Oj tam, ja do wszystkich mówię per Pan![]()
Oryginalne jest nieostre. Photoshop jest ostre, ale ciemne. I tło jest do kitu. I w skórze mogłeś coś pogrzebać![]()
Oj tam, ja do wszystkich mówię per Pan![]()
Oryginalne jest nieostre. Photoshop jest ostre, ale ciemne. I tło jest do kitu. I w skórze mogłeś coś pogrzebać![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
oryginalne tylko do pokazania jakie badziewie wyszło bez ps :P
tłem jest część tablicy w sali chemicznej (zdjęcie tuż przed studniówką)
wszystkie foty ze studniówki TUTAJ
No teraz bez przesady, jak można dziewczynie w skórze grzbać :P Teraz zauważam, że każdy odbiera zdjęcie zupełnie inaczej... to chyba dobrze
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
siedzę chory w domu i nie mam co robić, wrzuce jeszcze kilka pstryków, zanim wyzdrowieje i nie będę*miał czasu
10
11
12
13
Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 02-09-2007 o 22:07 Powód: Automerged Doublepost
Pkt 8 regulaminu forum
dobry jesteś, ja aż takim mistrzem photoshopa nie jestem, mógłbym prosić o .psd na maila?adam[at]doe.pl
albo jakieś kolejne kroki? z góry dzięki. może się czegoś w końcu naucze![]()
Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 02-09-2007 o 22:27
Pkt 8 regulaminu forum
Z jpg wogole ciezko cos wyciagac.
Otworzylem, Levels i scisnalem (jeszcze jasniejsze sie zrobilo), curves i czarna pipetka w kacik ust (najczarniejsze miejsce - jak sie spiesze to szukam na oko, jak sie nie spiesze to mierze) - sciemnilo to nieco zdjecie i podciagnelo kontrast, Smart Sharpen 80/0.8 wyostrzylo calosc, z netu sciagnieta akcja Soft Focus rozmiekczyla calosc, pedzel historii i przywrocilem ostrosc oczom, brwiom i ustom.
Super, tylko 1 sprawa, jest odpowiednik soft focus na ps na macu? aha i na czym polega pędzel historii, nigdy tego narzędzia nie używałem.z netu sciagnieta akcja Soft Focus rozmiekczyla calosc, pedzel historii i przywrocilem ostrosc oczom, brwiom i ustom.
Pkt 8 regulaminu forum
Soft focus to po prostu akcja. Dowolna akcja dziala na wersji PS czy to Mac czy Windows, nawet na kilku wersjach oby uzyte narzedzia sie zgadzaly (np PS CS, CS2 i CS3). Jak bede w domu wieczorem to ci podrzuce link do tej akcji.
Czyli nie za bardzo wiesz co to akcja ani co to narzedzia dostepne w PS... niestety musze ci poradzic jakas dobra ksiazke do PS i dlugie godziny praktyki, bo w tym stylu to ja ci cos napisze, ty cos zrobisz, zadasz nastepne pytanie i bysmy sie tak przerzucali i z rokaha i na czym polega pędzel historii, nigdy tego narzędzia nie używałem..
Ksiazki to np:
- Scott Kelby "Fotografia cyfrowa.Edycja zdjęć" (edycja III do PS CS2, edycja II do PS CS, nowszej jeszcze nie ma ale edycja III i do CS3 sie na razie nada).
Cos z tych:
http://helion.pl/ksiazki/phocs2.htm
http://helion.pl/ksiazki/okopcs.htm
http://helion.pl/ksiazki/ppphcs.htm
Ja szczerze mowiac mam i korzystam tylko z Kelbiego Edycji zdjec do CS2 i z Real World Adobe Camera RAW.
6, 8,13 wg mnie najlepsze
co to akcja to wiem, takie pojęcie mam po prostu nie wszystkich narzędzi używałem, jak np. tego pendzla historii (to brzmi jak z harrgo pottera). Do obróbki zdjęć używałem zawsze aperture, ew dopracowywałem kolory w colorsync. ogólnie to wystarczało, nigdy w swoim krótkim życiu nie wyostrzałem samych oczyu czy ust modelce, nigdy to nie było potrzebne. Chyba będę musiał kupić jakąś książkę o ps, żeby się terminologii nauczyć, żeby tu się dogadać
Tymczasem:
13
14
15
16
Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 05-09-2007 o 01:06
Pkt 8 regulaminu forum
13-świetna, 14 -może troche inaczej z kolorami powinienes pokombinować?, może ciut ciemniej?
dzięki, 14 to czysty hdr, bez przeróbek, już nie mialem siły, bo było późno...
Pkt 8 regulaminu forum