Strona 17 z 139 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Test nowej alfy na fotopolis.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar marcinssdd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Test nowej alfy na fotopolis.
    Było w tym teście kilka błędów które już usunęli ale jest kilka bardzo śmiesznych rzeczy np komentarze na temat stopki lamp błyskowych

Niestety nie mogę tego testu zaliczyć do udanych a udanym na pewno był swego czasu test Kadyszki Pentaxa.

Zablokowany

Domyślnie

"
    Jednak mamy pewne uwagi do gorącej stopki. Jest ona spuścizną po Konice Minolcie i można na nią założyć jedynie lampy i osprzęt z odpowiednią stopką. Doceniamy konsekwencję firmy Sony, która z pewnością cieszy posiadaczy sprzętu z logo Konica Minolta, ale z drugiej strony nie podoba nam się taka stopka. Trzeba liczyć się z zakupem odpowiednich przejściówek, które pozwolą na założenie chociażby nadajnika radiowego służącego do wyzwalania studyjnych lamp błyskowych. Oczywiście w studiu można się też posłużyć kablem synchronizacyjnym, gdyż A700 ma gniazdo synchronizacji, ale każdy, kto pracował z takim kablem wie, jak bardzo jest niewygodny.
    "

Co w tym smiesznego? Jak masz w studio osprzet firm trzecich, to potrzebujesz przejsciowek na stopke minolty.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak ktos ma studio i osprzet to raczej stac go tez na przejsciowke.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    jak ktos ma studio i osprzet to raczej stac go tez na przejsciowke.
    Tez tak sadze. Ze to akurat w ogole nie jest problem. Co nie znaczy, ze nie mozna o tym napisac w tescie.

PS. Wiekszym problemem wydaje sie byc zawodny AF - na 23 aparaty w ankiecie na KKMie 9 ma z tym klopoty...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

z AF nowa alfa raczej nie ma problemu. problemy z AF maja uzytkownicy ktorzy oczekuja cudow. w alfie sa dwa ustawienia AF, wolny - bardzo dokladny i szybi - nieco mniej. kazdy sobie ustawi to co mu pasuje. w canonie tez sie narzeka na celnosc czy ostrosc. zawsze sie znajda niezadowoleni.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Na DPReview pojawił się test nowej Alfy - http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra700/.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No A 700 jeszcze nie ostygła, a tu nowa A 200 w drodze:
    .

Tutaj jeszcze wiecej zdjęć i opis.

Sony się rozkręca. Mają być w tym roku trzy korpusy i kilka szkiełek (w tym wzmiankowane już pełnoklatkowe 24-70/2.8 ).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-01-2008 o 14:31
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem skąd wziąłeś to zdjęcie, ale z opisu na korpusie wynika, że najwyraźniej Sony nie może się zdecydować co do wielkości matrycy

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie wiem skąd wziąłeś to zdjęcie, ale z opisu na korpusie wynika, że majwyraźniej Sony nie może się zdecydować co do wielkości matrycy
    Po linku dojdziesz skąd.
    Zamieszanie wynika stąd, że będą dwa korpusy: prostrzy 10 MPx i bardziej zaawansowany 12 MPx. A200 ma mieć matrycę 12 Mpx.
    Kapitan Wagner

Strona 17 z 139 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów