"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sony Alpha DSLR-A700 Hands-on Preview
http://www.dpreview.com/previews/sonydslra700/
system EOS
Taka ciekawostka, która może troszkę rzuci światło na najbliższe plany Sony:
http://gizmodo.com/gadgets/rumor/is-...nts-300666.php
Czyżby Sony szykuje się do sporego przegrupowania i zbiera fundusze by zainwestować je na innym polu?
Póki co to sample z tej alfy wyglądają na dość miękkie. Szczególnie na niskich iso. Być może jest to kwestia firmware.
Tutaj kilka przykładów. Chłopaki na forum Sonolty trochę biadolą.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
te sample sa bidne, ze az w tylku piszczy.
inna kwestia, ze jesli mnie pamiec nie myli, wlaczanie Mega-Hiper-Extra-Super-Fast-Steady-Nomotion-Anti-Shake przy czasach tego nie wymagajacych moze odbijac sie negatywnie na jakosci. przynajmniej tak twierdzila Minolta w przypadku A1 - jej pierwszej hybrydy ze stabilizacja.
co nie zmienia faktu, ze te fotki to jedno wielkie mydlo. 30D z Tamronem 28-75 zjada te A700 + Srajs-lens na sniadanie. pod wzgledem ilosci szczegolow i braku aberracji, ktore w tym "Zeissie" kluja w oczy, az strach
fotka z 300/2.8 wydaje sie lepsza - jest kiepsko przekonwertowana, ale wykazuje, IMHO, wyraznie wiecej szczegolow. jesli dobrze pamietam, sample ze strony Sony tez pokazywaly taka tendencje
widziałem sample na fotopolis. Dramatycznie kiepskie. Na niskich czułościach mydło okrutne. Na wysokich poziom szumów zdecydowanie wysoki. Ciekawe, bo D300 podobno ma wiele wspólnego z tym soniaczem jeśli chodzi o matrycę![]()
Przede wszystkim natywna czułość Sony to iso 100, a u Nikona iso 200. Tyle że to raczej powinno wpłynąć na poprawę wysokiego iso, a nie niskiego.
Myślę że tu raczej ma większe znaczenie konstrukcja min. filtra AA. To może być jedna z przyczyn mydełka. Może w Sony przesadzili ?? Może jeszcze dopracują soft? 15 pażdziernika ma być u nas w sklepach. Cena u sąsiadów (DE) ok. 1300 eur. Czyli jakieś 5 kzł. Jeśli prawdą jest ten cashback Canona (a nawet i bez) to kiepsko widzę ekspansję Sony na rynku. Chyba że przed świętami rzeczywiście będzie megahiperwypasionynastępca A100 i tym na prawdę powalczą.
Kapitan Wagner
Skad wy bierzecie mydelko w A700? Po obejzeniu sampli z strony I.R. A700 wychdzi chyba ostrzej od 40D. Wystarczy porownac:
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Ostatnio edytowane przez arra ; 24-09-2007 o 09:06
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
No to jest pierwsza cena sklepowa: www.e-oko.pl
- 5499 i zbierają zamówienia. Pewnie liczą na miłośników systemu z zasobniejszym portfelem. Podejrzewam że ta cena jest bardzo na wyrost.
Kapitan Wagner