www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
no tak
oczywista oczywistość- również sie zgadzam
A tutaj bym podyskutował, bo po pierwsze srajs to spacer zoom, Minolta 70-200 to inna bajka i nie dziwię się, że dostał w dupę.
A po drugie - zerknij na stronkę w linku, ocenianie a700 i tego co jest podpięte do iej pod względem ostrości na podstawie jpgów to ie jest dobry pomysł (muszą jeszcze soft poprawić z tego co widać):
LINK
Cóż Zaiss się sprzedał (jak widzę ten napis na kompakcikach, to nie wiem czy smiać się czy płakać), miejmy nadzieję, że przynajmniej drogo.
No to chyba tez należę do tego klubu![]()
Wczoraj macałem nową alfę - w skrócie - fajna (nie wiem czy pisac coś szerzej).
pozdr
Tomek
analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm
Lada moment będzie "test" alfy na fotopolis.pl. Ciekawe jak wypadnie? Ja stawiam, że będzie pean.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Najlepszy na fotopolis jest tekst:
"
Z funkcjonalnego punktu widzenia ciekawie zapowiada się czujnik dłoni umieszczony w uchwycie aparatu, który zapobiega przypadkowemu włączeniu autofokusa aktywowanego przyłożeniem oka do wizjera, kiedy nosimy aparat na pasku zawieszonym na szyi. Mała rzecz, a cieszy.
"
w tym artykule: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6326
Tymczasem Alphy 700 sprzedawane w europie nie beda mialy tego czujnika, o czym Sony dyskretnie milczy, zeby nie zepsuc sprzedazy, puscili tylko pare na swoim blogu i juz to wycieli.
Wiecej na dyxum:
http://www.dyxum.com/dforum/forum_po...764&PID=208420
Problemy z normami UE. Ciekawe, ze wiadomo juz o tym od miesiaca, Sony milczy, Sony Team Poland sciemnia, przycisnieci przyznali, ze tak jest, ze to nowa sprawa, ze bedzie info, ale jakos nie ma (juz piaty tydzien).
Canon jednak mocno gora.
To jest dosyć merytoryczny wątek, rozmawiamy sobie o nowym sprzęcie, więc wystarczy, że trolujesz na KKMie, nie musisz tu nikogo przekonywać, że Canon jest najlepszy.
Szkoda, że nie ma tego czujnika (wynika to z przepisów UE), ale forma jakiej używasz chyba jest nieadekwatna. Poczekajmy spokojnie na komunikat Sony.
pozdr
Ostatnio edytowane przez Bieda ; 03-10-2007 o 12:59
analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Wiesz ale takie ogólniki to raczej nic nie wnoszą. Tutaj do Canona nikogo przekonywać nie trzeba, a szkoda psuć wątek jakąś wojenką systemową.
Co do meritum to wiele firm miało problemy z przepisami unijnymi także Canon. To między innymi z tego powodu zaprzestali produkcji swojego chyba najlepszego szkła 200/1.8.
Sony po prostu dostosowuje swoje produkty do danego rynku i tyle.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niestety problem polega na tym, że albo dana nazwa do czegoś zobowiązuje albo nie i wtedy umieszcza się ją na każdym słoiku od musztardy żeby go tylko drożej sprzedać. I nie ma tu nic do rzeczy, że też tę nazwę daje się na bardzo dobre szkła. Po prostu wtedy jest to tylko nazwa i nic z niej nie wynika. Nie rozumiem takiej polityki. Canon z L-kami jednak czegoś takiego nie robi.
Kapitan Wagner