Strona 59 z 139 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Ja mówię o gościach którzy chcą mieć jakość zdjęć na wysokim poziomie...
    No to raczej Sony odpada, co nie?

Jak w rozpaćkanym odszumianiu giną szczegóły, to 24 Mpix też przestają być atutem.

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    No to raczej Sony odpada, co nie?

Jak w rozpaćkanym odszumianiu giną szczegóły, to 24 Mpix też przestają być atutem.
    Zobaczymy... można będzie oceniać jak będą szczegółowe testy a ja też będę mógł się wypowiedzieć jak dostane ją w ręce i sam zrobię zdjęcia.

A co do ciebie Lempl... heh widać jednak trafiłem - masz na imię Zdzisław
    Ostatnio edytowane przez Venio ; 15-09-2008 o 21:47

Uzależniony

Domyślnie

MISIACZKU?
    Chyba rzeczywiście szkoda na ciebie czasu:smile:
    dla mnie EOT
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 15-09-2008 o 21:13

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Panowie, ilu z was mialo a700 w rece ze ma takie dobre informacje? Panowie zgadnijcie ktora firma sprzedala w tym roku najwiecej luster na rynku? Panowie jak myslicie dlaczego Canon wprowadza live-view i stabilizacje w plastikowych obiektywach? Panowie jak myslicie, czy my uzytkownicy Canona powinnismy byc Sony'emu wdzieczni czy nie? No jak myslicie, dzieki komu mozecie sie cieszyc ze macie najlepsze aparaty na swiecie? Ja sie bardzo ciesze ze mamy taka firme jak Sony, i ze wypuszczaja coraz lepsze korpusy. To ile nowosci wprowadzil Canon w ostatniej dekadzie ma sie nijak do tych ktore wprowadzil w sezonie 2007-2008. Jak myslicie, dlaczego?

pozdrawiam.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    Panowie, ilu z was mialo a700 w rece ze ma takie dobre informacje? Panowie zgadnijcie ktora firma sprzedala w tym roku najwiecej luster na rynku? Panowie jak myslicie dlaczego Canon wprowadza live-view i stabilizacje w plastikowych obiektywach?
    Krzysiu, Krzysiu... jak możesz!? Przecież profesjonaliści nie używają live view! Toż to nie przystoi !!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Krzysiu, Krzysiu... jak możesz!? Przecież profesjonaliści nie używają live view! Toż to nie przystoi !!
    Tak! Masz rację! Właśnie dlatego nawet Sony nie wpakowało LV do swojej topowej lustrzanki

@thorin - konkurencja jest dobra, ale nie zawsze wyznacza odpowiedni kierunek rozwoju. Chcemy, żeby Canon i Nikon poszły w megapiksele kosztem jakości? Wątpię.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    @thorin - konkurencja jest dobra, ale nie zawsze wyznacza odpowiedni kierunek rozwoju. Chcemy, żeby Canon i Nikon poszły w megapiksele kosztem jakości? Wątpię.
    To jest nieuniknione, taki trend jest wszedzie, wiecej megapiskeli, nizsza cena, u wszystkich producentow widac to z kazdym nowym modelem. Poza tym o jakiej niskiej jakosci mowa? Niska jakosc to mozna znalezc w Casio, spytajcie alfiarzy o patent bezprewodowego wyzwalania lamp, bez posiadania lampy sterujacej chociazby, dlaczego Canon o czyms takim nie pomyslal? Zreszta mowa o aparacie ktorego jeszcze nie ma, pogadamy jak a900 juz bedzie.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Domyślnie

To jest nieuniknione
    A dlaczego? Bo 90% konsumentów to idioci, którzy nie mają bladego pojęcia, na co im te megapiksele. Z pozostałych pewnie 1% drukuje plakaty, a reszta nie ma wpływu na rynek i nie mając wyboru, będzie płacić za pierdyliard pikseli, który nie będzie im do niczego potrzebny.

Mam tylko nadzieję, że Canon nie wyskoczy z zaszumionym 30 Mpix w 5D Mark II, bo wtedy zostałby tylko Nikon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(.....)To ile nowosci wprowadzil Canon w ostatniej dekadzie ma sie nijak do tych ktore wprowadzil w sezonie 2007-2008. Jak myslicie, dlaczego?

pozdrawiam.
    A ileż to oni tych nowości wprowadzili? Co mi umknęło? Bo przecież chyba nie o ilość puszek chodzi. Biorąc pod uwagę co wypuścili przez ostatnią dekadę to ja mam wrażenie, że w sezonie o którym mowa spali 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-09-2008 o 00:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A ileż to oni tych nowości wprowadzili? Co mi umknęło? Bo przecież chyba nie o ilość puszek chodzi. Biorąc pod uwagę co wypuścili przez ostatnią dekadę to ja mam wrażenie, że w sezonie o którym mowa spali 8).
    5d MkII nagrywa filmy w hd, pojawila sie odpowiedz na maxymalnie tanie lustrzanki nikona i sony -1000d, Lv i IS juz nie jest ficzerem dla korpusow i szkiel klasy profi, wszystkie korpusy maja matryce powyzej 10 mp, w nowszych konstrukcjach zakres ISO siega do 12800, niektore puchy maja szybkostrzelnosc do 10 kl/s, 6,5 kl/s, to wszystko odpowiedzi Canona na to co wypuscila konkurencja a nie ich wlasna inwencja. Widac tez spales, dobranoc.

Strona 59 z 139 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów