Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon 400 D i Karta CF

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Jesli nie bedziesz formatowac karty w aparacie to bedzie dzialac nawet i 32gb. A ze pare procent wolniej to do mnie raczej nie przemawia

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

z tego co sie orientuje to 8GB jeszcze podejdzie ale z 16GB juz ma jakieś problemy może teraz te szybsze będą jakieś lepsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    no jak na tyle w odludzi eto zrozumiałe.. ja czasem jak jechałem na całodniową impreze to w olku miałem tylko 256 mb wiec bylo mało i wtedy kupiłem dysk z funkcją OTG (czyli zgrywania z karty zdjęć0 i chyba to jest bardzije niezawodnie niz jedna wielka karta (tak jak pisze Vitez)

generalnie zwykłe dyski twarde mają elementy mechaniczne, i z tego powodu są dużo mniej bezpiecznymi nośnikami danych (a karty operujące na pamięci flash to jedne z najbardziej trwałych i niezawodnych nośników).

Pozdrawiam,
    Rober

P.S> mam kartę 4GB i moj 400d radzi sobie z nią bez problemów.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    a karty operujące na pamięci flash to jedne z najbardziej trwałych i niezawodnych nośników
    sorry, ale w czasach, gdy cięcie kosztów jest najważniejszym aspektem produkcji (czegokolwiek), to mówienie o trwałości i niezawodności (nośników) jest trochę nie na miejscu.

wg mnie najlepiej mieć kilka mniejszych kart pamięci na wszelki wypadek. oczywiście dla każdego słowo 'kilka' i 'mniejszych' może mieć inne wartości optymalne. byle 'kilka' było większe od '1'.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    sorry, ale w czasach, gdy cięcie kosztów jest najważniejszym aspektem produkcji (czegokolwiek), to mówienie o trwałości i niezawodności (nośników) jest trochę nie na miejscu.

wg mnie najlepiej mieć kilka mniejszych kart pamięci na wszelki wypadek. oczywiście dla każdego słowo 'kilka' i 'mniejszych' może mieć inne wartości optymalne. byle 'kilka' było większe od '1'.
    niemniej porównując napędy oparte na dyskach twardych i nośniki pamięci flash (jak napisałeś wszędzie istnieje 'cięcie kosztów') te drugie niezawodnością miażdżą napędy mechaniczne.

oczywiście nie negowałem rozbijania danych na kilku nośnikach.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Smile

Dzieki panowie za zaangazowanie watkiem, prawde mowiac zapomnialem o tym watku , a w miedzy czasie kupilem 4gb eIII, i jest wypasik.A jesli chodzi o to po co mi to, to tak jak juz ktos napisal, czasem lubie gdzies wyskoczyc na jakis czas i spie niemal z aparatem, a dostepu do kompa niema wiec lipka, jesli chodzi o sluby to w pierwszy dzien strzelam okolo 2000 fot (a potem siedze i gneram w nich zeby wybrac tych 400), a byla to moja jedyna 2gb karta, i wtedy musialem sie ratowac klaptopem qumpla. Teraz problem zniknal Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Coś już napisał

Domyślnie

Ja z 8 gb karta miałem problem w swoim 400d. Tragedia. Kup sobie 2 x po 4gb. Super chodzi

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzidek75 Zobacz posta
    Ja z 8 gb karta miałem problem w swoim 400d. Tragedia. Kup sobie 2 x po 4gb. Super chodzi
    Myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Ja też mam podzielone na kilka kart - większe bezpieczeństwo, bo jak padnie jedna karta to masz drugą ...
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Ehh , 2GB , 4GB , 8GB . 16 GB.
    Kiedyś miałem 128 MB i byłem bardzo szczęśliwy:P
    to tak offtopując sobie troszeczkę

a jeszcze przy okazji - jeśli chodzi o większą ilość kart .
    Jak to jest z tymi pinami w aparacie jak się żongluje tymi kartami?
    Ja to chyba bym się bał tak wkładać i wyjmować (bez skojarzeń proszę)
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 04-11-2007 o 16:57

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Nie używam aparatu zawodowo , ale jak narazie nie mam żadnych problemów z "pinami" a powiem ,że mam co wymieniać i robię to dość często.
    A z tego co czytałem w innych postach, zawodowcy często wyciągaja karty bo ściągają zdjęcia za pomocą czytników kart.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów