To jak to jest, że Sony może wyprodukować super matrycę dla nikona, a w swoje puszki wkłada takie szumidła?
To jak to jest, że Sony może wyprodukować super matrycę dla nikona, a w swoje puszki wkłada takie szumidła?
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-08-2009 o 21:03
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
Wazne, zeby potencjalni nabywcy, wiedzieli jakiego szumu sie spodziewac i tyle.
A na pewno nie wszyscy potrzebuja wysokich ISO.
Jak dla mnie - im wieksza konkurencja, tym lepiej, taniej.
A850 [Imaging Resource]: http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA850/AA850A.HTM
Dokładnie, wg ostatnich plotek 7D to ma być może nie killer ale na pewno godny przeciwnik dla D300/s, ile czekaliśmy na tego bydlaka? Od czasów D100 (D60?)... gdyby nie Sony A900/D700 nadal pstrykalibyśmy na 3200 5D za $2500.
Osobiście czekam na kolejne (nie 11) prawdziwe gie albo na 24mm w kolejnym S - gwarantem Panasonic/Oly i Sony. Poza tym jak mnie najdzie na plastikowe zdjęcia to (coraz częściej) używam statywu ...
FF za $2k to wspaniała nowina - nowej, konkurencyjnej cenowo puszki raczej nie dadzą, ale 5DII poleci (rabatami już instant czyli bez kłopotów) na pysk w ciągu roku, spokojnie (spring/fall rabate) na $2k.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 28-08-2009 o 08:19
the silence is deafening
Nie rozumiem tych narzekań na sonego. Nie jest to sprzęt dla mnie ponieważ bardzo często używam wysokich czułości ale do studia i landszaftów jest ok. Ma sporo megapikseli, solidną budowę. Konkurencja jest pożyteczna. Należy się cieszyć, że pojawia się coraz więcej aparatów z pełną klatką.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Oj nie byłbym taki pewien czy target A850 tak bardzo analizuje szczegółowo szumy. Kilka "testuff" w opiniotwórczych pismach komputerowych, w których jawnie wyjdzie, że hassel przy tej alfie to dramat, a Canon i spółka to śmiech na sali i ludziska na świecie będą kupować.
Naprawdę spotykam mnóstwo ludzi, którzy nie czytają for internetowych i ich wiedza na temat jest skrajnie odmienna od tego co byśmy tu sobie mogli wyobrazić.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner