Strona 4 z 163 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Narazie... Jak się konkurencja nauczy robić dobre matryce FF (a to pewnie długo nie potrwa) to dopiero będzie ciekawie.
    Nic nie trwa wiecznie, wiec pewnie masz racje... Ale oprocz puszki trzeba miec jescze szklarnie ktora bedzie potrafila moc body wykorzystac. A nadrobienie zaleglosci w tym temacie moze nieco potrwac. O ile Nikon ma nieco latwiej to przed Sony długa droga. Szkiel profi ze stajni Minolty niestety nie bylo za wiele...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Z cena to sie okaze po premierze. IMO nie powinna byc znaczaco wieksza od ceny C40D z marketingowego punktu widzenia. Co do samej puszki to wreszcie doczekalimsy sie godnego nastepcy Minolty D7D. Moze w specyfikacji nie ma fajerwerkow ale niech ktos mi napisze w czym C40D jest lepsze...?

Kolekcjoner,
    chocby matryca 12mp vs 10mp dla nas moze bez znaczenia ale dla potencjalnego nabywcy... nastepnie konfrontacja lifeview z SSS i tu wedlug mnie znowu plus dla Sony...
    Z tym ostatnim to bym bardzo dyskutował. Jeśli wziąć pod uwagę nowe kity Canona to SSS traci zupełnie znaczenie. LV marketingowo to bardzo mocny punkt - zwłaszcza, że to widać w sklepie tak samo zresztą jak stabilizację optyczną. Zgadzam się co do 12 MPX to na papierze wygląda lepiej w rzeczywistości różnica jest minimalna. Jest jeszcze kilka innych różnic ale te mają znaczenie dla bardziej znających temat i być może w sklepie albo na reklamie nie będzie to widoczne. Cena pozostaje kluczowym elementem. Jeśli będzie zbliżona do 40 to dla nas dobrze jeśli jednak będzie to te zapowiadane 1400eur to 40-tka będzie się sprzedawać znakomicie i Canon nadal będzie odcinał kupony.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Tak jak piszesz wszystko zalezy od ceny. Co do SSS moze masz racje w kontekscie stabilizowanego Kita. Ale jesli Sony dobrze zareklamuje stabilizacje matrycy (wystarczy zaznaczyc ze działa z kazdym szklem i nie trzeba do niej doplacac jak u konkurencji) to moze choc nie musi wygrac rywalizacje o klienta. Ciekawym posunieciem z punktu amatora jest tez ciekawy zakres Kita 16-105 co tez nie bedzie bez znaczenia...

Jakby na to nie patrzec dwa lata temu niekt by sie nie spodziewal ze Sony moze wypuscic puszke zdolna rywalizowac z flagowymi modelami canona w danym segmencie.
    Ostatnio edytowane przez Thunder ; 06-09-2007 o 01:10
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Czy 40d jest lepsze czy nie jest mało istotne Istotne jest to, że dwóch konkurentów ma już aparaty w cropie 12mpx a Canon nie. I znów jest z tyłu, i znów się będzie konkurencja dobrze sprzedawać, - bo ten aparat proszę pana ma aż 12mega pikseli a Canon zaledwie 10.
    (...)
    Wiesz ale to że konkurencja się bedzie dobrze sprzedawać to na prawdę jest dla nas zaletą. Tyle że ja widząc ceny i parametry nadal sądzę, że to właśnie Canon się będzie najlepiej sprzedawał z tej trójki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-09-2007 o 01:17
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Ceny A700 jeszcze nikt nie zna wiec spokojnie z tym proroctwami

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Ceny A700 jeszcze nikt nie zna wiec spokojnie z tym proroctwami
    Bodajrze na którejś stronie francuckiej chyba na chwilę się te 1400 euro pokazało stąd te dywagacje ale masz rację, że lepiej poczekać. Bo jakby było tak w okolicach 3.5 tyś to wtedy mamy piękną sytuację .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    mocarzem moze nie ale 40d pokonala parametrami. zobaczymy czy cena tez
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A którymi?
    Mpix
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Takiego własnie aparatu spodziewąłem sie po sony rok temu kiedy trwała kampania reklamowa na rzecz alphy 100....faktycznie wtedy bylaby to rewolucja na rynku w tym segmencie tak jak to szumnie zapowiadali(szumnie sie sprawdziło - zobaczymy jak bedzie teraz )

A wracajac do nowosci...canon jak słusznie zauwazyl kolekcjoner ma asa w rekawie w postaci ceny i to ona zdecyduje ostatecznie kto będzie liderował w tym segmencie.Warto jeszcze zwrócić uwage na jedna rzecz - canon 40d nie przytlacza tak wszystkimi opcjami umieszczonymi na body jak alpha -700.Jest prostszy w obsludze i wygodniejszy mimo wszytsko.I jeszcze jedno - Live view uwazam za przydatny jednak wynalazek nawet jesli nie w 100% taki jak w kompaktach

Sony zwalilo dzoja i ok mieli prawo tak jak canon lcd ale to im za wiele nie pomoze w moim odczuciu Dla minolciarzy ktorzy do tej pory mieli d7d jst to z pewnoscia wymarzona puszka ale dla canoniarza 30d czy tez 40d nic co by powalilo na kolana...
    Ostatnio edytowane przez canik ; 06-09-2007 o 08:56

Uzależniony
    Miasto
    Józefów
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na "deep review" wersja bez krzaków: http://www.dpreview.com/previews/SonyDSLRA700/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 4 z 163 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów