Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.

Wiem, że trochę jest watków na forum dotyczących drukarek, jednak czy ktoś zna taką w rozsadnej cenie dajacej lepszy wydruk od tego z Labu na profesjonalnych papierach. Widziałam fotki z drukarek foto, ostatnio z canona IP 6700D, wysłanych przez canona i uważam, że sa one słabsze od tych z labu, są płaskie i połysk nie ten, szczegółów też mniej. Słyszałem, że drukarki pigmentowe sobie lepiej radzą, doradźcie jaka drukarka dokopie fotkom z LABU??????????

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Osobiście korzystając z dobrego papieru nie widzę żadnej róznicy pomiedzy wydrukiem z labu i mojej drukarki. Sorry, jedna jest. Lab zazwyczaj chrzanił kolor bądź zdjęcia były zbyt ciemne. Drukując w domu mam nad tym pełną kontrolę. Odbitki wyglądają dokładnie tak jak na monitorze i o to przecież chodzi.

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja nie mam drukarki ale ma ja mój szfagier i niestety ale albo on nie umie sie nia posłógiwac albo jest do **** .
    Kolory sa oki ale nie widać na zdjęciu masy szczegółów takich jak np. niebo -jedna niebieska plama

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

ja uzywam hp d7160 i wszystko zalezy od papieru. na firmowym hp'ku foty powalaja. na tanich jakis tam jest kiepskawo..
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Bywalec

Domyślnie

Epson Stylus Photo R1800 lub 2400
    Marek

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

te epsony sa swietne tylko z\e to a3 i cena wysoka
    a jak ktos chce a4 to tylko epson r260 lub r360
    jakosc rewelacyjna!
    polecam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyxray Zobacz posta
    te epsony sa swietne tylko z\e to a3 i cena wysoka
    a jak ktos chce a4 to tylko epson r260 lub r360
    jakosc rewelacyjna!
    polecam
    A ja właśnie czytam testy i wychodzi na to że lepszą jakość zdjęć dają canony (model IP6700D i ip 5200) Ale to trzeba zobaczyć samemu. Wysłałem na stronę canona parę swoich fotek (dwie w czarno białe i dwie kolorowe) i za parę dni spodziewam się darmowych sampli. Wtedy będę wiedział czy to mnie satysfakcjonuje. I ciągle sie zastanawiam nad formatem A3. Chcę robić odbitki dla klientów i szukam jakiegoś angielskiego podwykonawcy odbitek A3, ale jeszcze nie znalazłem...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A może ktoś mi wysłać jakiś wydruk na formacie 21 na 15, który jest lepszy od tego z labu?
    Z tym wysyłaniem próbek do canona jest ok, tylko na 10 na 15, guzik widać.

Bywalec

Domyślnie

Kilka dni temu przesiadlem sie z Canona IP2000 na Epsona R265. Po wydruku pierwszej fotki doznalem lekkiego szoku.
    JAKOŚĆ [IMHO] REWELACYJNA. Do taniego Labu nieporywnywalna. Wreszcie jest ostro i prawdziwe zywe kolory zobaczylem. Uzywam papieru Epsona. Format A4 drukowalem na Emtec'u bodajze 270 gr [ten z 4 gwiazdkami] i tez bardzo ladnie.
    Z czystym sumieniem polecam. Zwłaszcza za tak smieszna cene
    Canon Rulezzz

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

a cena tuszu ??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    na ile odbitek starczy magazynek tuszu ??
    Ostatnio edytowane przez scooter ; 03-09-2007 o 14:14 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów