Strona 7 z 163 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    Kolekcjoner,

piszac najbardziej w skrocie to jedynie szybsze kl/s ma canon lepsze i nieco wiekszy wizjer. resza jak by nie patrzec to sony na plus. live view hmm fajne napewno ale napewno mniej przydatne jak SSS i chrzanienie ze canon dal kita ze stabilizacja nie zmieni faktu ze z alfa kazdy obiektyw bedzie mial stabilizacje a w canonie jeno tylko te wybrane.
    mocno rozbrajajace jest tez pisanie przez kogos ze jak nie ma gornego lcd to juz tylko dla amatorow, smieszne to bardzo. ja majac kiedys minolte 7hi z gornym wyswietlaczem prawie nigdy z niego nie korzystalem bo trudniej sie na nim operuje. odrywajc oko od wizjera od razu patrzy sie na na duzy lcd z badz co badz bardziej przejzystym menu i znacznie latwiej co kolwiek zmienic.
    jesli cena bedzie porownywalna z 40d to oki jak bedzie znacznie wyzsza to sony da ciala.
    No jeszcze dochodzi taki drobiazg jak 14-bitowe Raw-y, dużo innych cech koledzy wymienieli. Co do stabilizacji to pewno, że SSS jest z każdym ale w obecnej ofercie Canona jest tyle stabilizowanej optyki, że na prawdę nie jest to już mocny argument. Ale jako ficzer zgadzam się ładnie wygląda w folderze . Co do LV to akurat w Canonie jest to bardzo przydatne dzięki trybom silent.
    Co do górnego wyświetlacza to zgoda, że to kwestia przyzwyczajenia i dlatego mnie by go brakowało i to bardzo.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dosc fajna ta Alfa, choc pytanie jest jaka bedzie cena. jesli bedzie na poziomie 40D, ewentualnie jakes 10~15 procent wiecej (cztery magiczne srebrne literki na wielu dzialaja) to to sie sprzeda.

body wyglada niezle. takie D300 okrojone z ficzerow do poziomu 40D, opakowane w milion marketoidalnych, wyjatkowo zreszta kretynsko brzmiacych nazw typu ksiondz, mega-turbo-hiper-steady crap (tak, to kwestia gustu ) i bzdurne ficzery dla posiadaczy telewizorow marki "cztery magiczne srebrne literki" typu format 16:9, wyjscie HDMI itd. itp.

ficzerowo wyglada to fajnie. taka poniekad kontynuacja tego co Minolta robila .

brak gornego LSD - rzecz gustu. ja wole miec, bo jestem mocno przyzwyczajony do tego i nawet pracujac na statywie najczesciej ustawiam parametry "na ekranik".

brak ISO w celowniku - szkoda, bo to wyjatkowo przydatna rzecz. a jak sie wezmie poprawke na to, ze miejsce tam, owszem, jest (bo Sony wpiep... jakis kretynski znaczek dotyczacy formatu klatki) to tym wieksza szkoda. jak widac, kazda firma musi miec swoj DirectPrint button, bo albo produkuje drukarki albo tez telewizory

brak LiveView - nie uzywalem, nie mam opinii. chociaz wydaje sie, ze tu akurat Sony przespalo sprawe. tak jak Canon przespal ja z telewizorkami wysokiej rozdzielczosci

pytanko: czy Sonolta zrobila cos z pomiarem ADI, czy teraz juz Hiper-giga-rock-stable-shots jest tak mega, ze zatrzymuje obiekty w ruchu i flesz nie jest potrzebny?
    No właśnie dużo ficzerów to dobre określenie. Czy tego wystarczy na konkurentów...? To w bardzo dużym stopniu zależy od ceny. Ciekawe jaka będzie u nas? No i co z dostępnością?
    Dla mnie Sony nie zachwyciło. Miałem wrażenie że będą dużo bardziej agresywni.

Ciekawe czy nomenklatura A100, A700 oznacza, że pomiędzy tymi puszkami będzie jeszcze miejsce na kolejny model?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-09-2007 o 14:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

w tej chwili wszystkie aparaty oferuja ponad 600 zdjec na jednym aku wiec na czym chcesz oszczedzac na podswietlaniu lcd ? po co. robiac zreszta zdjecia po ciemku i tak trzeba wcisnac guzik aby sie podswietlanie malego lcd wlaczylo wiec co za roznica. wiesz to jest takie szukanie z twej strony minusow/plusow na sile. wszystko to kwestia przyzwyczajenia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    coz jak oly wprowadzil LV to sie jeczalo ze to niepotrzeby bajer, teraz to juz potrzebne narzedzie :-) jak widac punkt widzenia zalezy od itd itd.

napewno fajnie miec LV ale no co komu podglad jak monitorka nie moze przekrecic aby te LV wykorzystac ? jak na razie tylko nowy panas to ma.

o tym czy bedzie 12 czy 14 bit nic na razie nie wiemy ale cena napewno bedzie w granicach 4XXX zl
    Ostatnio edytowane przez Zibi1970 ; 06-09-2007 o 15:04 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

coz jak oly wprowadzil LV to sie jeczalo ze to niepotrzeby bajer, teraz to juz potrzebne narzedzie :-) jak widac punkt widzenia zalezy od itd itd.
    no dokladnie. ja sobie regularnie przegladam dpreview i czytam bzdury, ktore ludzie tam wyplakuja. opinia na forum Sony o przydatnosci LV drastycznie spadla w dniu dzisiejszym. natomiast drastycznie wzrosla o wadze AF .

przyklad jest tendencyjny, ale z kazdego forum mozna miliard takich przykladow, potwierdzajacych powyzsza teze, wyciagnac o ilosci megapikseli, o stabilizacji, itd. itp.

napewno fajnie miec LV ale no co komu podglad jak monitorka nie moze przekrecic aby te LV wykorzystac ?
    error logiczny mi wyskakuje. jesli obracasz aparat w bok, to widok przez celownik tez sie obraca, tak samo widok przez matryce, czyli to co jest w LiveView. wiec wychodzi na to, ze jest dobrze.

dobrze mysle, czy sugerujesz, ze przy obroconym do gory nogami aparacie widok LiveView (luzne tlumaczenie z angielskiego: "widok rzeczywisty tego co obserwuje matryca") nie powinien byc obrocony?

dojac dalej ten sam dowcip: czy w kolejnym Sony widok w celowniku optycznym tez ma byc obracany, zeby to bylo realnie uzyteczne?

jak na razie tylko nowy panas to ma.
    niech mnie ktos sprostuje, ale Panasonic to taka firma ktora projektuje modele papierowe, zeby widnialy w folderze obok telewizora. bo w sklepach to jeszcze tego na oczy nie widzialem

o tym czy bedzie 12 czy 14 bit nic na razie nie wiemy ale cena napewno bedzie w granicach 4XXX zl
    bez przesady. w odroznieniu od sp. Minolty, Sony ma zajedobry marketing i gdyby wladowalo w to 14 bit to od razu zobaczylbys na obudowie A700 jebitna naklejke w kolorze kwasozielonym "mega-hiper-super-wide-increased-dynamic-range-teges-szmeges"

a nie ma jej :wink:
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

z tym LV to raczje chodzi o to ze lcd nie da sie poobrac np jestes na koncercie, lapy z aparatem do gory aby zobaczyc scene i ???? no i dalej robisz po omacku bo nie widzisz lcd :-( inny przyklad, robisz robaczka na polu. wlaczasz LV i kladziesz sie na trawie obok bo z gory nie widac :-(.

odnosnie zmiany nastrojow z powodu braku LV to sie mylisz. od dawna wiadomo ze LV na sonym nie bedzie wiec to nie zmiana a na AFa w KM/S wszyscy narzekali wiec napewno wazniejsze jest aby ten byl znacznie poprawiony.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

z tym LV to raczje chodzi o to ze lcd nie da sie poobrac np jestes na koncercie, lapy z aparatem do gory aby zobaczyc scene i ???? no i dalej robisz po omacku bo nie widzisz lcd :-( inny przyklad, robisz robaczka na polu. wlaczasz LV i kladziesz sie na trawie obok bo z gory nie widac :-(.
    a... o to chodzi.

zgadzam sie, ze obrotowy LV ma wiecej sensu. ale z drugiej strony - odchylana klapka jest bardziej narazona na uszkodzenia. a LV na monitorze o szerokim kacie widzenia nie jest taki znowu bezuzyteczny. pewnie, ze nie to co z obrotem, ale wbrew pozorom, da sie uzywac, a o to tu glownie chodzilo.

do robactwa i wszelkiego innego nisko pelzajacego - zdecydowanie opcja z wysiegnikiem

odnosnie zmiany nastrojow z powodu braku LV to sie mylisz. od dawna wiadomo ze LV na sonym nie bedzie wiec to nie zmiana a na AFa w KM/S wszyscy narzekali wiec napewno wazniejsze jest aby ten byl znacznie poprawiony.
    no, na dpreview to nieco inaczej wyglada. niemniej... co do AF sie zgadzam, bo po pracy z Dynaksem 7D bardzo szybko docenilem AF w moim bylym 10D.
    jesli chodzi o LV - mozemy sie zakladac, ze wprowadzenie takiego czegos w A500 (czy czym tam) spotka sie z wyraznym aplauzem. o piwko?
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 07-09-2007 o 09:11

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no coz widac :-) ladną Panią. przynajmniej nie japonka.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    Ja nic takiego nie pisałem. To obecnie na forum KKM okazało się, że jest to zupełnie niepotrzebne tak jak kiedyś wysokie iso u Nikona .
    napewno fajnie miec LV ale no co komu podglad jak monitorka nie moze przekrecic aby te LV wykorzystac ? jak na razie tylko nowy panas to ma.
    Co do użyteczności to w canonowych trybach silent dla mnie jest to mega użyteczne. Nie raz i nie dwa nie zrobiłem zdjęć na koncertach ze względu na kłapanie migawki.

Myślę że wiemy i to dobrze . Akustyk świetnie to podsumował.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wyciag z press release na dpreview:
    The DSLR-A700 camera body, DT 16 – 105 mm lens, and DT 18-250 mm lens will be available for about $1,400, $580 and $550, respectively. The DSLR-A700K kit with an 18-70 mm lens will be available for about $1,500, and the DSLR-A700P kit with the 16-105 mm lens will be available for about $1,900. The camera body and DSLR-A700K kit will ship in October and the DSLR-A700P kit in November. All will be available at sonystyle.com, Sony Style retail stores (www.sonystyle.com/retail), at military base exchanges, and at authorized dealers nationwide.
    zrodlo: http://www.dpreview.com/news/0709/07...nydslra700.asp

1400$ za goly korpus czyli 100$ wiecej niz 40D. to nie jest jakas straszna cena i nie zdziwilbym sie, gdyby w kraju nad Wisla za pol roku takie Fotojoke'i i Nie-dla-idiotow mial na polce wiecej DSLR Sonolty niz Canona, a kto wie czy i nie Nikona (choc ten zdrowo smaruje, zwlaszcza w Nie-dla-idiotow)
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W japonii 180000 Jenów - jakieś 4400 na nasze. Jeden z szefów Sony ma nadzieję, że po wypuszczeniu A 700 Sony osiągnie 10% rynku. Póki co od momentu wypuszczenia 40D udział w rynku Canona skoczył na 56%.
    Kapitan Wagner

Strona 7 z 163 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów