Strona 104 z 163 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Dopiero zaczyna Awatar domi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Bo?
    Dla mnie ty, tompac i Martyna to dzisiaj najważniejsze osoby w Sony_PL Viking-Marketing Division. Nie przychodzą mi na myśl równie wierni warriorzy jak Wy. Nie obraź się, ale Martynę rozumiem, tompac'a też...
    I taki sam canonowy warrior z Ciebie.
    Czy to dziwne, że jako użytkownik systemu czytam więcej o sony, wypowiadam się więcej na te tematy? Mam się odzywać tu na forum w dziale lustrzanek cyfrowych o detalach, gdzie w menu jest konkretne pozycja? Takich rzeczy po prostu nie wiem.
    Przyjmij w końcu do swojej wiadomości, że posiadanie jakiejś puszki nie jest jednoznaczne z religią.

Ktoś Ci kiedyś doradził w usenecie coś w ten deseń: Dominik, musisz dojrzeć do miękkiego obrazu... ale generalnie bez komentarza.
    Charakter obrazu CMOS i CCD akurat ma się nijak do pojęcia "miękki obraz". Zdecydowanie CMOS wydaje się mniej wyraźny (podkreślam słowo "wydaje się") i ile to było dyskusji o tym w czasach gdy nikon miał tylko CCD, a canon tylko CMOS.
    W każdym razie to co pisałeś o detalach mija się zupełnie z prawdą, no chyba że oceniasz beznadziejne JPG z A850 czy A900.

Yyy?
    Jeśli masz na myśli autofokus w ciemnościach to pewnie tak (zaznaczam jednak, że nie wiem jak się ma sprawa z 1D3 i teraz 4), jeśli jakość obrazka to na razie nie ma jak tego zbadać. D3s jest miodzio, ale Marek4 ma więcej MPx, mniejszy sensor a szumi (zostawia tą samą ilość detalu na 6400+) podobnie...
    Jeśli chodzi o crop to najlepsze co się trafiło Canonierom od czasów 20D to 7D CMOS: bez bandingu na czwórce - H (patrz porównania z 50D). Równie udany imho jest Nikon D300s jednak nie można imho powiedzieć, że góruje bo np. 17-55 ma niestabilizowane, itd.
    Dopiero co jak pokazywałem sample z A900 zmniejszane razem z rozmywaniem to było święte oburzenie, że oszustwo i odszumianie, a teraz sam przyjmujesz tę samą ideologię?
    Dodam, że jeszcze pierwszy w szeregu krzyczałeś, że po co tyle Mpix, że komputery niepotrzebnie zapycha itd. Czy po kupnie 7D nagle wszelkie poglądy w temacie Ci się odmieniły? A zaraz będziesz pisał o tym że ktoś jest warriorem bo to i tamto.

Dom,
    czy ty nie masz odbiornika propagandy w domu,
    Jeśli chodzi Ci o telewizję to ile razy Ci pisałem, że nie mam? Telewizor widzę jak odwiedzam raz na jakiś dłuższy czas rodziców. Wybacz ale nie mam zielonego pojęcia jakie tam są reklamy sonego i ile ich jest oraz na jakich kanałach.

nie wychodzisz na ulicę, nie bywasz w sklepach brańżowych, czy jesteś zamknięty na świat?
    Powiedz czemu tylko reklamy sonego wywołują taką nienawiść? Jedyną jaką widzę to jak mijam fotojokera, mają z tyłu telewizor i tam cośtam wyświetlają. Ale co mnie to obchodzi? Czemu na wszelkich forach tyle komentarzy o tym jak by to jeden z drugim jakiejśtam reklamy nie widział?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domi Zobacz posta
    I taki sam canonowy warrior z Ciebie.
    Nie odpowiedziałeś na pytanie. Już nie odpowiadaj.*

Przyjmij w końcu do swojej wiadomości, że posiadanie jakiejś puszki nie jest jednoznaczne z religią.
    ROTFL

Charakter obrazu CMOS i CCD akurat ma się nijak do pojęcia "miękki obraz".
    Charaktery to są w serialach, ty pisałeś o Canonowym mydle, ja o radach jakie ci dawano byś wreszcie pokochał obraz ze swojej ukochanej Alfy (nie mylić z Romeo).

Dopiero co jak pokazywałem sample z A900 zmniejszane razem z rozmywaniem to było święte oburzenie, że oszustwo i odszumianie, a teraz sam przyjmujesz tę samą ideologię?
    Dom, przyznaję: nie wiem o czym piszesz, ale już nie wyjaśniaj*
    Ja pisałem o AF i jakości obrazu. Do twojej wiadomości: nigdy nie używam NR, nawet chroma. Nawet w LX3 mam to ustawione na -2.

Dodam, że jeszcze pierwszy w szeregu krzyczałeś, że po co tyle Mpix, że komputery niepotrzebnie zapycha itd. Czy po kupnie 7D nagle wszelkie poglądy w temacie Ci się odmieniły?
    Być może było to w czasach kiedy kupowałem 5D, po kupnie tego korpusu stwierdziłem jednak, że pełna klatka to jeszcze za mało... MPx ... dla mnie.
    Poglądy odmieniły mi się jak możesz przeczytać PRZED kupnem 7D.

Jeśli chodzi Ci o telewizję to ile razy Ci pisałem, że nie mam?
    Respect, choć nie przypominam sobie byś mi osobiście o tym pisał....

Powiedz czemu tylko reklamy sonego wywołują taką nienawiść?
    Nienawiść? ROTFL.

* - przepraszam cię, ale skorzystam z veta (ignore user)

Czy masz coś do powiedzenia w temacie jak w tytule?
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    A to ktoś świadomie w ogóle wchodzi w system sony? Nie ma jasnego podziału na spadkowiczów z minolty i klientów media markt?
    Musze Cie zszokowac, ale raczej tak

Domyślnie

Nie odpowiedziałeś na pytanie. Już nie odpowiadaj.*
    Po prostu Twoje personalne uwagi są nie na miejscu i wbrew kulturze. Nie masz argumentów w dyskusji i wmawiasz sobie i innym wiadro pomyj. A wszystko przez logo konkretnego aparatu który ktoś nosi nad bagnetem.

ROTFL
    No śmiej się do woli, szkoda tylko że tylko tyle potrafisz.

Charaktery to są w serialach, ty pisałeś o Canonowym mydle, ja o radach jakie ci dawano byś wreszcie pokochał obraz ze swojej ukochanej Alfy (nie mylić z Romeo).
    Chłopie - nie ośmieszaj się. Po pierwsze nie ulega wątpliwości, że obraz CCD i CMOS są inne. Można sobie to nazywać jak się chce, ale Twoja teza powyżej jest niedorzeczna, a teraz usiłujesz desperacko wybrnąć. Po drugie argument, który przypadkiem Ci się spodobał tyczył zupełnie czegoś innego i nie miał jakiegokolwiek związku z konkretnym producentem (chodziło o optykę i delikatnie mówiąc miękkie rysowanie, chociaż wątpię, że tak ładnie ktokolwiek dzisiaj mówi na *wady* optyki). Po trzecie po raz kolejny mówię, że alfa nie jest moja ukochana i wstrzymaj się z takimi wnioskami może, bo tylko widać jak bardzo zaślepiony jesteś.

Dom, przyznaję: nie wiem o czym piszesz, ale już nie wyjaśniaj*
    Ja pisałem o AF i jakości obrazu. Do twojej wiadomości: nigdy nie używam NR, nawet chroma. Nawet w LX3 mam to ustawione na -2.
    Mówię o tym, że po zmianie na 7D nagle megapiksele zaczęły Ci być wyjątkowo na rękę, nagle uznajesz zmniejszanie w taki sposób, aby dorównać w iso do nikona (jak zrobisz to nieodpowiednio - wzmocnisz szum). Dziwne tylko że jesteś na tyle wielkim cynikiem, że nie potrafisz się teraz przyznać. Jak bym miał chwilkę to bym Ci wypisał konkretne cytaty gdzie stajesz po drugiej stronie tematu.

Być może było to w czasach kiedy kupowałem 5D, po kupnie tego korpusu stwierdziłem jednak, że pełna klatka to jeszcze za mało... MPx ... dla mnie.
    Poglądy odmieniły mi się jak możesz przeczytać PRZED kupnem 7D.
    7D nie jest bardzo długo dostępny na rynku, jeszcze niedawno prezentowałeś zupełnie odmienne podejście i 24Mpix w A900 czy D3x było dla Ciebie okrutną wadą. Rozumie, że nagle to zalety, bo 24Mpix to dziś najwięcej w klasie? Pamiętaj też, że te 24Mpix z grubsza dawały 12Mpix o szumach jak z D700 (to udowodniłem i nawet sam to przyznałeś źle wskazując modele z sampli). Nie jest w końcu tajemnicą, że nadwyżkę informacji można świetnie przełożyć na mniejszy szum, tylko trzeba to potrafić (równie dobrze można je zmarnować, a szum wzmocnić).

Respect, choć nie przypominam sobie byś mi osobiście o tym pisał....
    Co to zmienia nagle (w kontekście wcześniejszej Twojej wypowiedzi, nie "osobistego pisania")?

Nienawiść? ROTFL.
    * - przepraszam cię, ale skorzystam z veta (ignore user)
    Czy masz coś do powiedzenia w temacie jak w tytule?
    Po pierwsze Twoje ignorowanie nie odbiera mi prawa do odpowiedzi w tym do obrony przed Twoimi, często niestety niedorzecznymi argumentami.
    Po drugie sam zacząłeś od zwrotów ad persona i wypisując tezy bez pokrycia (vide marchewka).
    Po trzecie obrażasz się jak dziecko, które nie dostało na lody. Tak niestety - Twoja postawa jest dla mnie dziecinna. Tak reagują dzieci.

Mam pytanie do administracji - kolega dla mnie w jawny sposób narusza punkt pierwszy regulaminu. Po prostu personalnie obraża - zresztą nie tylko mnie (chociaż nie wiem kim jest Martyna), a jak widać również nie potrafi rzeczowo odpowiedzieć na konkretne argumenty, a wyciąga niezbyt pasujące nawet sprawy nie związane stricte z tematem by w końcu się obrazić. Czy wobec tego ktoś mógłby zareagować?
    (nie chodzi o czyszczenie, banowanie czy cokolwiek, ale o jasne stanowisko w takiej sprawie).

ps. na wszelki wypadek przeczytałem raz jeszcze. Jestem pewny że słowo cynik jest użyte zgodnie z definicją. Porównanie przy obrażaniu się też nie jest nieprawdą.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zresztą nie tylko mnie (chociaż nie wiem kim jest Martyna)
    Chodziło o Martynę Wojciechowską.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam pytanie do administracji - kolega dla mnie w jawny sposób narusza punkt pierwszy regulaminu. Po prostu personalnie obraża - zresztą nie tylko mnie (chociaż nie wiem kim jest Martyna), a jak widać również nie potrafi rzeczowo odpowiedzieć na konkretne argumenty, a wyciąga niezbyt pasujące nawet sprawy nie związane stricte z tematem by w końcu się obrazić. Czy wobec tego ktoś mógłby zareagować?
    (nie chodzi o czyszczenie, banowanie czy cokolwiek, ale o jasne stanowisko w takiej sprawie).
    Powinniście to sobie na privie wyjaśnić bo się ochłapami obrzucacie niepotrzebnie. Nie widzę tu obrażania, tylko zwykłe "moja racja jest mojsza niż twojsza".
    Twoja prośba to albo zbyt subiektywna ocena sytuacji, albo zabrakło Ci argumentów i próbujesz cięższe armaty wytoczyć... nie uda Ci się i proponuję w tym miejscu skończyć wojenkę gietrzy vs domi.
    W przypadku dalszej dyskusji w tym kierunku - pójdziemy sobie do Pralni.

Domyślnie

Po pierwsze nie uważam, aby brakło mi argumentów (brakło za to na nie odpowiedzi). Po drugie zdecydowanie nie podoba mi się ten poziom netykiety - wydawało mi się, że regulamin w punkcie pierwszym właśnie o tym mówi (słowo: chamstwo). Po trzecie, tyle w tym temacie, więc ewentualną odpowiedź od Ciebie proszę na pw.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No i kolejny klon serii 500 (chyba) czyli właściwie odchudzona 550:
    http://www.dpreview.com/news/1001/10010506sonyA450.asp
    Nie wiem dla kogo ale jest "nowość" Alfa 450.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem dla kogo ale jest "nowość" Alfa 450.
    Myślę, że to jasne. Kluczowa cecha: klapie lustrem do 7 kl/s poniżej $1k.
    Czy jest coś podobnego w ofercie C czy N? Nie mogą zaatakować MPx (póki co) to atakują kl/s. Ostry atak imho i dobrze
    Może doczekamy się pierwszego Rebelka z 5 kl/s, co by mi bardzo pasowało.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jesli taki aparat powstanie, to raczej istotniejsze bedzie umieszczenie pierwszy raz przez S matrycy CMOS w tanszym aparacie.

Strona 104 z 163 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów