Strona 1 z 163 1231151101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Nowości Sony.

Ponieważ zbliża się premiera nowego lustra tej firmy to pozwoliłem sobie przedstawić kilka informacji/spekulacji z tym związanych.
    Premiera będzie wedle wszelkich wiarygodnych przecieków 6 września, a więc już we czwartek. Różne źródła różnie podają ale ma być pokazana tylko nowa puszka o nazwie najprawdopodobniej A300.

Co do danych:
    Matryca CMOS APS-C 12.5 Mpx
    Iso 80-3200
    Wyświetlacz 3" choć tutaj są spore rozbieżności ale chyba będzie to jednak to samo co w Nikonie D300
    5.5 FPs do zapełnienia karty w JPG
    częściowe uszczelnienia, pentapryzmat
    W porównaniu z A100 znacznie lepsze wyskie ISO i usprawniony SS
    Usprawniony system pomiaru błysku

Sporo informacji i przecieków o nowościach sony można znaleźć na tej stronce:
    http://photoclubalpha.com/

Oczywiście dane te należy traktować najwyżej jako prawdopodobne.

Są jeszcze przecieki o cropie 1.25 i matrycy 14 MPx ale wydają się nie mieć oparcia w faktach. To samo dotyczy Live View - raczej w nowej alfie tego nie będzie. Choć pojawiła się nawet informacja o odchylanym tylnym wyświetlaczu. Oczywiście najważniejsza sprawa to cena ale tu spekulacje są już zupełnie dowolne, bo mówi się o przedziale 4000 do 5700 zł. Zobaczymy. Ma to być segment 40D - 300D. Jeśli jednak to prawda to sądzę, że Sony da w A300 jeszcze kilka rzeczy, bo ta specyfikacja którą przytoczyłem powyżej wygląda (przynajmniej na papierze) trochę słabawo. Z tym że sporo będzie jeszcze zależało od ceny.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Szczerze mowiac, to jesli Sony nie wyskoczy z jakism innowacyjnym pomyslem za grosze (np. FF za 5000k) to nie wroze powodzenia tej firmie na rynku lustrzanek.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Szczerze mowiac, to jesli Sony nie wyskoczy z jakism innowacyjnym pomyslem za grosze (np. FF za 5000k) to nie wroze powodzenia tej firmie na rynku lustrzanek.
    Na innowacyjne pomysły to jeszcze chyba zbyt wcześnie. Oni muszą zawalczyć o rynek amatorski i dolny segment semi pro. Jak to im się uda to mogą próbować wypuszczać Fulfrejmy i inne wynalazki. Póki co to nikt im tego nie kupi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na innowacyjne pomysły to jeszcze chyba zbyt wcześnie. Oni muszą zawalczyć o rynek amatorski i dolny segment semi pro. Jak to im się uda to mogą próbować wypuszczać Fulfrejmy i inne wynalazki. Póki co to nikt im tego nie kupi.
    A czemu nie 'Fullfrejma' na rynek amatroski? Świetnie by się do tego nadawał. Nie widzę żadnych powodów dla których mały obrazek miałby być 'semi pro'.
    Dzięki absurdalnie drogiemu 5D może się wydawać że FF to jakiś ósmy cud świata ale za jakiś czas to będzie standard dostępny dla wszystkich.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A czemu nie 'Fullfrejma' na rynek amatroski? Świetnie by się do tego nadawał. Nie widzę żadnych powodów dla których mały obrazek miałby być 'semi pro'.
    Dzięki absurdalnie drogiemu 5D może się wydawać że FF to jakiś ósmy cud świata ale za jakiś czas to będzie standard dostępny dla wszystkich.
    Wiesz może i tak będzie może nie, natomiast póki co chcą powalczyć o rynek amatorski, a tu musi być dużo i niedrogo. Póki co jednak koszty produkcji FF-a są na tyle duże, że taka puszka byłaby dość droga co się wiąże z dużym ryzykiem zawężenia rynku. To ostatnie mogłoby być wyrokiem dla Sony.

A propo's "dużo" są szanse, że nowa puszka będzie sprzedawana z kitem 16-105 F3.5-5.6 o podobno bardzo dobrej jakości :grin:.
    Dodam jeszcze do tych danych z pierwszego posta, że AF ma być 11-to punktowy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-09-2007 o 22:33
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Z opisu, ktory przedstawiłeś to wynika raczej, ze jeśli chodzi o funkcjonalność puszki, to do półki D300 dość daleko.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Z opisu, ktory przedstawiłeś to wynika raczej, ze jeśli chodzi o funkcjonalność puszki, to do półki D300 dość daleko.
    Wiesz jeśli ten opis jest prawdziwy to i do 40-tki nie blisko. Oj może być wtedy jojczenie w obozie Sony.
    Z kolei jednak cena 40-tki sugeruje, że albo te dane są nieprawdziwe i Sony pokaże coś na prawdę fajnego albo cena będzie bardzo "affordable" .
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Funkcjonalnością to mu daleko do 40D, a ceną blisko do D300 Niewątpliwa przewaga polegać będzie na kolejnej gigantycznej kampanii reklamowej. Natomiast ten kit pod cropa to ciekawostka - zakres przyjemno-spacerowy.

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Do czwartku coraz bliżej. Sam jestem ogromnie ciekaw czy Sony bedzie wstanie chocby nieco postraszyc C i N. Jako były uzytkownik KM i Sony mam nadzieje ze tak
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Sony wprowadza na rynek aparat reagujący na uśmiech
    http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=18911

ROTFL
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 1 z 163 1231151101 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów