Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 222

Wątek: [Adam Kasprzak] adamkasprzak.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    chyba jednak czasami odpalę ps...
    niewiarygodne:
    oryginał (po skadrowaniu)
    A tu moja wersja (jesli nieautoryzowane uzycie/przerobka zdjecia to wybacz - usune) , 3 min roboty.

Jeszcze tlo do poprawy ale to juz zbyt czasochlonne (klonowanie/stemplowanie tla i wyrownywanie zabarwienia) a zaraz dziewczyna wraca i dostalbym bure za obrobke zdjec innych dziewczyn , poza tym az takich przerobek nie lubie. Ew. jeszcze kilka malutkich skaz na skorze mozna patchem/stemplem polaskotac.

Domyślnie

dobry jesteś, ja aż takim mistrzem photoshopa nie jestem, mógłbym prosić o .psd na maila? adam[at]doe.pl
    albo jakieś kolejne kroki? z góry dzięki. może się czegoś w końcu naucze
    Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 02-09-2007 o 22:27
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z jpg wogole ciezko cos wyciagac .
    Otworzylem, Levels i scisnalem (jeszcze jasniejsze sie zrobilo), curves i czarna pipetka w kacik ust (najczarniejsze miejsce - jak sie spiesze to szukam na oko, jak sie nie spiesze to mierze) - sciemnilo to nieco zdjecie i podciagnelo kontrast, Smart Sharpen 80/0.8 wyostrzylo calosc, z netu sciagnieta akcja Soft Focus rozmiekczyla calosc, pedzel historii i przywrocilem ostrosc oczom, brwiom i ustom.

Domyślnie

z netu sciagnieta akcja Soft Focus rozmiekczyla calosc, pedzel historii i przywrocilem ostrosc oczom, brwiom i ustom.
    Super, tylko 1 sprawa, jest odpowiednik soft focus na ps na macu? aha i na czym polega pędzel historii, nigdy tego narzędzia nie używałem.
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

6, 8,13 wg mnie najlepsze

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    Super, tylko 1 sprawa, jest odpowiednik soft focus na ps na macu?
    Soft focus to po prostu akcja. Dowolna akcja dziala na wersji PS czy to Mac czy Windows, nawet na kilku wersjach oby uzyte narzedzia sie zgadzaly (np PS CS, CS2 i CS3). Jak bede w domu wieczorem to ci podrzuce link do tej akcji.

aha i na czym polega pędzel historii, nigdy tego narzędzia nie używałem.
    Czyli nie za bardzo wiesz co to akcja ani co to narzedzia dostepne w PS... niestety musze ci poradzic jakas dobra ksiazke do PS i dlugie godziny praktyki, bo w tym stylu to ja ci cos napisze, ty cos zrobisz, zadasz nastepne pytanie i bysmy sie tak przerzucali i z rok .

Ksiazki to np:
    - Scott Kelby "Fotografia cyfrowa.Edycja zdjęć" (edycja III do PS CS2, edycja II do PS CS, nowszej jeszcze nie ma ale edycja III i do CS3 sie na razie nada).

Cos z tych:
    http://helion.pl/ksiazki/phocs2.htm
    http://helion.pl/ksiazki/okopcs.htm
    http://helion.pl/ksiazki/ppphcs.htm

Ja szczerze mowiac mam i korzystam tylko z Kelbiego Edycji zdjec do CS2 i z Real World Adobe Camera RAW.

Domyślnie

co to akcja to wiem, takie pojęcie mam po prostu nie wszystkich narzędzi używałem, jak np. tego pendzla historii (to brzmi jak z harrgo pottera). Do obróbki zdjęć używałem zawsze aperture, ew dopracowywałem kolory w colorsync. ogólnie to wystarczało, nigdy w swoim krótkim życiu nie wyostrzałem samych oczyu czy ust modelce, nigdy to nie było potrzebne. Chyba będę musiał kupić jakąś książkę o ps, żeby się terminologii nauczyć, żeby tu się dogadać

Tymczasem:

13

14

15

16
    Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 05-09-2007 o 01:06
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

13-świetna, 14 -może troche inaczej z kolorami powinienes pokombinować?, może ciut ciemniej?

Domyślnie

dzięki, 14 to czysty hdr, bez przeróbek, już nie mialem siły, bo było późno...
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

no te oststnie foty Gdańska są niezłe

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów