Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: fotografowanie krajobrazów

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Statyw już kupiłem
    Jeżeli chodzi o inne obiektywy to na razie się wstrzymam, gdyż jestem początkujący i nie wiem co bardziej chciałbym fotografować w przyszłości - krajobrazy czy portrety. Na razie "pouczę" się na "kitowym" obiektywie.

Zastanawiam się też nad tym filtrem połowkowym szarym. Na mazurach robiąc zdjęcia nie potrafiłem zapanować nad ekspozycją, gdyż albo niebo było za jasne (praktycznie białe a nie błękitne) albo zbyt ciemne. Myślę, że w takiej sytuacji taki filtr połówkowy może zdałby egzamin nawet w "kicie".

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez argi6 Zobacz posta
    Zastanawiam się też nad tym filtrem połowkowym szarym. Na mazurach robiąc zdjęcia nie potrafiłem zapanować nad ekspozycją, gdyż albo niebo było za jasne (praktycznie białe a nie błękitne) albo zbyt ciemne. Myślę, że w takiej sytuacji taki filtr połówkowy może zdałby egzamin nawet w "kicie".
    Bardzo rozsądnie. Jednak jeśli chodzi o połówki, to, tak, jak pisałem wyżej kup coś w systemie Cokin P. Pierścienie i holdery mogą być nieoryginalne i kosztują grosze. Filtr też mam jakąś podróbę i dramatycznego spadku jakości nie widzę.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar Dorn
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    ... Pierścienie i holdery mogą być nieoryginalne i kosztują grosze...
    Czytałem na tym forum opinie nt. nieoryginalnych holderów - podobno szybko pojawiają sie luzy i holder się strasznie kręci.
    Ja kupiłem oryginał pierścień 77mm + holder (Allegro) - 65PLN tak, ze nie jest to jakaś straszna cena.
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Uprawnienia umieszczania postów