Strona 55 z 139 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

lesiu, a teraz pomyśl jeszcze raz i zastanów się czy ludzie pracujący za pomocą aparatu, którzy tak dawniej jak i dzisiaj muszą przygotowywać dziesiątki i setki zdjęć żeby prowadzić biznes, żeby zadowolić klienta, żeby zapracować na swoją reputację i na utrzymanie. Aparat za 9000 nie jest przeznaczony dla pasjonata, tylko przede wszystkim dla profesjonalisty. I ma dawać odpowiednio do ceny dobre rezultaty.

Bajeczka o siedzeniu w ciemni i dopieszczeniu odbitki przez dwa tygodnie jest dobra dla amatora ( i to raczej landszafciarza niż sportowego), choć ja i tak w ciemni nigdy nie miałem takiego zacięcia, żeby ze słabej jakości kliszy rzeźbić dniami i tygodniami przyzwoite efekty. To odwrócenie porządku.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

Sony dopiero wchodzi w FF i wcale źle im to nie wyszło. Ich pierwsza Alfa była zupełnie nijaka i na dobrą sprawę 'dla nikogo'. Niedawno wyskoczyli z a350, które biorąc pod uwagę miejsce w które celowali jest genialnym aparatem i tak też się sprzedaje. Dla landszafciarza a900 jest IMO wcale niezłym rozwiazaniem i to się nie zmieni (na pewno nie do końca tego tygodnia). Najważniejsze, że jest konkurencja na rynku a Sony, co widać chodźby po pierdylionie pikseli w 50d, nikt nie odważy się ignorować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Sony dopiero wchodzi w FF i wcale źle im to nie wyszło.
    Piszesz tak, jakby konkurencja dorobiła się już szerokiego asortymentu pełnoklatkowych dSLR'ów. Canon jak na razie ma w ofercie jeden taki aparat, a Nikon - o ile się nie mylę - dwa. Obie firmy weszły w ten segment pewnym krokiem z bardzo dobrymi produktami, a Sony sprawia wrażenie, jakby potknęło się o próg.

Nie wiem, czy landszafciarze kupią a900, bo patrząc na sample, wydaje mi się, że fotografia krajobrazowa nowej Alphie sprawia największe trudności.

Sony ewidentnie idzie w megapiksele i nie wiem, czy to jest odpowiednia droga. Najpierw 14 milionów pikseli w a350, które rejestrowały zbliżoną ilość szczegółów do 10 Mpix w a200 i a300, a jedynie bardziej szumiały. Teraz 24 megapiksele i szum nawet na najmniejszym ISO. Mam nadzieję, że jednak Canon nie będzie na siłę szedł w tym samym kierunku.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    Piszesz tak, jakby konkurencja dorobiła się już szerokiego asortymentu pełnoklatkowych dSLR'ów. Canon jak na razie ma w ofercie jeden taki aparat,
    Canon ma trzy aparaty z pełną klatką (1Ds mark II i III oraz 5D). Za chwilę będzie kolejny

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Canon ma trzy aparaty z pełną klatką (1Ds mark II i III oraz 5D). Za chwilę będzie kolejny
    chyba dwa 1ds mkIII i 5d

1ds mkII to stary model a przed nim byl jeszcze 1ds

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyxray Zobacz posta
    chyba dwa 1ds mkIII i 5d

1ds mkII to stary model a przed nim byl jeszcze 1ds
    No jeśli będziemy brali pod uwagę takie które są obecnie dostępne w sprzedaży to faktycznie dwa. Ds'a mark II chyba w sklepach już nie ma.
    Dodam tylko że pierwszy Ds pojawił się w sklepach w 2002r

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon jak na razie ma w ofercie jeden taki aparat,
    Dwa.

Edit: spóźniłem się.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Piszesz tak, jakby konkurencja dorobiła się już szerokiego asortymentu pełnoklatkowych dSLR'ów. Canon jak na razie ma w ofercie jeden taki aparat, a Nikon - o ile się nie mylę - dwa. Obie firmy weszły w ten segment pewnym krokiem z bardzo dobrymi produktami, a Sony sprawia wrażenie, jakby potknęło się o próg.

Nie wiem, czy landszafciarze kupią a900, bo patrząc na sample, wydaje mi się, że fotografia krajobrazowa nowej Alphie sprawia największe trudności.
    Może widzieliśmy inne sample ale IMO rawy z a900 są b dobre. Jpgi są jakie są, ale i tak większość targetu jpg traktuje jako wglądówkę a nie plik do obróbki i mają je, mówiąc oględnie, w nosie.
    BTW Nikon wszedł w FF swoimi dwoma puszkami dzięki Sony
    Sony nie ma szerokiego systemu i pewnie długo nie będzie go miała, ale raczej ciężko udawać że nie ma FF. Odgrażali się 50mpix i jeśli rzeczywiście pójdą w tym kierunku, to ani Canon ani nikt inny nie będzie mógł tego zignorować.
    Ciekawie się zrobi dopiero kiedy Samsung stwierdzi, że warto zainwestowac więcej w dslr - oni też mają potencjał

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    a moim zdaniem FF byl dobrym zagraniem-mimo ze a900 nie produkuje super hiper jakosciowo zdjec
    I tak i nie. FF jest dobrym posunięciem, bo jak wiadomo stwarza konkurencje dla Canona i Nikona, co nas konsumentów powinno jak najbardziej cieszyć. Jednak jeśli debiut Sonego w grupie lustrzanek FF nie wypali może to spowodować, że w tym segmencie firma bedzie postrzegana jako taka co "chciała, ale nie mogła"

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    Slider, ale Sony samo nazywa A900 SemiPro.
    Wiem, znam inforamcje na temat a900, jednak sadzę, że producenci celowali w segment pro, jednak z uwagi na brak doświadczenia i kilku wad nowej puszki nazwali ją "Semi" żeby nie było, że dużo gadali, a g...o pokazali:smile:

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Odgrażali się 50mpix i jeśli rzeczywiście pójdą w tym kierunku, to ani Canon ani nikt inny nie będzie mógł tego zignorować.
    Ciekawie się zrobi dopiero kiedy Samsung stwierdzi, że warto zainwestowac więcej w dslr - oni też mają potencjał
    Oni maja potencjał, ale chyba pobrany od Pentaxa, patrząc po pierwszym lustrze;-) Ponadto obiektywy wyprodukowane przez firmę Schneider Kreuznach dla Samsunga mozna policzyć na palcach jed.. kilku rąk choc oczywiście zapowiadaja premiery. co do 50mpix, to lekka przesada. takie rozdzielczości to się robi do średniego formatu i są uznawane za dobry wynik.. ale jak widac Sony musi pokazać, że jak chce, to może;-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta

Oni maja potencjał, ale chyba pobrany od Pentaxa, patrząc po pierwszym lustrze;-) Ponadto obiektywy wyprodukowane przez firmę Schneider [COLOR=black]Kreuznach dla Samsunga mozna policzyć na palcach jed.. kilku rąk choc oczywiście zapowiadaja premiery.
    Genialna spostrzegawczość Sony, to ma własny, a nie pobrany A że Schneidera Kreuznacha, to chyba nazwa tylko została (kolejne podobieństwo z Sony ). Normalny lajf. Tytuł można odziedziczyć albo kupić, N i C dziedziczą z pokolenia na pokolenie, a S i S musieli kupić

Strona 55 z 139 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów