Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: [Płacze i żale] - Canon 20D

Mieszany widok

Domyślnie

ależ narzekacie, a ile to możliwości daję cyfra zapomnieliście ???to nowy produkt jak by na to nie patrzeć i jak widzimy nadal udoskonalany. D60 było super....ale przez chwilę, 10D to odlot ale tylko pół roku 20D dużo lepszy ale na pewno nie ostatni....... A EOS33 nadal super super super i już.
    Analog i cyfra

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: [Płacze i żale] - Canon 20D

Cytat Zamieszczone przez Diabeł
    Porównywałem w sklepie fotograficznym w Centrum handlowym Targówek 20D z 17-85
    i D70 z 18-70, sklep raczej do jasnych nie należy i 20D wypadł dużo gorzej, jak dla mnie to również była porażka 20D.
    No bo Canony generalnie mają gorszą czułość AF o około 1 EV w stosunku do konkurencji - pisałem już o tym w innym miejscu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zamiast marudzic lepiej idzcie porobic zdjecia 8)

Z jednym tylko punktem popyskuje - AF w 20D jest super :P (oczywiscie w swojej klasie)... szybszy i skuteczniejszy od 10D... tylko szkielko 2.8 lub jasniejsze podepnij 8)

Coś już napisał Awatar dzuniek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Nie ma co narzekać...
    Pomyslcie ile na lepsze sie zmieniło w stosunku do tego co było.
    Fajnie narzekac, ale trzeba tez podkreslac to co sie poprawiło.
    OGÓLNIE to przeciez wszystko poszło na +.
    A tu same narzekania. Wiem ze post jest by ponarzekać, ale nie tylko to się należy temu korpusowi.
    Zawsze mozna sobie zrekompensowac ewentualne minusy czyms innym. Z reszta pokazcie mi tu jakis sprzęt który zasługuje na ocene 10/10.

A może tak zrobicie jakies solidne pozycjonowanie sprzetu?
    Konkretnie obiektywnie ocenic poszczególne elementy i zrobic zestawienie kilku sztuk z jednego segmentu i opisywac?
    "Obraz jest to fragment natury widziany przez temperament twórcy"

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

hmm..te nasze dywagacje na temat wad i zalet 20d przerodzily sie w same zale, a moze jakies zalety wymienimy.

20d jak kobieta, najpierw owladniety jej urokiem zenisz sie, a po slubie juz tylko narzekasz na nia

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie sie jakoks nie wydaje zeby eos33 miał czulszy af od 20D, 20D ostrzy lepiej, lepiej sobie radzi w ciemych pomieszczeniach, oczywiscie nie jest to ideał, czasem trzeba 2-3 razy próbowaćale jest lepiej niz w 33.
    Niedawno nabyłem 580Ex , to wpomaganie czerwonym światłem jet rewelacyjne, prawie go nie widać a zawsze ostrzy za pierwszym razem, nawet w całkowitej ciemnosci i sporej odległości.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Niedawno nabyłem 580Ex , to wpomaganie czerwonym światłem jet rewelacyjne, prawie go nie widać.
    Ty go nie widzisz przez wizjer... a sprobuj kiedys poswiecic sobie tym w oczy... boj sie Borga

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z reszta pokazcie mi tu jakis sprzęt który zasługuje na ocene 10/10.
    Pentax ME Super, Olympus OM4, Nikon FM3A itd. :wink:
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Pentax ME Super, Olympus OM4, Nikon FM3A itd. :wink:
    ME Super miałem i potwierdzam, był super. Z Olympusów miałem taki prosty model, bodajże OM10 i też nie narzekałem :wink: Jedynie żadnego nikosia jeszcze nie przerabiałem, bo dawniej nie było mnie nań stać, a teraz dla odmiany wdepnąłem w Canona. Nie powiem jak w co
    A poważniej, to nie porównujmy korpusów manualnych ze współczesnymi dSLR. Gdyby do mojego 10D zamontować dobrą matówkę, taką jak z ME Super i wypieprzyć ten cały badziewny autofokus, to "mucha nie siada". Aha, trzeba jeszcze dodać ISO na wyświetlaczu (ileż ja zdjęć spieprzyłem w ten sposób!)

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

bo dawniej nie było mnie nań stać, a teraz dla odmiany wdepnąłem w Canona
    FM3A to jest jedyny powód dla którego warto wejść w Nikona. Coś wspaniałego. Jak go pierwszy raz w życiu wziąłem w ręce na giełdzie w Stodole, to potem przez dobry tydzień czułem awersje do mojego 300D. A jak kolega mi go pożyczył na weekend, to powrót do d-srl'a był wyjątkowo bolesny
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów