Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negatyv Zobacz posta
    No prosze, prosze. A ja myslalem, ze drozsze Canony drukują jednak CZARNY z czarnego tuszu !!
    ..alez drukuja... nawet z dwoch (nie wiem jak miales w ip2000).

Tyle ze chyba nie ma drukarki, co dobre cz-b robi z jednego czarnego tuszu.. (nie wiem, tak obstawiam). A i ip4200 i 5200 do drozszych drukarek tez raczej zaliczyc nie mozna
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyxray Zobacz posta
    co do tuszy to kupujesz cos takiego
    http://cgi.ebay.co.uk/CIS-CISS-EPSON...QQcmdZViewItem
    a do tego butle z tuszem , cena druku wynosi cie smieszne pieniadze
    Mam takie kasetki i tusze. Eksploatacja wychodzi wręcz przerażająco tanio, ale odradzam. Tusz, który mam jest ch.... (kiepsko schnie, szczególnie na syfiaszczych papierach) i za cholerę nie da się na standardowych profilach uzyskać poprawnej kolorystyki. Ratuje tylko spektrofotometr i ukręcenie własnych profili. W ogólnym rozrachunku trzeba cholernie dużo zainwestować, żeby coś zaoszczędzić, a i tak rewelacji nie będzie.

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    Tyle ze chyba nie ma drukarki, co dobre cz-b robi z jednego czarnego tuszu.. (nie wiem, tak obstawiam). A i ip4200 i 5200 do drozszych drukarek tez raczej zaliczyc nie mozna
    W Epsonach Photo powyżej R1800 masz trzy lub cztery czernie (mat, foto, jasną i jasno-jasną) i czarno-białe zdjęcia drukuje się tylko za ich pomocą.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 04-09-2007 o 12:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W Epsonach Photo powyżej R1800 masz trzy lub cztery czernie (mat, foto, jasną i jasno-jasną) i czarno-białe zdjęcia drukuje się tylko za ich pomocą.
    ano właśnie tylko to troche nie ta liga

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    ano właśnie tylko to troche nie ta liga
    Noooo, finansowo jest lekki zonk. Najtańsza jest R2400, która ma tylko trzy czernie. Czteroczerniowe R3800, 4800 itd. to już hardkor... Ale istnieć-istnieją.

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

Mam takie kasetki i tusze. Eksploatacja wychodzi wręcz przerażająco tanio, ale odradzam. Tusz, który mam jest ch.... (kiepsko schnie, szczególnie na syfiaszczych papierach) i za cholerę nie da się na standardowych profilach uzyskać poprawnej kolorystyki. Ratuje tylko spektrofotometr i ukręcenie własnych profili. W ogólnym rozrachunku trzeba cholernie dużo zainwestować, żeby coś zaoszczędzić, a i tak rewelacji nie będzie.

sa tusze i tusze i dobrze o tym wiesz nic nowego tu nie powiedzialem

ja uzywam tych http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...3703%26fvi%3D1

pomiedzy orginalna claria a tymi nie zauwazylem zadnej roznicy a dodam ze drukuje na przeroznych papierach
    pozdrawiam

Domyślnie

Noooo, finansowo jest lekki zonk. Najtańsza jest R2400, która ma tylko trzy czernie. Czteroczerniowe R3800, 4800 itd. to już hardkor... Ale istnieć-istnieją.
    a nie nie, to mnie chyba zle zrozumiales - ja obstawiam, ze _nie_ma_ drukarek, ktore drukuja cz-b z jednego tylko czarnego tuszu, nie wspomagajac sie tonami posrednimi

EDIT: wylaczamy oczywiscie iglowe i lasery

Domyślnie

Już kupiłem za radą flyxray'a (tu uchyla kapelusza) Epsona R360. I choć twardo stałem za Canonem, nie żałuję zakupu bo między innymi przekonał mnie ten tekst:

"glowice termiczne (bubble jet) uzywane w drukarkach Canon/HP uwazane do niedawna jako szybkie sa przewidziane na ograniczona ilosc wydrukow. glowice bubble jet (HP/Canon) padaja jak muchy po 8.000-10.000tys wydrukow. Czy uzywamy oryginalnych tuszy czy tez zamiennikow i tak predzej czy pozniej bedziemy musieli liczyc sie z jej wymiana
    dlatego polecam urzadzenia z glowicami piezo (patent epson'a montowany w ploterach profi)
    kiedys to nie byly glowice szybkie ale dlugodystansowe
    ostatnio wraz z pojawieniem sie nowych modeli Epsona R286 i R360 sytuacja sie nieco zmienila wydajnosci 30ppm teraz moze pozazdroscic glowica termiczna.
    Jesli kupowac atramentowke to tylko z glowica micro piezo - nie do zajechania..."

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Wtargałem właśnie do domu ip5300. Szybka instalacja sterowników, podłączenie drukarki i... zonk. Drukarka jest uszkodzona Głowica się nie rusza. Nic a nic. Coś na starcie strzela w środku i nic więcej.
    A tak się cieszyłem.

Jedyny plus jest taki, że sam ją sobie sprzedałem i nie będę miał problemów z wymianą na nowy egzemplarz.
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    Wtargałem właśnie do domu ip5300. Szybka instalacja sterowników, podłączenie drukarki i... zonk. Drukarka jest uszkodzona Głowica się nie rusza. Nic a nic. Coś na starcie strzela w środku i nic więcej.
    A tak się cieszyłem.

Jedyny plus jest taki, że sam ją sobie sprzedałem i nie będę miał problemów z wymianą na nowy egzemplarz.
    banalne, ale i tak napisze - oczywiscie zdjales wszystkie lepce chroniace sprzet w transporcie?

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mam od ponad roku HP 8250 460 PLN, z systemem CIS (kupiłem przez internet w USA 97$, przysłali z Honkongu z fakturą po chińsku na 10$ Tusze niemieckiej firmy OCP kupione w www.agawa.pl Drukuję przeważnie na papierach HP nieraz na Ilfordzie i ostatnio na papierze konfekcjonowanym przez firmę CEZEX. Po zamianie tuszu z oryginalnego na OCP, papiery wymagały profilowania (kolor lekko uciekał w zielony), po tym wydruki wyglądają perfekcyjnie. Porównując do labu, rewelacyjnie wyglądają czerwienie (z labu nigdy nie są tak nasycone) błękity po prostu idealne i zieleń bardzo nasycona i naturalna. Koszty drukowania : papier HP Premium Plus Photo Paper 280g/m2, A4, można kupić za około 1 PLN za arkusz, koszt tuszu na A4 (około 1 ml) to 0,30-0,35 PLN. Są też tańsze papiery, HP Everyday Photo 170g/m2 to ok. 0,50 PLN za A4. Wydrukowałem na tej drukarce około 1000 zdjęć, nie miałem nigdy problemów z dyszami, głowica chodzi bez zarzutu. Nieraz potrafi wciągnąć 2 papiery naraz, szczególnie te cieńsze, ale to ogólnie znana sprawa z HP. Mogę polecić z czystym sumieniem.
    Ostatnio edytowane przez Art Mag ; 06-09-2007 o 17:57
    ArtMag

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów