Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Światłomierz Sekonic

Domyślnie Światłomierz Sekonic

Witam serdecznie.
    Mam problem ze światłomierzem Sekonic L-358 a raczej nie wiem czy to problem z nim? Już wyjaśniam:
    Sam światłomierz działa bardzo dobrze i pewnie , lampy wyzwalam radiowo przez zestaw o dumnej nazwie BL-604 (tanie chińskie badziewie, dali mi gratis do lamp).
    I teraz tak wszysko działało super ale na kablkach ,zachciało mi się jednak wirelessa (radiówki) więc dokupiłem moduł RT-32CE również firmy Sekonic i dedykowany do tego modelu światłomierza.
    I tu zaczęły się schody ponieważ jedyny kanał na jakim to działa to "1" ale problem w tym że błyska raz na kilka/kilkanaście razy. Same lapmy wyzwalane nadajnikiem z kompletu (tego gratisowego) świecą za kazdym razem.
    Wiec tutaj moje pytanie co może być powodem uszkodzony moduł, może ta chińszczyzna niewspółgra z Sekonic?? Nie mam jak tego sprawdzić (lub nie wiem jak) dlatego pytam tu może ktoś mi coś doradzi.

Ps: aha moduł niebardzo mam jak wymienić bo był kupiony wysyłkowo czyli jeśli będzie wadliwy to wyśle ale musze być pewny że jest wadliwy moduł a nie co innego.
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Coś już napisał Awatar Baldi
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Moduł RT-32CE w Sekonicu jest dedykowany dla konkretnego systemu radiowego: Pocket Wizardów www.pocketwizard.com i tylko z nimi będzie działał (ale za to jak będzie działał - 100%).
    Pozdrawiam
    B.
    Moje zdjęcia www.mosionek.com
    Forum dla modelek i fotografów www.forum.promodels.pl

Uprawnienia umieszczania postów