Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 222

Wątek: [Adam Kasprzak] adamkasprzak.com

Domyślnie

Ok, więc historię*kopiuję z mojego photobloga (www.adamkasprzak.com):

"Dzisiaj, w ramach sobotniego relaksu, przejechałem się do Gdańsk. Do Parku Oliwskiego. Akurat młoda para miała ślub - oczywiście śmigał fotograf (jeżeli Pan trafi jakimś cudem na tą stronę to pozdrowienia ), ale nie o tym…
    Na ławce obok siedział Pan Ornitolog (niestety imienia i nazwiska nie znam, więc ten pan będzie Panem Ornitologiem), który złapał niezwykle rzadki okaz MEWY SZAROGŁOWEJ [Larus cirrocephalus]. Podobno jest to 9 sztuka złapana i zaobrączkowana w Polsce.
    Pan Ornitolog pobrał mewce krew, dokładnie ją obmierzył, wymienił metalowe coś na czerwoną, plastikową obrączkę.
    Poniżej kilka zdjęć z całej operacji, po której zdrowa mewa w nienaruszonym stanie odleciała w przestworza."

A teraz zdjęcia:
    1200

1201

1202

1203

1204
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

staraj się we wszelkich reportażach, nie wystawiać dwóch podobnych ujęć (1201, 1202) ludzie podświadomie oceniają, które lepsze na zasadzie "iloma szczegółami różni się rysunek A od B" ... a to ty musisz zadecydować które ujecie zapamiętają,
    przydała by się jakaś twarz Pana Ornitologa (choćby w bokeh), tak by pozostał anonimowy ale jego obecność mocniej zasygnalizować ...
    co do techniki to nie mam żadnych uwag...
    pozdrawiam

Domyślnie

zgadzam się w 100% podmieniłem. Sam tak robię
    Pkt 8 regulaminu forum

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Fajny reportażyk, polecam zwłaszcza kolegom, którzy mają problemy z brakiem weny w okresie jesienno-zimowym (o forumowych koleżankach oczywiście nie zapomniałem, ale one się nie skarżą) :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Dzisiaj byłem z dostawą jedzenia na statek (tak pracuję ) i zaraz po tym nowo wybudowana jednostka Siluna ACE odpłynęła do Danii. Miałem ze sobą aparat (z resztą jak zawsze ) i zaintrygował*mnie jeden robotnik, który wyciągał*cumy owego statku, dzięki któremu zarobiłem na 35L :P Zrobiłem mu chyba z 50 fotek

Proszę o uwagi i komentarze. Jest to spory crop

1300
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Dla mnie za bardzo zePSute. Głowa zbyt nienaturalnie naświetlona a tło przyciemnione... fajny dymik i dobry kadr, ale to światło....
    Regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

tą GO to poprawiałeś tym swoim plug-inem? nienaturalny obrys głowy. wygląda jak wycięty nożyczkami gazety... używasz lassa do maskowania?

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Szkoda... Jak sam pisałeś, spory crop. Klimat jakiś jest, ale jednak ta obróbka nie za bardzo. I w sumie ja znowu się do samego kadru przyczepię. Nie odpowiada mi i chociażby wydaje mi się, że ciaśniej lepiej było by
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Szkoda... Jak sam pisałeś, spory crop. Klimat jakiś jest, ale jednak ta obróbka nie za bardzo. I w sumie ja znowu się do samego kadru przyczepię. Nie odpowiada mi i chociażby wydaje mi się, że ciaśniej lepiej było by
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 30-01-2008 o 04:21 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

GO nie ruszana...
    robiłem na warstwach screen (na rozjaśnienie twarzy) i multiply (na przyciemnienie tła)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dzięki za wszystkie komentarze, wrzucam następne:

1301
    Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 30-01-2008 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów