Strona 11 z 139 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    (....)Ostatnia premiera, a pierwsza na półkach, Sony nieźle to sobie wymyśliło na poczatku może nie mieć żadnej konkurencji :smile:

Kiedy D40 ma być w sprzedaży??
    Jak rozumiem mowa o C40D . Cóż niektórzy na tym forum już się nim bawią także jeśli Sony sobie tak to wymyśliło to już po herbacie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sony Alpha DSLR-A700 Hands-on Preview
    http://www.dpreview.com/previews/sonydslra700/
    system EOS

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Taka ciekawostka, która może troszkę rzuci światło na najbliższe plany Sony:

http://gizmodo.com/gadgets/rumor/is-...nts-300666.php

Czyżby Sony szykuje się do sporego przegrupowania i zbiera fundusze by zainwestować je na innym polu?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Póki co to sample z tej alfy wyglądają na dość miękkie. Szczególnie na niskich iso. Być może jest to kwestia firmware.
    Tutaj kilka przykładów. Chłopaki na forum Sonolty trochę biadolą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Póki co to sample z tej alfy wyglądają na dość miękkie. Szczególnie na niskich iso. Być może jest to kwestia firmware.
    Tutaj kilka przykładów. Chłopaki na forum Sonolty trochę biadolą.
    te sample sa bidne, ze az w tylku piszczy.

inna kwestia, ze jesli mnie pamiec nie myli, wlaczanie Mega-Hiper-Extra-Super-Fast-Steady-Nomotion-Anti-Shake przy czasach tego nie wymagajacych moze odbijac sie negatywnie na jakosci. przynajmniej tak twierdzila Minolta w przypadku A1 - jej pierwszej hybrydy ze stabilizacja.

co nie zmienia faktu, ze te fotki to jedno wielkie mydlo. 30D z Tamronem 28-75 zjada te A700 + Srajs-lens na sniadanie. pod wzgledem ilosci szczegolow i braku aberracji, ktore w tym "Zeissie" kluja w oczy, az strach

fotka z 300/2.8 wydaje sie lepsza - jest kiepsko przekonwertowana, ale wykazuje, IMHO, wyraznie wiecej szczegolow. jesli dobrze pamietam, sample ze strony Sony tez pokazywaly taka tendencje
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

widziałem sample na fotopolis. Dramatycznie kiepskie. Na niskich czułościach mydło okrutne. Na wysokich poziom szumów zdecydowanie wysoki. Ciekawe, bo D300 podobno ma wiele wspólnego z tym soniaczem jeśli chodzi o matrycę
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ciekawe, bo D300 podobno ma wiele wspólnego z tym soniaczem jeśli chodzi o matrycę
    Wspólne może są budynki w których to jest produkowane. Ale to inna matryca niz z D300.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    Wspólne może są budynki w których to jest produkowane. Ale to inna matryca niz z D300.
    Przede wszystkim natywna czułość Sony to iso 100, a u Nikona iso 200. Tyle że to raczej powinno wpłynąć na poprawę wysokiego iso, a nie niskiego.
    Myślę że tu raczej ma większe znaczenie konstrukcja min. filtra AA. To może być jedna z przyczyn mydełka. Może w Sony przesadzili ?? Może jeszcze dopracują soft? 15 pażdziernika ma być u nas w sklepach. Cena u sąsiadów (DE) ok. 1300 eur. Czyli jakieś 5 kzł. Jeśli prawdą jest ten cashback Canona (a nawet i bez) to kiepsko widzę ekspansję Sony na rynku. Chyba że przed świętami rzeczywiście będzie megahiperwypasiony następca A100 i tym na prawdę powalczą.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Skad wy bierzecie mydelko w A700? Po obejzeniu sampli z strony I.R. A700 wychdzi chyba ostrzej od 40D. Wystarczy porownac:
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    Ostatnio edytowane przez arra ; 24-09-2007 o 09:06

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No to jest pierwsza cena sklepowa: www.e-oko.pl
    - 5499 i zbierają zamówienia. Pewnie liczą na miłośników systemu z zasobniejszym portfelem. Podejrzewam że ta cena jest bardzo na wyrost.
    Kapitan Wagner

Strona 11 z 139 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów