Strona 23 z 23 PierwszyPierwszy ... 13212223
Pokaż wyniki od 221 do 222 z 222

Wątek: [Adam Kasprzak] adamkasprzak.com

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja się do klimatu nie chce za bardzo dokładać, bo i po co...
    Mogę jedynie napisać, że ja bym tą foteczkę skadrował po przekątnej - jako przekątna oś młodych, i myślę że było by (jak dla mnie i pewnie dla klientów też) i dynamicznie i harmonijnie... A jeśli chodzi o obróbkę to przypomina mi to nieco obróbkę kaliny - sprane kontrasty i wyprane barwy. Taka stylizacja ma z pewnością swoich zwolenników - ja do nich niestety nie należę - cholernie mi się kojarzą ze zżółkłymi kolorowymi fotami na kiepskiej jakości papierze zrobionymi zawsze hiperfokalną małpką sprzed 15 lat Ale to tylko moje odczucie i jeszcze raz podkreślam - niektórzy tak widzą stylizację fot i mają do tego prawo.

Co do ferrari to poza pierwszą fotką (lewe ujęcie) to jak dla mnie przerost formy nad treścią , lub też użycie środków artystycznych które tak na prawdę nic mi nie powiedziały i do niczego nie doprowadziły moich oczu. Czarno-białe przestylizowane jak na mój gust. Nie łapię przekazu tych fot, i tym samym zastanawiam się czy autor chciał coś przekazać, czy tylko pokazać płytką GO.. Ale to takie spostrzeżonko tylko - za cienki jestem w uszach żeby krytykować i mówić to dobre to złe.. do mnie po prostu nie trafiają...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Moim zdaniem zdjęcie nr 1601 w oryginale zdecydowanie lepsze niż po obróbce. Po obróbce nienaturalna kolorystyka i uciekła gdzieś ostrość, ale może tak życzył sobie klient.....? Po co jednak udziwniać coś co jest naprawdę fajne.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Strona 23 z 23 PierwszyPierwszy ... 13212223

Uprawnienia umieszczania postów