Strona 137 z 163 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    no chyba że nie mam co z kasą robić, to wtedy 200/2 :P.
    Jak zrobią tą 35tkę to już będzie chyba wszystko.
    Na FM LNIB zeszła do 3700 shipped. W BH 70-200VR II to koszt 2180...

BTW. Bardzo, bardzo brakuje 135/2VR
    the silence is deafening

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA55/AA55A.HTM
    The EVF LCD is time-multiplexed -- that is to say, it shows each color in sequence at every pixel location, rather than the separate, adjacent color dots of most electronic viewfinders. This makes it harder to distinguish individual pixels.
    Pierwsze zdanie - ocb? Jak to działa?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andystar Zobacz posta
    Prawdopodobnie większość zmieniających systemy (obojętnie z jakiego na jaki) myśli, że po kupieniu innego - lepszego aparatu lub lepszego obiektywu będzie robić lepsze zdjęcia. Tak niestety nie jest.
    Myślę, że znakomita wiekszość tych zmieniających systemy nie jest w stanie udowodnić swoimi fotografiami trafności decyzji o zmianie systemu.
    Może ty spróbowałbyś pokazać na ile twoje zdjęcia są lepsze po przejęciu na inny system.
    Aparat jest niestety tylko małą czastką recepty na sukces w fotografii i nie ma to znaczenia czy sukces jest poparty dobrymi miejscami na wystawach czy zadowoleniem ze zdjęć robionych do "szuflady".
    Sądzisz, że nie wiem takich rzeczy?
    Zapewniam, że wielu "starych" użytkowników KKMu, do których się odnosiłem wiedziało czego potrzebowało i na co zmieniało oraz kosztem czego. Czasem wystarczy, że w C czy N jest jakieś szkło, które by się wykorzystywało a którego w sony albo nie było albo nie odpowiadała np. cena lub fakt, że istniało tylko w wiekowym wydaniu minolty w cenie nówki lub prawie nówki canona. Przykład z ostatnich dni, tj. wiekowe 35/2 minolty za 1800-2400 zł o możliwościach podobnych do canona 35/2 (nówka ok 1000 zł), podobnie ze stałkami 300/400, 85/1.8 (tu brak odpowiednika) itp
    Bo np. ja canona używałem i tak od paru lat - rodzina/znajomi, wyjazdu itp i to przez cały przekrój systemu oprócz jedynek i wiedziałem na co i po co zmieniam. Póki co mam raptem puszkę, której odpowiednika w sony nie ma oraz dwa szkiełkia, których w sony również nie ma odpowiednika a które mi najbardziej dla moich obecnych potrzeb odpowiadają i jest na razie git.
    Co do dowodów - potrzebowałem wielokrzyżowego AF w trybie AF-C (servo) i dalej ciągnąć temat? Czasem zmiana sprzętu to poszerzenie możliwości i tylko o to mi chodziło, tylko to osiągnąłem a fotki w sensie ogólnym są podobne a fociłem też nikonami lecz gdy łapię np. biegnące dziecko na skraju pól AF, to uwierz, tu się zmieniło - fotki są a żadna z lustrzanek sony do takich fotek najzwyczajniej się nie nadaje, wątpie czy a55 i a33 na bocznych pojedynczych czujnikach nadąży.
    tyle z "dowodzenia"

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Pierwsze zdanie - ocb? Jak to działa?
    Jak sie nie myle to dziala jak wyswietlacze DLP, czyli na kazdym pikselu raz zaswieci R pozniej G pozniej B, ma jedna wade, oko glupieje gdy zmieniamy punkt patrzenia, efekt tez jest widoczny w panasie G1.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

test E16/2,8
    http://www.photozone.de/sony-alpha-a...2-sony16f28nex

(nie rozumiem jak można ten obiektyw nazwać dużym? przecież 22,5mm grubości to mało a średnica nie może być mniejsza od bagnetu - tu przewaga m4/3 będzie zawsze bo mają mniejszą śr. mocowania)

oraz test E18-55OIS
    http://www.photozone.de/sony-alpha-a...ny1855f3556nex
    600D | X-M1

Domyślnie

Jak na "kompakta" jest całkiem nieźle. Nikt chyba nie spodziewał się jakości rodem z elek. Jakość chyba spokojnie adekwatna do grupy docelowej.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

- 10 fps - fikcja
    - AF wideo tylko na otwartym szkle
    - niemoznosc obserwowania akcji w trakcie strzelania (blackout, freezing)
    - opoznienia w reakcji, czekanie 50s na odpowiedz aparatu
    - brak kontroli przyslony, czasu w wideo
    - odszumianie pozbawiajace detali
    - utrata 1/3 EV poprzez nie docieranie calego swiatla do matrycy
    - efekt jello & jitter

Wiecej tutaj: "Sony a33/a55/a569/a580 disaster"
    http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?t=221014
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    (nie rozumiem jak można ten obiektyw nazwać dużym? przecież 22,5mm grubości to mało a średnica nie może być mniejsza od bagnetu - tu przewaga m4/3 będzie zawsze bo mają mniejszą śr. mocowania)
    [/url]
    16/2.8 może się optycznie wydawać nieco większy podpięty do aparatu ze względu na to, że NEX ma bagnet wyciągnięty z puszki. Ale sam w sobie jest to malizna jak na naleśnika przystało. Gdyby był taki pod canona nie obraziłbym się.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Gdyby był taki pod canona nie obraziłbym się.
    Nawet w Canonie daaawno (17-85 w extremalnych sytuacjach) takiego CA nie widziałem. Pomijam rozdzielczość, która jest w obszarze równym m43, poza jest tragedia. Ewidentnie jest nam pokazane (wczoraj Cosina dla m43), że te systemy dryfują w stronę szpejów dziadka - legacy lenses.
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    - 10 fps - fikcja
    - AF wideo tylko na otwartym szkle
    - niemoznosc obserwowania akcji w trakcie strzelania (blackout, freezing)
    - opoznienia w reakcji, czekanie 50s na odpowiedz aparatu
    - brak kontroli przyslony, czasu w wideo
    - odszumianie pozbawiajace detali
    - utrata 1/3 EV poprzez nie docieranie calego swiatla do matrycy
    - efekt jello & jitter

Wiecej tutaj: "Sony a33/a55/a569/a580 disaster"
    http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?t=221014
    o, o, kolega z forum olympusa, kopiuj/wklej jak widzę.

Po pierwsze, to nie korpusy dla zawodowców/zaawansowanych amatorów.

Po drugie, do rzeczy:

10 kl/s fikcja? Wcale nie, po prostu to jest dodatkowa opcja automatyczna (wybierana na kółku) - przysłona i iso są dobierane w tym trybie automatycznie, jest jeszcze tryb normalny 6 kl/s, tam już jest możilwość dobierania samodzielnie nastawów. Jak na taką półkę, to ekm. ekm, jaki korpus może choć próbować się do tego zbliżyć? Mam nadzieję, że wymienisz kilka.

AF video - owszem ale widać nie wiesz, że czujniki AF i tak działają do ok f 6.3, poza tym opcja sterowania ma być zarezerwowana dla cyt. "wyższych modeli". W trybie M bez AFa można sterować przysłoną. BTW jak chiałbyć "kontrolować czas w video"?

To podobno prawda z tym 50s ale jak wali sie dłuższą serię w rawach, chyba powyzej 2s czy 3s trwania serii.

Odszumianie pozbawiające detali - to gdzie odszumianie nie pozbawia detali? Dla tych, którzy chcą mieć m.in. na to wpływ jest raw, bo piszesz o jpegach.

utrata 1/3 światła przez lustro, no tak ale na fotach tego nie zauważysz, matryce dają sobie spokojnie radę, to nie matryce panasonika...

disaster faktycznie ale w siedzibie olympusa chyba :wink:

Ciekawe co się okaże z efektem duszków, bo na razie tylko na dpreview coś takiego uzyskali i nie wiadomo czy to wina danego egzemplarza body, szkła, czy może to zasługa ogólnie pelixa, za wcześnie wyrokować. Gdyby nawet, to i tak główny adresat takiej puszki nie zauważy problemu.

Strona 137 z 163 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów