Strona 6 z 163 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Dopiero zaczyna Awatar Istreed
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Wiekszy rynek dla Sony to przesiadacze z kompaktow. W kompaktach nie ma zwykle gornego LCD, wiec wlasciwie nic nie traca
    Ale przecież wyświetlenie informacji na tylnym na nie na górnym to tylko + i kwestia przyzwyczajenia się do tego. Weźmy taką 30D. Jak ja postawisz na statywie na wysokości twarzy to żeby zerknąć w ekran musisz przekrzywić głowicę albo wypiąć aparat. Podobno 40D ma coś w tym kierunku zrobione i potrafi przerzucić na tylni ekran. Poza tym nieco łatwiej jest zaprezentować wszystkie informacje na 3 calówce niż na małym monochromie. Mówię wam to tylko kwestia przyzwyczajenia.
    1D mk III+20D+16-35/2.8+70-200/2.8+50/1.8+85/1.2+580exII + RZ

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    Kolekcjoner,

piszac najbardziej w skrocie to jedynie szybsze kl/s ma canon lepsze i nieco wiekszy wizjer. resza jak by nie patrzec to sony na plus.
    A AF z wszystkimi polami krzyzowymi (sony ma tylko centralny krzyzowy), a centralny z dokladnym KRZYZOWYM (sony chyba ma tylko f=2.8 centralny w poziomie)? A grip z WIFI? A gdzie sa szkla z cichym, szybkim i dokladnym SSM?

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Dopiero zaczyna Awatar Istreed
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Krzyżowe są 2 centralne jeden do jasnych szkieł 2.8 i mniej no i drugi.
    1D mk III+20D+16-35/2.8+70-200/2.8+50/1.8+85/1.2+580exII + RZ

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Istreed Zobacz posta
    Krzyżowe są 2 centralne jeden do jasnych szkieł 2.8 i mniej no i drugi.

Nieprawda. Krzyzowe sa 2 do normalnych + 1 tylko poziomy precyzyjny.
    W Canonie sa dwa krzyzowe: jeden normalny, drugi precyzyjny w ksztalcie X.

Co nie zmienia faktu ze srodkowy w Sony bedzie wystarczajaco swietny. Tylko niestety precyzja w moim przypadku jest potrzebna po bokach, a tego w moim 30D i w A700 nie ma. Wiec robiac na f=1.8 i bocznych sensorach, roznie bywa
    Ostatnio edytowane przez arra ; 06-09-2007 o 11:29

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

dosc fajna ta Alfa, choc pytanie jest jaka bedzie cena. jesli bedzie na poziomie 40D, ewentualnie jakes 10~15 procent wiecej (cztery magiczne srebrne literki na wielu dzialaja) to to sie sprzeda.

body wyglada niezle. takie D300 okrojone z ficzerow do poziomu 40D, opakowane w milion marketoidalnych, wyjatkowo zreszta kretynsko brzmiacych nazw typu ksiondz, mega-turbo-hiper-steady crap (tak, to kwestia gustu ) i bzdurne ficzery dla posiadaczy telewizorow marki "cztery magiczne srebrne literki" typu format 16:9, wyjscie HDMI itd. itp.

ficzerowo wyglada to fajnie. taka poniekad kontynuacja tego co Minolta robila .

brak gornego LSD - rzecz gustu. ja wole miec, bo jestem mocno przyzwyczajony do tego i nawet pracujac na statywie najczesciej ustawiam parametry "na ekranik".

brak ISO w celowniku - szkoda, bo to wyjatkowo przydatna rzecz. a jak sie wezmie poprawke na to, ze miejsce tam, owszem, jest (bo Sony wpiep... jakis kretynski znaczek dotyczacy formatu klatki) to tym wieksza szkoda. jak widac, kazda firma musi miec swoj DirectPrint button, bo albo produkuje drukarki albo tez telewizory

brak LiveView - nie uzywalem, nie mam opinii. chociaz wydaje sie, ze tu akurat Sony przespalo sprawe. tak jak Canon przespal ja z telewizorkami wysokiej rozdzielczosci

pytanko: czy Sonolta zrobila cos z pomiarem ADI, czy teraz juz Hiper-giga-rock-stable-shots jest tak mega, ze zatrzymuje obiekty w ruchu i flesz nie jest potrzebny?
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-09-2007 o 11:36
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kolekcjoner,

mocno rozbrajajace jest tez pisanie przez kogos ze jak nie ma gornego lcd to juz tylko dla amatorow, smieszne to bardzo. ja majac kiedys minolte 7hi z gornym wyswietlaczem prawie nigdy z niego nie korzystalem bo trudniej sie na nim operuje. odrywajc oko od wizjera od razu patrzy sie na na duzy lcd z badz co badz bardziej przejzystym menu i znacznie latwiej co kolwiek zmienic.
    jesli cena bedzie porownywalna z 40d to oki jak bedzie znacznie wyzsza to sony da ciala.
    He, he. Ja się męczę od ponad kwartału z 400D. Aparat b. fajny, ale właśnie brak górnego LCD jest szaloną wadą.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

odnosnie iso w wizjerze to po wcisnieciu przycisku iso w starszych modelach w miejsce info o czasie pojawial sie wskaznik iso. mozna przypuszczac ze tu bedzie tak samo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jotes25,

moze wlanie masz nieczytelnie rozplanowane dane. mnie ekran z e500 tez sie nie podoba bo ma na srane informacji w jednym prawie kolorze. a serii Km i S jest niebieskie tlo i biale znaczki wiec dosc kontrastowo.
    Ostatnio edytowane przez Zibi1970 ; 06-09-2007 o 11:46 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

moze wlanie masz nieczytelnie rozplanowane dane. mnie ekran z e500 tez sie nie podoba bo ma na srane informacji w jednym prawie kolorze. a serii Km i S jest niebieskie tlo i biale znaczki wiec dosc kontrastowo.
    Czytelność i kontrast w 400D są optymalne, trudno byłoby to lepiej zrobić.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no raczej nie skoro wciaz szukasz i brakuje ci tego malego cz/b

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powtarzam: czytelność jest prawidłowa.
    Do d..y jest ergonomia i funkcjonalność.
    Można korzystać z czujnika zbliżenia twarzy, ale to oznacza, że większość czasu monitorek jest włączony i oświetla okolicę zużywając niepotrzebnie prąd.
    Można ręcznie włączać monitorek za każdym razem, gdy chce się sprawdzić parametry czy np. zrobić korektę ekspozycji albo zmienić punkt AF (a kurde przyciski krzyżowe ISO, WB itp. potrafią same włączać monitorek).
    Przy tradycyjnym wyświetlaczu na górze korpusu wszystko jest zawsze pod ręką, nie oślepia i nie zużywa prądu (prawie).

Strona 6 z 163 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów