Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dopisze do tego ze w 40D te powiekszenie na LCD nie za bardzo pomaga w ostrzeniu... powiekszcie sobie zdjecie 1000% na kompie i oceniajcie ostrosc - pikseloza, szumy, wyolbrzymienia itp.
    Wszystko to jest kwestia zastosowanego LCD-ka. Na nieszczescie w 40D Canon zastosowal o takiej samej rozdzeilczosci jak w 1,8 cala 10D. Tyle ze piksele sa teraz wieksze. Natomiast samo LV przy odpowiednim LCD, takim np. jaki zastosowal Nikon spokojnie bedzie sie nadawalo do wszystkiego:

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Co do ostrzenia - w 40D ramke sobie przesuwamy i tam gdzie ja przesuniemy tam AF zlapie oraz pomiar swiatla. Normalnie czasy G3 mi sie przypomnialy 8) .
    Vitez, a jak sobie przesuniemy ramke poza dostepne punkty AF, to co nam zlapie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z tych sampli wychodzi dosc klarownie, ze w porownaniu z 70-200 ten Zeiss-Srajs jest mocno taki se. co zreszta byloby nie pierwszym przypadkiem, gdy Sony rozpieprza ta, badz co badz, marke na drobne

inna kwestia, ze to zdjecie z 16-80 jest zle naswietlone i ani obiektyw ani puszka absolutnie nie zasluguja na tak kiepski przyklad
    Szczerze mowiac to magia Zeissa troche przygasla, jak zobaczylem testy przekonwertowanych na EF orginalnych szkiel zeissa takich jak 85 1.4 T*:
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...anon/index.htm

Rozdzielczosc na brzegach jest zenujaca ja na takie wychwalane szklo.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 09-09-2007 o 19:15 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów