Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dziś byłem u znajomego w labie wydrukować kilka sampli. Oprócz tego, że wyszły za ciemne w stosunku do tego co mam na monitorze (co prawda nie używam ich profili bo nawet nie posiadają), w dodatku gdzieniegdzie występuje zielony zafarb. Na kolorowych zdjęciach może byłoby to niezauważalne, ale na czarno-białym już tak. Zwłaszcza jak zielone wychodzą włosy modelki.

Dziś zamówiłem sobie canona ip5300. Za kilka dni opiszę na jaką odległość opadła mi szczęka
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

obawiam sie, ze moze opasc niedaleko ip4200, 5200 i krewniaki tworza cz-b z kolorow, wiec tak naprawde trudno tam o prawdziwe cz-b czesto pojawiaja sie jakies zafarby (lekkie bo lekkie, ale jak juz sie czepiamy)

Wiem, bo mam
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No dobra, a jak mam wyciągnięte kolorowe tusze to co? Nie będzie drukować z czarnego?
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

Dostałem dzisiaj zdjęcie od canona z drukarki Pixma iX5000. Dałem im to zdjęcie:
    http://www.fotoik.pl/?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=384635

Ostrość OK tylko twarz mocno zażółcona. Ogólnie troszkę przegięta saturacja. Ale poza tym - ok. Pewnie jechali na standardowych ustawieniach a ja dałem im troszkę zszopowane zdjęcie. Teraz czekam na wydruk z pixmy iP 6700D. Ma sześć tuszy i kroplę 1 pikolitr. Powinna wymiatać konkurencję. Zobaczymy...
    Ostatnio edytowane przez Roqfort ; 03-09-2007 o 22:14 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    Dostałem dzisiaj zdjęcie od canona z drukarki Pixma iX5000. Dałem im to zdjęcie:
    http://www.fotoik.pl/?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=384635

Ostrość OK tylko twarz mocno zażółcona. Ogólnie troszkę przegięta saturacja. Ale poza tym - ok. Pewnie jechali na standardowych ustawieniach a ja dałem im troszkę zszopowane zdjęcie. Teraz czekam na wydruk z pixmy iP 6700D. Ma sześć tuszy i kroplę 1 pikolitr. Powinna wymiatać konkurencję. Zobaczymy...
    rogfort tez przeprowadzalem testy
    przez kilka dni mialem w domu canona mp 600 a to to samo co ip 5300 ttylko ze skanerem - ostrosc lipa wiec wymienilem na nowego bo myslalem ze to wada egzemplaza - to samo , malo tego podczas druku czarnych jednolitych powierzni widac ruch glowicy
    przesiadlem sie na epsona r360 - ostrosc zyleta, oddanie kolorow lepsze nic w canonie jednak dwa pojemniki z tuszem wiecej swoje robia
    w miedzy czasie przyszlo mi zdjecie z canona zamowione i wydrukowane na mp800 na najlepszym papierze i wiesz co ? - epsonowi to tylko moze pozazdroscic
    wez zdjecie wpadnij do mnie wydrukujemy porownamy a sam sie przekonasz
    chyba nie ma lepszej mozliwosci
    bo zadawanie tego typu pytania na forum mija sie z celem
    dla jednych lepsze bedzie to a dla drugich to

co do tuszy to kupujesz cos takiego
    http://cgi.ebay.co.uk/CIS-CISS-EPSON...QQcmdZViewItem
    a do tego butle z tuszem , cena druku wynosi cie smieszne pieniadze
    Ostatnio edytowane przez flyxray ; 03-09-2007 o 23:45 Powód: edit

Domyślnie

No to masz mnie jak w banku... Bo takiej zagwozdki dawno nie miałem... A propos - canon Ip 6700 ma sześć atramentów... :-)

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

ludziska a jakie są koszty takich wydruków ??

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

ja sie interesowalem tylko a4 wiec na tym polu canon ma tylko 4 atramenty
    jesli ma 6 to napewno beda lepsze przejscie tonalne tylko ze nadal boje sie o ta ostrosc

kurczak co do kosztow to od kad mam pojemniki ktore mozna dotankowywac to przestalem liczyc
    mysle ze a4 kosztuje mnie maksymalnie 13 pensow - eee nie wiem ile to jest zlotych - sorry
    Ostatnio edytowane przez flyxray ; 03-09-2007 o 23:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    No dobra, a jak mam wyciągnięte kolorowe tusze to co? Nie będzie drukować z czarnego?
    nie bedzie. wogole nie bedzie drukowac hehe, a wiesz ze tam dwa czarne sa... nie pisalem posta uszczypliwie, tylko stwierdzajac fakt, ktory byc moze nie bedzie Ci wogole przeszkadzal (dla mnie zafarby sa na tyle znikome, ze je ignoruje, znam takich co je uznaja za niedopuszczalne:rolleyes
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    obawiam sie, ze moze opasc niedaleko ip4200, 5200 i krewniaki tworza cz-b z kolorow, wiec tak naprawde trudno tam o prawdziwe cz-b czesto pojawiaja sie jakies zafarby (lekkie bo lekkie, ale jak juz sie czepiamy)

Wiem, bo mam
    No prosze, prosze. A ja myslalem, ze drozsze Canony drukują jednak CZARNY z czarnego tuszu !!
    Tym bardziej sie ciesze, ze mam teraz Epsona.
    Moj wysluzony IP2000 dlatego polegl na polu chwaly, bo od jakiegos pol roku nie drukowalem w ogole tekstu [tylko fotki]. Pod koniec wakacji chcialem cos "normalnego" druknąć i co sie okazało? Głowica z czarnym zaschnieta na amen. Nie wiem czy bawic sie plynami udrazniającymi i jakos ratowac Canona do pracy czarnotekstowej czy dac sobie spokoj i korzystac poki mozna tylko z tego co zostalo.
    Wniosek jest jeden: gdyby konstruktorzy przewidzieli korzystanie z czarnego tuszu przy druku "photo" to moja pixma dalej by mnie cieszyla prawidlową pracą, a ja nie przesiadałbym sie na Epsona.
    ps.
    potwierdzam, ze wydrukowanie przez IP2000 prawidlowego cz-b zdjecia graniczy z cudem [dziwne zafarby]
    Canon Rulezzz

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów