Strona 145 z 163 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    to jest odpowiedż na pytanie o funkcje profi
    Tyle, że chodziło o funkcje profi w filmach...
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trzeszcz6 Zobacz posta
    Tyle, że chodziło o funkcje profi w filmach...
    Domyśliłem się po jego zdziwieniu. Przy tylu nagłych zwrotach wątku czasami można zgubić kontekst
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Naleśnik Sony - porażka.
    Test na optycznych:

Rozdzielczość - f/2.8 jest dla picu, to jest praktycznie 16mm f/4 i dobrze wypada od f/5.6 dopiero:
    http://optyczne.pl//203.4-Test_obiek...ć_obrazu.html

Aberracja - wielgachna:
    http://optyczne.pl//203.5-Test_obiek...omatyczna.html

Winetowanie - na całym zakresie przysłon:
    http://optyczne.pl//203.8-Test_obiek...ietowanie.html

Bardzo potrzebne będą więc wysokie ISO, skoro przymknąć trzeba co najmniej do f/4 lub f/5.6 a potem jeszcze walczyć z ciemnymi rogami od winetowania.

Planuję jakiegoś bezlusterkowca z naleśnikami. Sony - skreślam.
    Na placu boju zostaje micro43 i Samsung.

Domyślnie

No to prawda, że 16/2.8 nie powala ;-). Zwłaszcza jeżeli mowa o rozdzielczości na f/2.8-3.5.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czyli na dzień dzisiejszy mamy praktycznie coś w rodzaju nowego mniejszego modelu R1 (APS z niewymienną optyką), albo wariancje na temat starych modeli 707, 717 - duży zoom i małe body przyczepione do niego. Bo co z tego że obiektyw-kitowy zoom można odczepić, skoro nie ma nic innego (sensownego) do przyczepienia.

Poza tym ten NEX wcale nie jest taki mały, skoro sensowny jest tylko ze sporym zoomem. Z naleśnikiem praktycznie mamy zestaw aberrujący, z dużą winetą i dający ostry obraz od f/5.6. A z zoomem już do kieszeni za łatwo nie wchodzi.

Bezlusterkowce najlepsze są z naleśnikami, a te sensowne są na razie do micro43 i do systemu Samsunga. Sony dało ciała... Jeśli dalej tak będzie podchodziło do optyki, można sobie ten system darować.

Domyślnie

Piotr_0602
    Tak masz racje. A najlepiej zrobić sobie tarczę na drzwiach w pokoju z logiem sony i rzucać w nią codziennie przed snem siekierami.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Piotr_0602
    Tak masz racje. A najlepiej zrobić sobie tarczę na drzwiach w pokoju z logiem sony i rzucać w nią codziennie przed snem siekierami.
    Nie mam nic do Sony. A55 mi się podoba, pomysł jest bardzo ciekawy. NEXa rozważałem jako bezlusterkowca, ale takie uznaję tylko z naleśnikami, bo z zoomem tracą urok kieszonkowości. W ręce mi lepiej leżał niż Panas (w Satrunie w Złotych Tarasach w W-wie są PENy, GF1, Samsung NX, i NEXy, bo ma sympatyczny grip, a odchylany ekran jest sympatyczny (choć jakiś taki delikatny). ISO i DR mogly skłaniać do NEXa, chociaż bolesne może być ciągłe grzebanie w menu i brak przycisków. Ale gdy okazało się jakiego naleśnika zrobił... spore szanse że podobnie podejdzie do następnych. Chyba nie jestem targetem dla nich.

Zastanowię się nad tymi systemami które oferują lepszą optykę.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Zastanowię się nad tymi systemami które oferują lepszą optykę.
    To może warto poczekać na Pentaxa? Sensor? Zdziwiłbym się gdyby nie był od Sony (K-5), naleśniki jakie robią wszyscy wiemy...
    Sams wydaje się być znacznie bardziej rozsądnie budowanym systemem niż Nex.
    Zakres bajka w jednym zumie (20-50) i 85/1.4 albo stałki 16/30/60.
    Panas z kolei jak wyskoczy z thinnest m/43 cam ever made czytaj GF2 wreszcie zmieści ci się do każdej kieszeni a optycznie będzie daaaleko przed innymi (14, 20, 45), o AF nie wspominajmy
    the silence is deafening

Domyślnie

Zgadzam się co do polityki Sama. Bez wątpienia sony będzie musiało równać do sama, bo ten jest rzeczywistym konkurentem na rynku. Panas jak widać idzie w jakieś nisze dla mocno zaawansowanych. Może dzięki temu działać na znacznie mniejszą skalę, mniej się angażując w dział foto. Zupełnie jakby nie byli do końca pewni czy trwać w standardzie 4/3.

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Cytat z optycznych na temat NEX'a
    -celny i bezproblemowy autofocus

A ja tutaj widze na tym zdjęciu
    http://pliki.optyczne.pl/nex16/DSC01218.JPG
    że ostrość spadła na panią z aparatem i pana securitas, jeśli jak to domniemywam fotograf ostrzył na panią w czerwonym. Albo po prostu mi się wydaje..

Strona 145 z 163 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów