jak na początek to całkiem przyzwoita

I chyba to A700 będzie główna konkurencją dla 40D, a nie Nikon.

pozdr
    Tomek
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    Jest już pierwsza informacja o cenach sugerowanych nowego Soniacza. W USA 1400$ (czyli niecałe 4 tys. zł). Można już sobie nawet zamówić w niektórych sklepach internetowych.

Jak na początek to całkiem przyzwoita

I chyba to A700 będzie główna konkurencją dla 40D, a nie Nikon.

pozdr
    Tomek
    Wiesz tylko czy u nas ta cena też będzie taka? Alfa ma być w sprzedaży w połowie pażdziernika i rzeczywiście póki co będzie jedyną konkurencją dla 40D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz tylko czy u nas ta cena też będzie taka?
    Cena na Europę zawsze jest wyższa, ale druga sprawa, że w Polsce zawsze jest taniej niż np w UK.

Pewnie cena sugerowana w Polsce będzie 4 z dużym ogonem, a w sklepach 4 z małym ogonkiem.

Chyba się te dwa korpusy będą rozpychać mocno miedzy sobą, a za chwilę pewnie wejdzie jeszcze następca Nikona D80, a to wróży duży ruch cenowy w dół :grin:

Alfa ma być w sprzedaży w połowie pażdziernika i rzeczywiście póki co będzie jedyną konkurencją dla 40D.
    Ostatnia premiera, a pierwsza na półkach, Sony nieźle to sobie wymyśliło na poczatku może nie mieć żadnej konkurencji :smile:

Kiedy D40 ma być w sprzedaży??
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sony Alpha DSLR-A700 Hands-on Preview
    http://www.dpreview.com/previews/sonydslra700/
    system EOS

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    (....)Ostatnia premiera, a pierwsza na półkach, Sony nieźle to sobie wymyśliło na poczatku może nie mieć żadnej konkurencji :smile:

Kiedy D40 ma być w sprzedaży??
    Jak rozumiem mowa o C40D . Cóż niektórzy na tym forum już się nim bawią także jeśli Sony sobie tak to wymyśliło to już po herbacie .
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Taka ciekawostka, która może troszkę rzuci światło na najbliższe plany Sony:

http://gizmodo.com/gadgets/rumor/is-...nts-300666.php

Czyżby Sony szykuje się do sporego przegrupowania i zbiera fundusze by zainwestować je na innym polu?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Póki co to sample z tej alfy wyglądają na dość miękkie. Szczególnie na niskich iso. Być może jest to kwestia firmware.
    Tutaj kilka przykładów. Chłopaki na forum Sonolty trochę biadolą.
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Póki co to sample z tej alfy wyglądają na dość miękkie. Szczególnie na niskich iso. Być może jest to kwestia firmware.
    Tutaj kilka przykładów. Chłopaki na forum Sonolty trochę biadolą.
    te sample sa bidne, ze az w tylku piszczy.

inna kwestia, ze jesli mnie pamiec nie myli, wlaczanie Mega-Hiper-Extra-Super-Fast-Steady-Nomotion-Anti-Shake przy czasach tego nie wymagajacych moze odbijac sie negatywnie na jakosci. przynajmniej tak twierdzila Minolta w przypadku A1 - jej pierwszej hybrydy ze stabilizacja.

co nie zmienia faktu, ze te fotki to jedno wielkie mydlo. 30D z Tamronem 28-75 zjada te A700 + Srajs-lens na sniadanie. pod wzgledem ilosci szczegolow i braku aberracji, ktore w tym "Zeissie" kluja w oczy, az strach

fotka z 300/2.8 wydaje sie lepsza - jest kiepsko przekonwertowana, ale wykazuje, IMHO, wyraznie wiecej szczegolow. jesli dobrze pamietam, sample ze strony Sony tez pokazywaly taka tendencje
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

widziałem sample na fotopolis. Dramatycznie kiepskie. Na niskich czułościach mydło okrutne. Na wysokich poziom szumów zdecydowanie wysoki. Ciekawe, bo D300 podobno ma wiele wspólnego z tym soniaczem jeśli chodzi o matrycę
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 13 z 163 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów