No to masz mnie jak w banku... Bo takiej zagwozdki dawno nie miałem... A propos - canon Ip 6700 ma sześć atramentów... :-)
No to masz mnie jak w banku... Bo takiej zagwozdki dawno nie miałem... A propos - canon Ip 6700 ma sześć atramentów... :-)
Miałem podobnie, ale tylko na gorszych papierach, do których nie miałem profili. Kwestia ustawień, metodą prób i błędów można dobrać odpowiedni profil, chyba że papier wykracza poza wszelkie kategorie. Poza tym BW drukuje bez zafarbów, ostrość - nie porównywałem z epsonem, ale wydaje się bardziej niż ok.
A, mam IP4300.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Kilka dni temu przesiadlem sie z Canona IP2000 na Epsona R265. Po wydruku pierwszej fotki doznalem lekkiego szoku.
JAKOŚĆ [IMHO] REWELACYJNA. Do taniego Labu nieporywnywalna. Wreszcie jest ostro i prawdziwe zywe kolory zobaczylem. Uzywam papieru Epsona. Format A4 drukowalem na Emtec'u bodajze 270 gr [ten z 4 gwiazdkami] i tez bardzo ladnie.
Z czystym sumieniem polecam. Zwłaszcza za tak smieszna cene![]()
Canon Rulezzz
a cena tuszu ??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
na ile odbitek starczy magazynek tuszu ??
Ostatnio edytowane przez scooter ; 03-09-2007 o 14:14 Powód: Automerged Doublepost
Dziś byłem u znajomego w labie wydrukować kilka sampli. Oprócz tego, że wyszły za ciemne w stosunku do tego co mam na monitorze (co prawda nie używam ich profili bo nawet nie posiadają), w dodatku gdzieniegdzie występuje zielony zafarb. Na kolorowych zdjęciach może byłoby to niezauważalne, ale na czarno-białym już tak. Zwłaszcza jak zielone wychodzą włosy modelki.
Dziś zamówiłem sobie canona ip5300. Za kilka dni opiszę na jaką odległość opadła mi szczęka![]()
Ślubna
No i niestety N.
obawiam sie, ze moze opasc niedalekoip4200, 5200 i krewniaki tworza cz-b z kolorow, wiec tak naprawde trudno tam o prawdziwe cz-b
czesto pojawiaja sie jakies zafarby (lekkie bo lekkie, ale jak juz sie czepiamy
)
Wiem, bo mam![]()
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
No prosze, prosze. A ja myslalem, ze drozsze Canony drukują jednak CZARNY z czarnego tuszu !!
Tym bardziej sie ciesze, ze mam teraz Epsona.
Moj wysluzony IP2000 dlatego polegl na polu chwaly, bo od jakiegos pol roku nie drukowalem w ogole tekstu [tylko fotki]. Pod koniec wakacji chcialem cos "normalnego" druknąć i co sie okazało? Głowica z czarnym zaschnieta na amen. Nie wiem czy bawic sie plynami udrazniającymi i jakos ratowac Canona do pracy czarnotekstowej czy dac sobie spokoj i korzystac poki mozna tylko z tego co zostalo.
Wniosek jest jeden: gdyby konstruktorzy przewidzieli korzystanie z czarnego tuszu przy druku "photo" to moja pixma dalej by mnie cieszyla prawidlową pracą, a ja nie przesiadałbym sie na Epsona.
ps.
potwierdzam, ze wydrukowanie przez IP2000 prawidlowego cz-b zdjecia graniczy z cudem [dziwne zafarby]
Canon Rulezzz
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
Mam takie kasetki i tusze. Eksploatacja wychodzi wręcz przerażająco tanio, ale odradzam. Tusz, który mam jest ch.... (kiepsko schnie, szczególnie na syfiaszczych papierach) i za cholerę nie da się na standardowych profilach uzyskać poprawnej kolorystyki. Ratuje tylko spektrofotometr i ukręcenie własnych profili. W ogólnym rozrachunku trzeba cholernie dużo zainwestować, żeby coś zaoszczędzić, a i tak rewelacji nie będzie.
W Epsonach Photo powyżej R1800 masz trzy lub cztery czernie (mat, foto, jasną i jasno-jasną) i czarno-białe zdjęcia drukuje się tylko za ich pomocą.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 04-09-2007 o 12:47