Czy dobrze to rozumiem, że odszumia RAW??
Załącznik 3405
Załącznik 3406
Czy dobrze to rozumiem, że odszumia RAW??
Załącznik 3405
Załącznik 3406
pewnie kolejna puszka bedzie od razu doostrzała RAWY i nasycała kolorkiCzy dobrze to rozumiem, że odszumia RAW??![]()
Puszka momentami przypomina bardziej 400D niż 40D (np. brak górnego displaya mono-lcd). Spodziewam się, że cena będzie zatem wyraźnie niższa od 40D.
Moim zdaniem nie dobrze rozumiesz, ale kto ich tam wie. Bionz robi za procesor obrazu i on generuje wynikowe jpg. RAWy sa od razu bez obrobki zapisywane w odpowiednim formacie przez Bionza na karcie. Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie zeby przed zapisem RAWy troche obrobic, ale taka mozliwosc istnieje u kazdego z producentow.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chyba każda Minolta nie miala gornego LCD. Taki jest urok tej marki i fani jakos z tego powodu nie placza.
Ostatnio edytowane przez arra ; 06-09-2007 o 09:52 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Też. Dla przesiadaczy z kompaktów jest głównie A100. Dla kogo jest zatem A700? I po co te wszystkie obiektywy Zeissa? Na pewno Sony jest firmą, która może myśleć o rynku lustrzanek globalnie. W tym o segmentach profi. To nic, że na razie wydaje nam się to odległe. Na pewno mają potencjał, żeby to osiągnąć. I pamiętajmy, że Sony to nie tylko masówka dla konsumentów, ale sprzęt profesjonalny dla TV. Więc kiedyś może również dla fotografów...
Kolekcjoner,
piszac najbardziej w skrocie to jedynie szybsze kl/s ma canon lepsze i nieco wiekszy wizjer. resza jak by nie patrzec to sony na plus. live view hmm fajne napewno ale napewno mniej przydatne jak SSS i chrzanienie ze canon dal kita ze stabilizacja nie zmieni faktu ze z alfa kazdy obiektyw bedzie mial stabilizacje a w canonie jeno tylko te wybrane.
mocno rozbrajajace jest tez pisanie przez kogos ze jak nie ma gornego lcd to juz tylko dla amatorow, smieszne to bardzo. ja majac kiedys minolte 7hi z gornym wyswietlaczem prawie nigdy z niego nie korzystalem bo trudniej sie na nim operuje. odrywajc oko od wizjera od razu patrzy sie na na duzy lcd z badz co badz bardziej przejzystym menu i znacznie latwiej co kolwiek zmienic.
jesli cena bedzie porownywalna z 40d to oki jak bedzie znacznie wyzsza to sony da ciala.