Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

banalne, ale i tak napisze - oczywiscie zdjales wszystkie lepce chroniace sprzet w transporcie?
    oczywiście, że nie. Wszystko było przygotowywane na miejscu w domu. Wygląda na to, że "koszyczek" z głowicą jest przez coś blokowany.

Czy w ip5300 jest jakaś blokada transportowa, żeby głowice nie latały? Może jest coś czego nie wiem i nie napisali w instrukcji?
    Koszyk z głowicą twardo siedzi na swoim miejscu, zupełnie jakby był zablokowany w pozycji "do transporty".

pomarańczowa dioda miga 12 razy. W instrukcji wyjaśnili ładnie co jest gdy miga 11 razy i 13 razy :/
    Ostatnio edytowane przez PrzemeS ; 06-09-2007 o 20:57
    Ślubna
    No i niestety N.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    ..alez drukuja... nawet z dwoch (nie wiem jak miales w ip2000).

Tyle ze chyba nie ma drukarki, co dobre cz-b robi z jednego czarnego tuszu.. (nie wiem, tak obstawiam). A i ip4200 i 5200 do drozszych drukarek tez raczej zaliczyc nie mozna

mój canon to nawet z 4 czarnych drukuje (właściwie 2 czarne i 2 szare:-)

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyxray Zobacz posta
    rogfort tez przeprowadzalem testy
    przez kilka dni mialem w domu canona mp 600 a to to samo co ip 5300 ttylko ze skanerem - ostrosc lipa wiec wymienilem na nowego bo myslalem ze to wada egzemplaza - to samo , malo tego podczas druku czarnych jednolitych powierzni widac ruch glowicy
    Miałem podobnie, ale tylko na gorszych papierach, do których nie miałem profili. Kwestia ustawień, metodą prób i błędów można dobrać odpowiedni profil, chyba że papier wykracza poza wszelkie kategorie. Poza tym BW drukuje bez zafarbów, ostrość - nie porównywałem z epsonem, ale wydaje się bardziej niż ok.
    A, mam IP4300.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec

Domyślnie

Wszystko pieknie, ale......
    Z chęcią kupiłbym jakis system do ciaglego zasilania atramentem, ale boje sie o trwalosc wydrukow [pomijam juz jakość tuszu i ponowną kalibracje].
    Znalazlem 1 zdjęcie wydrukowane jakies 1,5 roku temu na oryginalnym papierze CANONA przy uzyciu oryginalnych tuszy i oryginalnej drukarki i mam kilka innych fotek wydrukowanych na tej samej drukarce, ale na tuszach za 5,99 PLN i papierze epsona. Wszystkie te wydruki przewracały mi sie po biurku, nie byly niczym zabezpieczone. Stały sobie to tu to tam przez jakies kilka miesiecy i zauwazylem, ze tylko ta fotka "wyprodukowana" od A do Z przez CANONA trzyma kolory !! Reszta wypłowiała jak tania chińska koszulka na słońcu. Wygląda tak jakby żółty calkowicie się ulotnił, a miejsca czarne sa teraz zielonkawo-brązowe.
    Wiec jak to faktycznie jest z tymi zamiennikami?
    Póki co, kupie teraz 2 tusze oryginalne z koliberkiem do mojego Epsona.
    Canon Rulezzz

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negatyv Zobacz posta
    Wszystko pieknie, ale......
    Z chęcią kupiłbym jakis system do ciaglego zasilania atramentem, ale boje sie o trwalosc wydrukow [pomijam juz jakość tuszu i ponowną kalibracje].
    Znalazlem 1 zdjęcie wydrukowane jakies 1,5 roku temu na oryginalnym papierze CANONA przy uzyciu oryginalnych tuszy i oryginalnej drukarki i mam kilka innych fotek wydrukowanych na tej samej drukarce, ale na tuszach za 5,99 PLN i papierze epsona. Wszystkie te wydruki przewracały mi sie po biurku, nie byly niczym zabezpieczone. Stały sobie to tu to tam przez jakies kilka miesiecy i zauwazylem, ze tylko ta fotka "wyprodukowana" od A do Z przez CANONA trzyma kolory !! Reszta wypłowiała jak tania chińska koszulka na słońcu. Wygląda tak jakby żółty calkowicie się ulotnił, a miejsca czarne sa teraz zielonkawo-brązowe.
    Wiec jak to faktycznie jest z tymi zamiennikami?
    Póki co, kupie teraz 2 tusze oryginalne z koliberkiem do mojego Epsona.
    zupelnie nierozumiem takich gadek

czy ty czytales to co napisales?

bo pisze razsz o canonie a zaraz o epsonie i jedno drugie wyklucza.

wkoncu to byl canon czy epson?
    bo koliberki to w epsonie
    ty wogole masz te drukarki? ;p

a co do trwalosci na nie orginalnych tuszach to co za problem wydrukowac raz jeszcze fotke za piec lat?

canon tak jak i epson gwarantuje wolniejsze wyblekanie na swoich produktach po wlozeniu do albumu albo za szybke ( mniejsze oddzialywanie promieni uv)
    Ostatnio edytowane przez flyxray ; 07-09-2007 o 12:25

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyxray Zobacz posta
    zupelnie nierozumiem takich gadek

czy ty czytales to co napisales?

bo pisze razsz o canonie a zaraz o epsonie i jedno drugie wyklucza.

wkoncu to byl canon czy epson?
    bo koliberki to w epsonie
    ty wogole masz te drukarki? ;p

a co do trwalosci na nie orginalnych tuszach to co za problem wydrukowac raz jeszcze fotke za piec lat?

canon tak jak i epson gwarantuje wolniejsze wyblekanie na swoich produktach po wlozeniu do albumu albo za szybke ( mniejsze oddzialywanie promieni uv)
    Nie denerwuj sie tak flyxray, bo ani nie atakuje Ciebie, ani nie prezentuje skrajnych pogladów.
    Sadzilem, ze napisalem to przejrzyscie.
    Reasumujac: z moich obserwacji wynika, ze korzystanie z oryginalnych materialow eksploatacyjnych daje nam prawdziwa jakosc. A chwilowe oszczednosci na tuszach i tak sa pozorne, bo za jakis czas znowu proces drukowania trzeba powtorzyc.
    ps. Mam i Canona i Epsona. Z tym, ze Canon ulegl uszkodzeniu, wiec pracuje teraz tylko na R265.
    pozdrawiam
    Canon Rulezzz

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów