Strona 8 z 163 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Nie bede komentowal, ale popatrzcie na niebo
    http://fotopolis.pl/index.php?n=6327
    a tu na cienie
    http://www.sony.jp/products/Consumer...00/sample.html
    Nie wiem czy to u mnie to tak widac, czy inni dostrzega tez
    Nie narzekaj, w dniu premiery Sony pokazało w sieci zdjęcia, a zdjęć z nowych aparatów Nikona do dzisiaj trudno znaleźć
    - jeszcze wyjdzie na to, że spadek cen Canona zawdzięczamy Sony a nie Nikonowi :-D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    z tym LV to raczje chodzi o to ze lcd nie da sie poobrac np jestes na koncercie, lapy z aparatem do gory aby zobaczyc scene i ???? no i dalej robisz po omacku bo nie widzisz lcd
    Z tym sie nie do konca zgodze bo specjalnie rowniez pod tym katem macalem 40D. Jesli podniesiesz aparat dokladnie nad czubek glowy to owszem - nie widzisz LCD. Ale jesli podniesiesz go na wyciagniecie rak ale troszke przed siebie to LCD jak najbardziej widac i mozesz smialo kadrowac. Tak wiec odnosze wrazenie ze po prostu 40D nie miales w reku i teoretyzujesz, przesadzajac troszke. Owszem - obrotowy ekranik bylby byc moze wygodniejszy, ale zauwaz ze do obslugi aparatu z obrotowym ekranikiem trzeba dwoch rak (jedna trzyma aparat druga celuje ekranikiem by cos widziec)...a gdzie trzecia reka do podtrzymywania obiektywu? Tez niewygodnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale słoików to Sony wypuściło mnóstwo:
    --DT 16-105mm f/3.5-5.6 (a Sony-Zeiss, seen in A700 photos with blue Zeiss label)
    --DT 18-250mm f/3.5-6.3 (a Tamron re-badge)
    --DT 55-200mm f/4-5.6 (looks like a re-badge too. Same specs as the Tamron: 13 elements in 9 groups)
    I jeszcze 70-300 SSM-an.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no oczywiscie ze nie macalem, a700 i d300 tez nie :-( pisze to co uwazam. co do ceny to wierzecie ze bedzie ponizej 5000. jak kazda nowosc bedzie drozej by po jakims czasie znacznie spasc. jesli sony chce wojowac to musi miec tanio inaczej klops.

Vitez,
    jasne ze mozna lapska wyciagnac i sie da ale nie jest to pelna funkcjonalnosc.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    (....)Vitez,
    jasne ze mozna lapska wyciagnac i sie da ale nie jest to pelna funkcjonalnosc.
    Nie jest i jestem przekonany, że w entry Level odchylany ekran jest tylko kwestią czasu.
    Póki co jednak LV w tej postaci, w której jest w 40-tce wydaje się być bardzo przydatną fukcją.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mialem okazje pobawic sie nowa Alfą. Co prawda model przedprodukcyjny ale fakt faktem ze to istnieje i robi zdjecia

Kilka wrazen na goraco, bo dopiero dotarlem do domu

Biorac aparat do reki czuc w nich troche z serii Minoltowskich "siodemek". Sam nie wiem dlaczego - podswiadomosc czy cos innego? Pomimo ze jakos wykonania sprzetu jest zdecydowanie lepsza niz A-100 to jednak A-700 daleko do szlachetnosci D7D czy analogowego D9. Ale nie ma co rozpaczac - aparat b. dobrze lezy w duzej dloni nawet bez gripa

Narzekal bym nieco na rozmieszczenie gornych przyciskow, zwlaszcza tego od ISO. Co prawda mozna go zdublowac programowalnym przyciskiem na tylnej sciance, ale po co marnowac ta mozliwosc na funkcje ktora juz jest wyprowadzona "na powierzchnie"?

Gora aparatu pomimo ze metalowa (tak wynika ze specyfikacji oraz zapewnien specow Sonego - pozdrawiam ) pokryta jest sredniej jakosci plastykiem. No tak jakos dziwnie sie go "dotyka" Ale i tak jest lepiej niz w A-100. Z reszta jak juz przy tej czesci sprzetu jestem to zmiescil by sie tam jeszcze jeden przycisk bo pozostala wolna przestrzen. W Dynaxie 9 wcisneli jeszcze maly LCD.. tutaj tez by raczej wlazl, tylko co by mial pokazywac?

Tylny panel opatrzony w ogromny (ale raczej standardowy na dzien dzisiejszy) LCD. Oczywiscie rozdzielczosc ~1mln pixeli po przeliczeniu punktow RGB. W rzeczywistosci jest ich 3x mniej, ale jego jakosc jest swietna. Ogladany obraz widac wyraznie pod kazdy katem. Kontrasty, kolory - cud, miod i malina .. w koncu

Wizjer jest wiekszy od tego w A100 i nie ma tu o czym dyskutowac. Jest tez jasniejszy. Widac tez spory postep w nowej matowce Sonolty. Obraz jest "plasciutki" Dzieki temu lepiej sa tez widoczne punkty AF. Jest ich sporo, ale te boczne-pionowe traktowal bym raczej jako jeden szeroki Z reszta ja sie tam nie znam bo majac EOS'a 3 z taaaaaka iloscia pol AF uzywalem tylko centralnego.. tak jak i w kazdym innym apracie

A-700 jest znacznie szybsza. Nie tylko w specyfikacji ale mozna to rowniez stwierdzic robiac nia zdjecia. AF smiga jak burza pomimo ze podpiete szklo nie mialo swiatla 2.8. Klapniecie lustra jest zauwazalnie krotsze tak jak i "zaciemnienie" wizjera podczas robienia zdjecia. Sam dzwiek poszedl w cos pomiedzy 400D i lustrzanki Olka .. trzask jest krotki, z jakims takim "swisnieciem".. ujdzie Chociaz Nikon ladniej "mlaska" Ale ale.. "egzemplarz przedprodukcyjny" i tak naprawde nie wiadomo ile "cykniec" zaliczyl do tej pory

Hmm.. co tam jeszcze... Zdjec ze sprzetu nie robilem na wlasnej karcie - prosba prowadzacego spotkanie w siedzibie Sony. Z reszta egzemplarz byl przedprodukcyjny wiec coz tam oceniac - trzeba czekac na "oficjalne"

Jesli jestem przy zapisywaniu zdjec - pomimo ze mozna wlozyc dwie karty, to jednak nie da sie zapisywac zdjec na obu jednoczesnie. Szkoda, mysle ze byl by to przydatny "ficzers" dla tych ktorzy robia RAW+JPEG. Moze w wersji finalnej zostanie to poprawione? W/g mnie jest to jedynie kwestia softu, a ten niby zawsze mozna zmienic. Tak jak i to ze aparat sam nie wykrywa wlozonej karty - tzn. ze jesli mielismy wlozonego CF i na nim zapisywalismy fotki, nastepnie wlozylismy MS DUO a wyjelismy CF'a aparat stwierdza "brak karty". Aby moc robic zdjecia trzeba wejsc do menu i recznie to przelaczyc. Odbywa to sie 3 kliknieciami joysticka.. ale jednak zawsze

Aaah.. joystick. Mniej wygodny niz w Canonach. Mysle ze to kwestia dlugosci kciuka i tego pod jakim katem go sie obsluguje. Moze inni beda mieli inne wrazenia z poruszania sie po menu (ktora jest b. szybke i aparat natychmiast reaguje) ale moje jest wlasnie takie i wole wybiaranie AF w Canonie niz w Sony czy Nikonie.

System menu podobny troche do tego z D40.. tylko bez obrazkow i czytelniejsze Wszystkie najwazniejsze parametry widzimy na ekranie. Aby dokonac zmian akcje inicjujemy jednym przyciskiem. Do nawigacji uzywamy joya a do zmiany parametrow obu pokretel. Trzeba by z tym dluzej poobcowac, ale mysle ze da sie przyzwyczaic. Ja za czesto "klikalem" joyem zamiast po prostu krecic pokretlem od razu.

Hmm.. to chyba tyle z pamieci. Jak ktos ma pytania niech 'strzela'. W miare mozliwosci podziele sie wiedza

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe czy nomenklatura A100, A700 oznacza, że pomiędzy tymi puszkami będzie jeszcze miejsce na kolejny model?
    W najbliższym czasie na pewno nie i szczezre wątpie żeby chcieli pakowac cos pomiedzy te dwa modele. Nazwa A700 maiła raczej nawiazywac tradycja do D7D i niejako zaznaczyc iz to kontynuacja produkcji tej swietnej puszki
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Domyślnie

Ciekaw jestem jak przedstawiać się będzie sprawa z dyfrakcją...ale praw fizyki nie da sie oszukac
    Ci innego szumy...widzialem iso 3200 i 6400 w polaczeniu ze stabilizacja matrycy daje wysmienite rezultaty.
    Juz sie nie moge doczekac porównania jakosci zdjec z d300 ,40d i ...5d.
    Zapowiada sie bardzo interesująca jesień

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

A ja jestem ciekaw jak A700 przyjmą Nikonowcy i komu bardziej soniacz zagrozi. Patrząc na zdjęcia tego soniaka Nikon a nawet Canon jest dużo przed Sony jeśli chodzi o ergonomię.
    Dużo bałaganu widzę w tym body.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Juz sie nie moge doczekac porównania jakosci zdjec z d300 ,40d i ...5d.
    Ale co Ty w ogóle chcesz porównywać?:-?
    To tak, jakby chcieć porównywać śmigłowiec z awionetką. Jedno i drugie służy do latania, ale jednak w zupełnie inny sposób. IMO porównywanie 5D z jakimkolwiek cropem jest żałosne.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Strona 8 z 163 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów