A czy nie macie czasem procesorów AMD - coś mi się kojarzy (może błędnie) że poprzednie wersje C1 nie działały z AMD..
A czy nie macie czasem procesorów AMD - coś mi się kojarzy (może błędnie) że poprzednie wersje C1 nie działały z AMD..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
No więc i ja się dopisze...generalnie to samo co u WatsOn-aczyli Beta1 wogóle się nie chciała uruchomić, a Beta2 owszem uruchamia się, ale co z tego skoro i tak nic nie można zrobić. RAW wczytuje się z charakterystycznymi ząbkami, po zabawie z wyostrzaniem jest poprawa...ale nagle po chwili wywala się aplikacja.
Fakt...mam AMD (Athlon XP 2,2GHz) na winXP i zainstalowany C1Le 3.7.6![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
u mnie obie bety mnie śmigają na laptopie fujitsu siemens z vistą na centrino duo, mam też c1le zainstalowane i nie gryzą się..
Ostatnio edytowane przez arturs ; 03-11-2007 o 23:48
Jest problem z AMD i betą C1. Wystarczy poczytać forum PhaseOne. Ja mam Intela i dlatego wszystko śmiga.
Brakuje jeszcze szybkości, skrótów klawiszowych (to była jedna z potęg 3.x) i paru funkcji. Ale obrazki z niego wyskakują niczego sobie. Dzisiaj dla testu zainstalowałem sobie DPP 3.2. I szybciutko wróciłem do C1![]()
Przyppomniałem sobie - chodziło mi o RSE a nie C1.. ale skoro coś faktycznie piszą na forum phase one to może coś w tym jest..
CaptureOne nie dzialaja na Windowsach 64 bitowych (XP 64bit i Vista 64bit) - dopiero ta Beta 2 na nich dziala (na szczescie).
Programik smiga baardzo szybko o wieeele lepiej niz Lightroom.
Generuje bardzo ladne foteczki - nie mniej jednak brakuje mi zakladki z LR - HSL / Color / Grayscale.
Witam.
Ja zadnej wersji nie moglem odpalic na WinXP 64 bit. Dopiero ostatnia wersja sie bez problemu odpala.