Strona 1 z 23 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 222

Wątek: [Adam Kasprzak] adamkasprzak.com

Domyślnie [Adam Kasprzak] adamkasprzak.com

Witam!
    Od tygodnia penetruje to forum. Fajnie tu, nie powiem i odkryłem ten zakątek. Chciałbym się podzielić moimi bojami z fotografią. Na poważnie robię zdjęcia od 6 lat, kiedy to dostałem od taty pierwszą lustrzankę - Practicę. Później był EOS3000 (moje analogowe cudeńko ) Teraz, w cyfrowej erze robię zdjęcia EOSem300D, brat ma 400D (wole swój - mimo wszystko robi bardziej ostre zdjęcia).

Od Listopada 2006 prowadzę swój fotoblog - www.kasprzakowie.pl (lub zakładka BLOG z www.adamkasprzak.com)

Podczas studiów chciałbym się wkręcić w fotografię ślubną - reportaż ślubny. Jest to moja ulubiona dziedzina fotografii - wszyscy szczęśliwi, uśmiechnięci, radośnii pięknie ubrani

a więc zapraszam na adamkasprzak.com, zgodnie z regulaminem, zamieszczam tutaj kilka (wg. mnie ciekawych) fotek

1. Tunel łączący Danię ze Szwecją:

2. Dziewczyna potrzebowała zdjęć do L'Oreala - mówią, że baleron z ręki wyszedł :/

3.
    4. 17mm EOS3000 magazyn w firmie gdzie pracuje

5. Gdańsk, Ołowianka, Filharmonia Bałtycka

Liczę nie konstruktywną krytykę (nie taką jak na plfoto )
    Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 02-09-2007 o 14:30
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

1. Miniaturowej wielkosci zdjecie wiec trudno zeby robilo jakiekolwiek wrazenie.
    2. Katastrofa. Zle swiatlo, nieostra twarz, gruba reka, nienaturalnie wygladajaca sylwetka, masz szczescie ze Cie nie zabila
    3. Slabe technicznie o temacie nie wspomne.
    4. Bez komentarza
    5. No to jest zdecydowanie najlepsze. Szkoda ze takie male, zbyt mocno ocieplone, ale jest juz jakies.

Duzo jeszcze pracy Cie czeka
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

ad 1. nie chcę rozciągać tabeli (max 700px)
    ad 2. Chyba mamy inne postrzeganie ostrości zdjęć

dzięki za komentarz.

6

7

8

9

BTW, chciałem zobaczyć twoją galerię pod http://www.inariusz.com/, jednak coś nie chce się załadować.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    ad 1. nie chcę rozciągać tabeli (max 700px)
    ad 2. Chyba mamy inne postrzeganie ostrości zdjęć
    U mnie nie rozciaga sie do 900 px bodajze ale mozliwe ze to zalezy od rozdzielczosci ekranu.

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    BTW, chciałem zobaczyć twoją galerię pod http://www.inariusz.com/, jednak coś nie chce się załadować.
    Niestety strona narazie nie dziala. Zapraszam do komentowania w galerii CB wrzucam tam ostatnio wszystko co mam obrobione i w miare ciekawe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No 9 jest naprawde fajna. Nieostra wprawdzie ale sam kadr ekstra.

W 8 budynki wala sie do srodka

7 Jakos mnie nie przekonuje

6 Bardzo przyzwoita kompozycyjnie i kolorystycznie.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 02-09-2007 o 16:17 Powód: Automerged Doublepost
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

dzięki
    dodam, że żadnego zdjęcia nie przerabiam drastycznie w photoshopie, bez urazy dla autora, bo wykład przedni, ale coś takiego uważam za oszukiwanie (chociaż czasami przydatne :P)
    Oczywiście, poprawiam kontrast (bo 300d starsznie przyciemnia) i jasność, raz na ruski rok zdarzy się jakiś crop czy wyostrzanie (dla tych co im za mało ostro)
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

chyba jednak czasami odpalę ps...
    niewiarygodne:
    oryginał (po skadrowaniu)

photoshop:
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Panie Adamie, to co Mac'i potrafią w zdjęciach to są rzeczy niesamowite. Chociażby taki iPhoto, o PSie już nie wspominając. Ja mam zastrzeżenia w sumie tylko do zdjęć pań. Modelki są ładne, wszystko ok, tylko kadr i otoczenie nie gra jakoś. I jakość. Foty są nieostre, niestety. Po zmniejszaniu proponuje używać "Sharpen"[na początku też nie używalem, ale potem się przekonałem].
    Z modelkami proponuje wyjść w ładne miejsce, w plenerek i nie kombinować z kadrem ale walnąć fotę en face, na wprost z ładnych tłem i wtedy by były portreciki zdecydowanie ładniejsze
    Taka rada od małolata, ciekawe co innie powiedzą.
    Pozdrawiam!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

że w nicku mam pełne imię i nazwisko, nie znaczy, że mam 80 lat Jestem tylko 2 lata od Ciebie starszy bez pana proszę, bo staro się*czuję (strasznie uczucie jak na ciebie pan mówią - dlatego pod tym względem ang. jest the best)
    Nie wiem co się dzieje z tą nieostrością (to ostatnie zdjęcie też nieostre?), doszedłem do tego, że jak robisz workflow (zmniejszanie zdjęć z Preview) to mydli zdjęcia i są nieostre...
    Część zamieszczonych zdjęć było wyostrzanych (sharpen w ps). Może to kwestia 300D (niedługo padnie... migawka siada...) że oryginalne są nieostre, sam nie wiem... Zdjęcia, które robię za kase są wyostrzane w ps - nikt nie narzeka na ostrość
    Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 02-09-2007 o 20:36
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Oj tam, ja do wszystkich mówię per Pan
    Oryginalne jest nieostre. Photoshop jest ostre, ale ciemne. I tło jest do kitu. I w skórze mogłeś coś pogrzebać
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

oryginalne tylko do pokazania jakie badziewie wyszło bez ps :P
    tłem jest część tablicy w sali chemicznej (zdjęcie tuż przed studniówką)
    wszystkie foty ze studniówki TUTAJ

No teraz bez przesady, jak można dziewczynie w skórze grzbać :P Teraz zauważam, że każdy odbiera zdjęcie zupełnie inaczej... to chyba dobrze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    siedzę chory w domu i nie mam co robić, wrzuce jeszcze kilka pstryków, zanim wyzdrowieje i nie będę*miał czasu
    10
    11
    12
    13
    Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 02-09-2007 o 22:07 Powód: Automerged Doublepost
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 1 z 23 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów