Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: uszkodony spust migawki "wcisniety"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    to widocznie po ty 35000 klapniec sie blaszki powyginaly
    ale ktos moze wiedziec ile by naprawa stala?
    Na pewno mniej niż zarobek ze ślubu....jeżeli myślisz o fotografii profesjonalnie to powinieneś to naprawić, obsługa zleceń uszkodzonym sprzętem nie jest dewizą profesjonalistów...

Dostałeś odpowiedź, że 120zł w gripie, łatwo się domyślić, że w body może kosztować między 150-200.
    Nie ma przeszkód żeby zadzwonić do serwisu i zapytać.

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

zonk,
    Normalnie, masz wypracowany ten element, plus usyfione styki, w 40D był tu kolega który wymieniał trzykrotnie spust w dość krótkim odstępie .
    Żytnia ok.200 pln, chyba ,że szukasz metod alternatywnych i masz zdolności, to wtedy np.dłubanka
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Pełne uzależnienie

Domyślnie

albo stary analog np. uszkodziny z ok spustem. Ja swoj dobity w 20D podmienilem na idealnie smigajacy z EOS 500. Srodek spostu czyli te blaszki sa identyczne. Wymiana bardzo prosta.

No ale jak ktos foci weseliska to czy jest sens bawc sie samemu??

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Na pewno mniej niż zarobek ze ślubu....jeżeli myślisz o fotografii profesjonalnie to powinieneś to naprawić, obsługa zleceń uszkodzonym sprzętem nie jest dewizą profesjonalistów...

Dostałeś odpowiedź, że 120zł w gripie, łatwo się domyślić, że w body może kosztować między 150-200.
    Nie ma przeszkód żeby zadzwonić do serwisu i zapytać.
    A zwróciłeś uwagę kiedy to kolega pisał :wink::cool
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Witam, wyczyściłem matrycę, lustro i matówkę; wymieniłem spust migawki; określiłem ilość klapnięć migawki - cena brutto w serwisie ul.Żytnia 172,20 zł
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .... w 20D...
    Ostatnio edytowane przez PiotrWro ; 20-02-2011 o 17:32 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

jak widać we wpisie powyżej ceny od tamtego czasu praktycznie się nie zmieniły a rozsądnych porad nigdy dość ;D

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinietu Zobacz posta
    zonk,
    Normalnie, masz wypracowany ten element, plus usyfione styki, w 40D był tu kolega który wymieniał trzykrotnie spust w dość krótkim odstępie .
    Żytnia ok.200 pln, chyba ,że szukasz metod alternatywnych i masz zdolności, to wtedy np.dłubanka
    Dzięki za film, chyba się skuszę bo nie mam nic do stracenia ;-)
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robinq Zobacz posta
    orientacyjnie wymiana kosztuje około 270 pln
    zgadza się.

niemniej jednak mi już kilka razy wymieniali spust prawie za darmo - za 10 zł - czyli prawie po kosztach części (6 zł nowy oryginalny włącznik spustu) przy okazji innych napraw body, np. w trakcie wymiany migawki. po prostu najwięcej kosztuje rozebranie aparatu, sama wymiana spustu to pikuś :wink:
    pozdro.,
    m.
    &#169; mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów