Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ostateczna decyzja HELP

SpejsiK56
    Guest

Domyślnie Ostateczna decyzja HELP

Witam wszystkich forumowiczów.

Niedawno zakupiłem 400D z kitem 18-55 no i chce go wykitować do szuflady gdzie jego słuszne miejsce.
    No i tu problem. Jako pierwsza miała być Sigma 18-200. Szybko zrezygnowałem.

całkowity mętlik.

Od dwóch tygodni siedzę w necie i ślepnę od monitora. Byłem już chyba na wszystkich forach, przejrzałem już chyba wszystkie testy (łącznie ze stronami japońskimi) sampli mam już chyba więcej niż swoich fotek i dalej nie wiem.

Kurczowo ściskam w ręku te 1500 PLN które mam do wydania na obiektyw (w tajemnicy przed żoną).

LUDZIE ODPOWIEDZCIE MI KRÓTKO NIECH W KOŃCU SIĘ ZECYDUJĘ!!!!!!

Tamron 17-50 od Cichego czy Sigma 17-70

Liczy się dla mnie przede wszystkim jakość, ostrość rozdzielczość fotek. Już tak mam od 15 lat od kiedy zajmuję się fotografią. Jakościowy onanista;-)

Za wszelkie opinie Bóg zapłać. Ratujcie moje życie rodzinne bo jak jeszcze 2 tygodnie będę siedział na stronach z testami to żona mnie zostawi

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

rzuc moneta
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

rzuc moneta
    Chcesz Żeby popełnił samobójstwo???

Tak szczerze to bym wziął sobie tamronika i spokój. Cichy pewna firma a szkiełko ok ja tez po kupnie cyfry sobie go kupie bo nie starczy na 17-40

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jakościowy? Sama ostrość, to jeszcze nie jakość. Zbieraj na 17-40. Chyba, że onanizujesz się przy testach, ale tego, to żadna zona nie wytrzyma...

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

ja bym wzial tamrona
    chociaz tak naprawde kit nie jest taki zly albo ja mam taki super egzemplarz
    po prostu czasem mam wrazenie ze wszyscy mowia a kit zly bo tak inni mowia
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Weź od Cichego tamrona - to pewne źródło i będziesz miał kłopot z głowy. Z tego co wiem Cichy testuje przed sprzedażą. Tym się kieruj, czyli kupnem z pewnego źródła, dużego wyboru nie masz, z netem daj se na luz, bo ci głowa od tego pęknie - tutaj każdy wielki filozof, a zazwyczaj zero wiedzy. Znajdź tel. do Cichego i po bólu, ...no chyba , że lubisz podniecać się róznej maści postami...

Uzależniony

Domyślnie

Ja bym na Twym miejscu odstapil od wspomnianych obiektywow i wzial uzywany 17-40/4.0 L. Cena powinna oscylowac kolo 2000 zl. Naprawde bedzie to trafna inwestycja:P Pozdrawiam

Domyślnie

tego canona nigdy nie probowalem. Jezeli daje lepsze fotki-to ok.

Jako zooma transstandard do 30tki uzywam tamrona 17-50 i uwazam, ze jest i szybki i ostry. Reszta to juz tylko umiejetnosci czlowieka.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mialem pomoc w decyzji ale przy przewadze glosow na tamrona nie pomoge...

jak na mnie - SIGMA! i juz
    szkiełko i oko

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kit, domknięty na 8.0 lub trochę więcej sprawdza się na krótkim końcu, dlatego wziąłbym nie 17-50, tylko 28-75. Szkło tak samo ostre, a dodatkowo możesz wykorzystywać dłuższy koniec do portretów. Dzięki teku zakupowi Twoja szklarnia będzie miała szerszy zakres, a kit nie będzie się kurzył w szufladzie, tylko robił za szeroki kąt.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów