Podobno to nie ten moment![]()
Podobno to nie ten moment![]()
Mysle ze pora na nich. O A900 mowi sie na tyle dlugo, ze chyba pora go w koncu zaprezentowac.
...
tani FF od Sony?
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28876988
Sumie z grubsza się pokrywa z zapowiedziami z czasu premiery d700. Co prawda nie 2000 a 2300 i nie USD a GBP, ale z grubsza się zgadza![]()
Sprzedawcy się spodziewają, że u nas w sklepach ma być w okolicach 9kzł. Dla niektórych to może i tanio. I teraz proponuję zrobić sobie małe ćwiczenie myślowe. Szczególnie polecane tym którzy np. na forum sonolty ustawicznie bluzgają na Canona. Ile by kosztowała nowa Alfa i D700 i jakby wyglądała konkurencja na tym ryku w zakresie FF gdby nie obecność tak nielubianej przez nich firmy?
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-08-2008 o 13:50
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ale o jakim FF wtedy mowisz?
bylby DX, ktory tez jest pelna klatka. byloby szumiace ISO800 (ladnie i z dusza, bo "filmowo", ale nazywajac rzecz po imieniu jednak wciaz piekielnie szumiace), choc przeciez i tak nikt by tego nie uzywal. bylyby najtansze modele za 2x dzisiejsza cene, bo dlugo nie byloby komu wypuscic pierwszego lustra < $1000. wreszcie, bylby Sonolciarze mieliby kompletnie drewniany AF, ktory w bocznych punktach potrafi ostrzyc tylko w jednym kierunku (aka skadinad calkiem fajny Dynax 7D)...
przy czym ja nie mam zadnych watpliwosci, ze opluwanie nadal bedzie mialo miejsce. bynajmniej ma to i dobre strony. fanatycy w czerwonych okularach czasem dowiedza sie, ze za $1000 wcale nie musza kupowac plastikowej wydmuszki i ze takie rzeczy jak pomiar spotowy to nie sa profesjonalne ficzery (vide propaganda Canona przy okazji 30D), tylko zwykle mozliwosci aparatu.
a moze i kiedys nadejdzie ten dzien, kiedy dowiemy sie, ze MLU wcale "nie bylo, nie ma i nigdy nie bedzie potrzebne, siostry!"![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
10.września 2008
kilka szkieł plus
24MPx Alfiok 900 at $2700/1800Euro
Sony serdecznie dziękujemy.
Gdzie MPxelowo/cenowo będzie Canon w grudniu?
w imieniu redakcji,
Judyta
24 Mega Claude'a Moneta... lepsza papke robia tylko polscy budowlancy na emigranci
poczekajmy na jesienne premiery.
ale tak prawde mowiac, Canon ostatnio sporo zjechal z cenami. 40D kosztuje tyle, co do niedawna plastikowe wydmuszki w desen 40D. a i 5D jedzie z cena i trabanty...