najbardziej boli to, że w stanach dużo więcej płacą a sprzęt foto jest o wiele tańszy...
najbardziej boli to, że w stanach dużo więcej płacą a sprzęt foto jest o wiele tańszy...
Pkt 8 regulaminu forum
Gratulacje !
Dzisiaj był*ciężki dzień*- cały czas pada deszcz, miałem niespodziewane dodatkowe 2h ćwiczeń*z matmy (rzygam już całkami). Wieczorkiem podjechałem sobie do koleżanki, która pracuje w coffe heaven. Bardzo chciała, żebym jej zrobił*porządne zdjęcia - dzisiaj była mała próbaMoże niedługo będą normalne zdjęcia z udziałem Agnieszki. Aha i dzięki Aga za gorącą czekoladę
201
Coś nie mogę*zapanować nad kolorami... w przeglądarce za dużo czerwonego na twarzy...nie chce mi się już tego zmieniać...Nie mam pojęcia dlaczego, ale pod firefoxem są dobre kolory
202
203
Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 04-12-2007 o 01:00
Pkt 8 regulaminu forum
heja! jak już tniesz głowę to porządnie np w połowie czoła, a nie tylko czubek
201 jest przykładem za ciasnego kadru, po za tym zdjęcie jest nie ostre (może trochę poruszone) i nie wal z tak bliska, min 100-120mm przy takim zbliżeniu, przy portretach zawsze lepiej się odsunąć i walić dłuższą ogniskową ...
zbyt dużo detali ginie w cieniach co dało tragiczny efekt na oczach modelki ...
jednym słowem 201 do kasacji...jak miał bym ratować to wyglądało by tak:
ale najlepiej było by wywołać RAW jeszcze raz
pozostałe nawet fajne, choć AF totalnie nietrafiony.
pozdrawiam
nad kolorami i chyba ostrością , to co zaproponował Van jest idealnym wyjściem z sytuacji201
Coś nie mogę*zapanować nad kolorami... w przeglądarce za dużo czerwonego na twarzy...nie chce mi się już tego zmieniać...Nie mam pojęcia dlaczego, ale pod firefoxem są dobre kolory
ale czy wszystko musi być superostre?![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Powiem ci że czytam ten watek od dłuższego czasu i bardzo mi si.ę twoje fotki podobają...
wg. mnie 202 najlepsza co do 201 to faktycznie nie ostre ale cóż u mnie w firefoxie jednak trochę za czerwone.
Co do 203 widział bym je w jakiś słoneczny dzień z takimi ciepłymi kolorami wtedy było by dla mnie gites ale teraz tez jest ok.
jak chcesz zrobić "karierę" w tej branży to obawiam się że tak!
wyobraź sobie duży wydruk tej foty (np 20x30 cm) jak będzie ona wyglądać skoro w miniaturce jest nie ostra ... najważniejsze to trafiać z AF w odpowieni p-t i nie poruszyć fotkia reszta jet już po za nawiasem ...
pozdrawiam
350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,