Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Chrzest - jakie momenty najwazniejsze dla fotografa.

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jar14 Zobacz posta
    u mnie w kościele jest chrzest po mszy. gdzieś powinna być chrzcielnica u mnie jest w bocznym ołtarzu i tam sie wszystko odbywa. kiedyś jak robiłem chrzest to całą msze stałem przy rodzinie ze sprzętem gotowym na focenie jak sie okazało niepotrzebnie
    To, że jest chrzcielnica to jeszcze nic nie znaczy Ostatnio jak byłem na chrzcie to wszyscy fotografowie (rodzinni i inni) obstawili ją szczelnie dookoła na chwilkę przed rozpoczęciem chrztu - przygotowali sobie miejsce z którego mogą zrobić najładniejsze zdjęcia. Jakież było moje zdumienie, gdy chrzest się rozpoczął ale nie przy chrzcielnicy tylko po drugiej stronie. Widziałem miny fotografów i ten ich rajd przez kościół Dlatego warto zapytać wcześniej księdza co i jak.
    ---------------------------
    stopka

Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nicram Zobacz posta
    to się nazywa krzyżmo - przynajmniej w mojej parafii
    to się nazywa biała szata, a krzyżmo to olej, którym kapłan dziecko namaszcza

Dopiero zaczyna

Domyślnie

U nas: czekalismy z dzieckiem i chrzestnymi przy wejsciu. Ksiadz wychodzi po nas i prowadzi do pierwszych lawek.
    Sam chrzest odbyl sie bezposrednio po kazaniu.

Dodatkowo warto zrobic zdjecie tatusiowi/mamie jak trzymaja dziecko na rekach, gdy siedza i sluchaja kazania. Ja mam takie i jestem bardzo zadowolony, ze mam!
    Po mszy, mozna w kosciele zrobic krotka sesje z rodzicami, rodzicami chrzestnymi - dzieckiem.

T.

Coś już napisał Awatar rsuhy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

archeolog

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów